BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Прес конференции

Прес конференции

Set priority
Show messages by
This Post:
00
194992.1
Date: 08/24/2011 13:26:38
Overall Posts Rated:
203203
По дискусијата на темата Сезона 17, официјално ја отвораме темата Прес Конференции. Тука менаџерите ќе ги објавуваат важните клупски вести коишто имаат карактер на јавност. Па драги менаџери-новинари, да започнеме!


Да не се заборави, интегрално го пренесуваме постот на царот (52598) што го иницираше отворањето на оваа тема:

Бидеќи немам supporter ова гледајте го како извадок од весникот "Macedonian Source" Magazine:
„По цели 13 лигашки сезони, дали е ова прв пат во нивните 10 сезони во кој Гемиџиите се во прва лига, ова е прв пат да изгуби 2 лигашки натпревари ПО РЕД?!?! Што ли е сега во умот на менаџерот, сеуште нема резултати и информации дадени на одговорните лица во Хип Хоп Македонија.
Уште во првата четвртина било доста неизвесно, 23 - 23, сите беа повеќе-помалку напнати. Играчите даваа се од себе... Во полувремето влеговме со -9. Но Xsago правилото (Поздрав до тебе друже) почна да се одвива, по првиот звук на сирената за почеток на 3тата четвртина. 3тата четвртина е завршена со 14-29 за царевите со што станува позитива со 6 поени. 4тата четвртина се завршува се во најдобро можно светло со краен резултат од 85 - 98 за Царевите на свој домашен терен. За ова можеме благодарност и ПОЧИТ да дадеме на новиот тазе плеј на Хип Хоп Царот (одлична инвестиција, досега) со 14 поени, 7 асистенции,3 украдени и 3 скока, потоа на Emerson кој имаше шут 11 - 17 и постигнати 24 поени и исто така Erjon Veseli кој постигна 22 поени со 8 - 13 шут и неверојатни 6 - 10 шут за три поени. Од страната на Гемиџијата можеме да ги пофалиме Черепналковски со 20 поени, 6 асистенции, Багин со 18 поени и 13 скока, и Убидеа со 16 поени и 9 скока, кои не беа доволни за победа.
„Подобри беа од нас, не очекувавме дека толку ке не демотивира и ке не заплаши страствената публика која скокаше и се шуткаа за време на натпреварот, а исто така бевме плукани (пцуени) од страна на нив. Многу слободна игра, квалитетна кошарка на теренот, се разбира.Но нешто во мене, го знаеше овој пораз“- Беа зборовите на Черепналковски и замина кон соблекувалната.
Имено, на арената Macedonian South Bronx се жареше и палеше 1 час после завршувањето на натпреварот, со нивните пушки и се разбира омилената двојка на навивачите: Пиво и РАП. Ечеа песни од познатите њујоршки легендарни рапери и секој со свој стил одговараа на прашањата на водителот.
„Ова е НАЈДОБРОТО СРАЊЕ на кое сум бил... ГИ НАПРАИВМЕ ПАРТАЛИ! ХИП ХОП ЗАСЕКОГАШ НИГЕРИ!!“ , „Ме изненадија целосно хипхопериве на теренот, алал да им е, знаат како да направат шоу и да ги задржат навивачите на нивна страна, после срамниот пораз од Баниран пред 4 дена..“ беа само дел од одговорите за "Macedonian Source" Магазинот кој излегуваше СЕКОГАШ....... кога ќе се имаше пари за истиот.Наредниот дуел е дуелот каде што одиме на гости кај Xsago Phantomos со неговите домашни играчи кои прават партали во оваа и претходните сезони во МКД ББ Елита, што ќе се случи таму останува да видиме.. НО..... Дали е ова срам или понижување за играчите на Гемиџии Велес? Дали е ова најмизерната недела за менаџерот на Гемиџиите? Дали ова значи дека навивачите нема да бидат повеќе заинтересирани за оваа кобна недела која (сеуште) не е поминала во овој ББ Свет? Останува да видиме во наредните недели...“

