BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 60

[U21] Sezona 60

Set priority
Show messages by
This Post:
33
318165.1
Date: 02/13/2023 08:45:04
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdavlljeni v jubilejno sezono 60!

Slovenska mlada reprezentanca bo danes ob 18.30 pričela novo sezono U-21 tekmovanj, ko se bomo v sosednji Avstriji pomerili proti izbrani vrsi Turčije. Osebno si vedno rad izberem enakovrednega/boljšega nasprotnika na prijatelskih tekmah, kar nas morda malce tepe pri samem ratingu, a dejstvo je da je tekem za uigravanje iz spoznavanje kakovosti premalo, saj se generacije menjajo vsako sezono, tako da.. bomo videli danes. Turčija je vsekakor odličen test pred začetkom sezone, da vidimo približno kje stojimo - tudi oni so, tako kot mi, v 3. kakovostnem bobnu v Evropi.

Prihodnji teden pa se bo potem začelo "zares" - uvod v skupinski del Evropskega Prvenstva bom zanimivo, idtentično kot pred dvema sezonama, prinesel tekmo proti Franciji. Poleg Francije bodo v naši skupini igrale še reprezentance Poljske, Hrvaške, Romunije, Črne Gore, Luksemburga ter Belorusije - skratka, zelo pisana druščina ekip, z ogromno kakovosti - morda izstopa Poljska, ki je nekako kar standardna reprezentanca v vrhu U-21 tekmovanj.

Naš cilj za prihajajočo sezono bo vsekakor uvrstitev v 2. del tekmovanja in vse manj kot to, bo seveda razočaranje - kar pa seveda ne pomeni, da bo naloga lahka.. vse prej kot to. A sam si vedno postavljam visoka pričakovanja in samo najvišje cilje.

Osebno sem zelo zadovoljen z igralci, ki so nam na voljo - imamo kakovost IN širino na vsah pozicijah, kar nekaj igralcev je v kadru, ki imajo bogate izkušnje z igranjem še iz pretekle sezone, tako da vsekakor lahko pozitivno gledamo proti prihajajoči sezoni. Seveda se največ pričakuje od našega kapetana Mateja Letonje, za katerega bo to dejansko že kar 3. sezona v U-21 reprezentanci, fenomen, ki ga sam še nisem doživel! Tako da bo s svojimi izkušnjami in znanjem vsekakor najprimernejši za vodenje naših fantov na igrišču.

V naslednjem postu pa še celoten seznam igralcev, ki so trenutno v prvem planu (kaj se v prihodnjem tednu lahko še spremeni, saj je nekaj igralcev vprašljivih z minutami/treningom)


This Post:
00
318165.2 in reply to 318165.1
Date: 02/13/2023 09:02:22
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
ZUNANJI IGRALCI

-Jeremi Korez (Berlin BC) - kupljen v zadnjem tednu pretekle sezone, je nekako bil skrit mojim očem v preteklosti, sedaj pa se bo vsekakor odlično ujel v našo ekipo in dodal širino.

-Sanel Smerdelj (Kamnica Tigers) - v pretekli sezoni smo od Kamnice dobili prvega OI Tim Verbca, tokrat pa nam bo pomagal Sanel. Čeprav je morda malce slabši od Tima, zato ne bo nič manj pomemben tokrat za našo širino na poziciji OI, kjer nikoli ne moreš imeti preveč rešitev

-Ahmer Juričinec (Šmartno Afera Šmarna gora '02) - še en igralec, ki je bil v preteklosti malce skrit mojim očem, vendar gre za izredno zanimiv profiil igralca, ki bo brez dvoma naši ekipi dodal izjemno pomembno dodatno dimenzijo, saj ima pri svoji višijni izjemne zunanje skille.

-Marin Fabčič (Venomous Scorpions) (IRAN) - Eden izmed večjih talentov svoje generacije, ki bo vsekakor eden bolj zanimivih igralcev tudi kasneje za člansko reprezentanco, se trenutno kali pri eni najuspešnejših ekip v celotnem BB-ju - Škorpioni so kar 3x zmagali B3 turnir ter 2x končali kot drugi, 9x dobili domače prvenstvo ter 12x domači pokal. Skratka, za prihodnost se ni za bati, obenem pa je že sedaj na vrhunskem nivoju in bo vsekakor zelo pomemben člen naše ekipe v prihodnji sezoni.

-Darko Ahačič (Postojna Blue Jackets) - eden tistih, ki si je izkušnje v U-21 ob odličnem treningu začel nabirati že v pretekli sezoni. Odlično krilo, ki lahko odigra tudi na poziciji visokega branilca, od kogar se v prihajajoči sezoni pričakuje še tisti korak naprej.

-Bane Petraš (KK Kračevo) - tudi Bane je, podobno kot Darko, že v pretekli sezoni pričel z nabiranjem reprezentančnih izkušenj in vsekakor pričakujem da bo sedaj v tem slogu nadaljeval ter bil eden od nosilcev igre v prihajajočih tednih/mesecih.