Еве извадок луѓе, морав да ви копирам од магазинот, ме погоди ова кога го прочитав, алал да му е на уредникот на весникот :D
Читајте го текстот кој може и смејте се, доста се хумористични сите од уредниците :D

This Post:
11
194992.3 in reply to 194992.1
Date: 11/19/2011 15:54:09
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Eве да се јавам и ја, по некое време, како што ја почнав темата по се изгледа оваа сезона само ја ке си пишувам прес конференции, со оглед дека немаше заинтересираност претходната сезона а и како што гледам и кај тимовите што имаат supporter не го користат максимално хаха, но тоа е нивна работа, еве во новиот број на Macedonian Source Magazine:
На насловната Мумцу постеризиран од страна на Потера во стилот: Yo' too small to PLAY WITH ME, nigga!
Најавено е дека овој број ќе биде најпродаван овој месец и дека постерот ке биде залепен кај сите млади навивачи и фанови на Хип Хоп Македонија тимот, во нивната соба.
Пред почеток на натпреварот, во Хип Хоп Македонија пристигна таканаречениот „Македонски Титан“ Zbardhor Potera (9626531) од моќните вилински коњчиња и тој трансфер се одлучи во последните моменти на лицитацијата.
„Одлучив да заминам од вилинските коњчиња, резултатот од претходната сезона беше успешен и колку можевме дадовме се од себе. Сега кај Hip Hop Car! мислам дека имаме шанси за стигнување на првото место, но секако, конкуренцијата е тешка. Затоа не сум сам овде, играм со мојот другар и постариот мојот умствен Учител Ерјон Весели со кој, ќе го водиме тимот до победи. Тој од надвор, јас пак од внатре, под кошот (се смее)“ Имаме и надежни млади деца во кои е надежта на овој тим а и Македонската кошарка. Квалитетни, веќе искусни и спремни за распарталување на други конкуренти. Денес е еден од тие натпревари, играта со Xsago Phantomos, кои ке ги пречекаме со огромна публика навивачи, спремни да „рапуваат“ 48 минути на трибини. Тежок противник, но спремни да го победиме и да дадеме се од себе“ - Изјави Потера пред натпреварот со моќните Фантоми.
Првата четвртина ја губевме 1 поен поточно 15 - 14 за Xsago Phantomos. Потера заврши со 5 поени и 7 скока во првата четвртина.Другите тивко играа, имаа некои недоразбирања...
Е по првата четвртина, на малата пауза Потера и младиот Петрашинович се договараа нешто заедно со Аргентинецот кој само знаеше да се смее на македонски :) Дали се готвеше нешто во ХХМ кујната од страна на овие тројца?
И така и беше. Ова беше прво и последно водење на Фантомите во некоја од четвртините. Потера со Петрашинoвич и Аргентинецот одлучија да ја свртат играта за цело Π (Π = 180 степени, ако е 2Π ондак е 360, а тоа е еден круг, фактички ништо!)
Потера во првите 17 минути од натпреварот имаше дабл дабл учинок (11 поени и 10 скока) и продолжи да го полни кошот.
Натпреварот се заврши 100 - 71 за ХХМ!
МВП на натпреварот беше Потера со постигнати 28 поени и 17 скока за 36 одиграни минути.
Исто така му се придружија и Аргентинецот Мара (6642454) со 21 постигнат поен, и Шпанецот Jose Cerain (13281494) кој исто имаше дабл дабл учинок со 17 поени и 14 скока. Активно под кошот СО СИТЕ СИЛИ!
„Го постигнавме саканиот резултат, ПОБЕДА над Фантомите. Одлична игра од страна на сите играчи, навистина меч за паметење за тимот и за навивачите на верниот Hip Hop Macedonia тим. Гордо, одиме да се радуваме во соблекувалната и да славиме оваа вечер. Реков, кој ке има дабл дабл учинок добива гратис црна дебела, огромна гузица за цела вечер, од нашите сакани фанови (поздрав и до нашето гето, кој ни го овозможи тоа :)). Потера ја слушна оваа награда и мислам дека затоа го направи ова чудо, а и Jose да не е покус и тој :) Другите ќе се задоволат со само една цура. “ - изјави менаџерот на Хип Хоп Македонија.
Продолжуваат да газат, продолжуваат да жарат и палат во првата лига и ќе продолжат, по се изгледа. Навивачите задоволни, тимот уште позадоволен. Шоуто ПРОДОЛЖУВА! Шоуто МОРА да продолжи!
Поздрав и ПОЧИТ!

From: Xsago

This Post:
00
194992.5 in reply to 194992.4
Date: 11/27/2011 03:05:29
Overall Posts Rated:
128128
Pres konferencii ne e najsoodvetno mesto za da ti ogovoram megjutoa eve nekoi mozni objasnuvanja:

- Ofanzivniot tek ti e uzasen. So takov ofanziven tek tesko se pobeduva, osobeno pri neutralna taktika.
- So pogolemiot entuzijazam i motiviranost ti prakticno ja neutralizira negovata prednost na domasniot teren. Zatoa utakmicata bese bliska.
- Igracite zemeni so se formata i ne vi se tolku razlicni. Toj ima prednost vnatre, ti nadvor. Tvojata klupa e pojaka toa e tocno, no negovata klupa igra mnogu malku i ako ima dobra izdrzlivost na negovite igraci toa ne se oseka tolku mnogu.
- Fauli. Ti realno sredbata ja izgubi zaradi ogromniot broj na licni greski. CD Locos ocigledno mnogu podobro izveduva slobodni od tebe, a i izvede mnogu poveke slobodni zaradi faulite. Dodatno tvojot najdobar bek (vo slucajot krilo) igral samo 21min zaradi 6 fauli. Bez nego ti ja gubis i onaa prednost koja si ja imal na nadvoresnata linija, pa ispaga deka toj verojatno imal i pojak sostav od tvojot. Za golemiot broj na licni greski mozebi e vinovna slucajnosta, no mozno e i del od tvoite igraci da se skloni na fauliranje. Postoi skriena vestina za agresivnosta vo BB, koja go olucuva intenzitetot na faulite.
- I na kraj, tocno e deka se funkcionira bazirano na brojki, megjutoa isto taka e tocno i deka site igri-simulacii za da bidat interesni i nepredvidlivi mora da bidat napraveni (ke se izrazam strucno) stohasticki. Toa znaci deka vo se ima odredena mera na slucajnost. Ednostavno mozno e i ti da ne si imal sreka denes.

Najbitno ne se panici, ova e samo eden natprevar ima vreme za da obezbedis opstanok. Vaka panicese i brat ti i ete uspea na kraj da opstane, a duri i za plejof se bori sezonava.

P.S. Plata, DMI i slicno izvadeni od kontekst ne znacat nisto. Ako se soodvetno upotrebeni vo taktikata, igraci i od 40k plata mozat da nadigraat igraci od 100k plata, pri isti forma, entuzijazam i zalaganje.

From: Dadimo

This Post:
00
194992.8 in reply to 194992.7
Date: 07/08/2012 07:27:34
Overall Posts Rated:
5555
...,а од друга страна како губам се повеќе напредувам на рејтинг листата(најдобар пласман во историјата на КК Теорел-под800 позиција).

Играњето официјални натпревари носат ранкинг поени, па дури и ако изгубиш можеш да напредуваш во однос на другите екипи кои не играле официјален натпревар тој ден (куп,плеј-оф,плеј-аут).

From: Onisifor

This Post:
00
194992.9 in reply to 194992.7
Date: 07/08/2012 09:03:00
Overall Posts Rated:
203203
Изедначен натпревар, а домашниот терен одлучувачки фактор за победа.
Ранкингот може да расте и со откажувањето (ботификација) на повисоко рангирани тимови.

From: Xsago

This Post:
00
194992.11 in reply to 194992.10
Date: 07/14/2012 17:05:13
Overall Posts Rated:
128128
Si ja preteral so postavata mene mi se cini :))). Ke ja proanaliziram drugpat tvojata utakmica, no edno e sigurno, nemas soodveten sostav za da mozes vakvi eksperimenti da pravis. Vprocem i retko koj tim moze da si go dozvoli ova. Edinstveno reprezentacii mozebi.