-Aleš Zakotnik (Straški Navihanci II) - Leto mlajši a zato nič slabši Vrhunski talent, ki se vali v rokah enega najbolj zavzetih U-21 trenerjev, ki je v preteklosti v reprezentanco spravil že kar nekaj vrhunskih igralcev, bo vsekakor že v prihajajoči sezoni trkal na vrata rotacije, v sezoni za tem pa brez dvoma prevzel dirigentsko palico.

-Šime Vidmar (Mrežca) - Še eden, kateri je v zadnjem obdobju z zavzetim treningom naodknadilnekajzaostanka in se bo v prihodnji sezoni boril za minute - vsekakor mu to z nadaljevanjem trdega dela ter dobro pripravljenostjo lahko uspe.

Pavel Modrijan (San Antonio Ostroge) - še en, leto mlajši nadebudnež, ki pa je izjemno dobro treniran, tako da bo podobno kot Zakotnik, že v prihajajoči sezoni trkal na vrata rotacije, sezono za tem pa brez dvoma eden od bolj pomembnih igralcev reprezentance.


Žal so objave omejene.. tako da bom visoke igralce objavil v še en dodaten post..



Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 02/13/2023 09:03:48

This Post:
00
318165.3 in reply to 318165.2
Date: 02/13/2023 09:02:36
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC

VISOKI IGRALCI

-Ken Vaupotič (New York Titans) - vrhunski krilni center. Zares lepo treniran, tako v primarnih skillih,kjer ima še kar nekaj prostora, predvsem pa v zunanjih skillih kjer lukenj nima. Kot tudi praktično vsi ostali visoki igralce, je tudi on izkušnje že nabiral v pretekli sezoni, tokrat pa jih bo poizkušal unovčiti.

Bernard Krajnc (BC Leno 2019) - sicer v rokah enega najbolj izkušenih in trofejnih trenerjev pri nas, igralec ki me je tudi presenetil saj ga nisem imel na širšem seznamu, vendar zaenkrat komunikacija s trenerjem še ne poteka po pričakovanjih, tako da je malce vprašljivo kakšni so nadaljni plani, predvsem glede treninga (pa seveda tudi pripravljenosti). Ampak ne dvomim da bomo vse negotovosti odpravili in bo Bernard pomemben člen ekipe.

-Matej Letonja (TD STARS) - eden in edini, v tej sezoni bo lovil kar nekaj rekordov in samo upamo lahko, da mu poškodbe ne preprečijo tega. Naš kapetan in lider na igrišču.

-Jure Dundovič (KK Frayers) - Jure bo naš "6th man" pod košem, čeprav je odlično treniran, ima to "smolo" da igra v generaciji z zares izvrstnimi visokimi igralci, kar pa ne pomeni, da ne bo igral pomembne vloge ali da tega ne more nadomestiti - razlike so zares majhne in z odličnim treningom ter pripravljenostjo se zadeve hitro lahko spremenijo.

-Maks Lečnik (KK Shumari) - v pretekli sezoni je ob odlični pripravljenosti že odigral polfinale proti Srbiji v 1. postavi, sedaj pa bo seveda moral prevzeti velik del bremena tudi kot eden nosilcev igre. Sicer je bil v začetku sezone na trgu in upam da se ali kmalu proda, ali pa še bolje - ostane kjer je in lepo trenira ter vzdržuje ter se proda raje po sezoni.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 02/13/2023 09:04:25

This Post:
11
318165.4 in reply to 318165.3
Date: 02/13/2023 09:10:03
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Kot je seveda že v navadi - rab bi se iskreno zahvalil vsem trenerjem, ki so poskrbeli da bo naša reprezentanca še enkrat več konkurenčna tudi za kakšne bolj vidne rezultate - brez vas, moje objave nebi imele nobenega smisla, ponedeljeki pa bi bili veliko bolj dolgočasni.

Tudi sicer smo v zadnjih sezonah nekako uspeli zgraditi nekakšno bazo trenerjev, ki vsaj svojo Utopia ekipo uporabljajo za trening U-21 igralcev, in sadovi tega so vsekakor vidni - čeprav rezultati tega zaenkrat še niso potrdili (tu je seveda krivda predvsem na meni, ampak se učim in napredujem tudi jaz).

Da je temu tako, pa bi kljub vsemu rad rekel da gre velika zasluga našemu discord kanalu - komunikacija poteka veliko hitreje, lepše in bolj tekoče zato bi seveda še enkrat več rad povabil vse stare, nove, mlade in manj mlade da se nam pridružite, pa tudi če niste ravno nekdo ki rad aktivno komunicira - odgovarjanje na Zasebna Sporočila na discordu je veliko lažje in hitrejše kot tu na BuzzerBeaterju, tudi pomoč pri vprašanjih in podobno je seveda dosti lažje

Tule je še link do našega kanala: (https://discord.gg/GAP65b8)

This Post:
11
318165.5 in reply to 318165.4
Date: 02/14/2023 05:47:08
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zahvala vsem, ki ste tudi tokrat na volitvah glasovali zame Res da tokrat protikandidata ni bilo, pa vseem - lepa udeležba.

Včeraj smo po napeti končnici, kjer vm v zadnjih minutah zapravili 12 točk prednost, na koncu po podalšku premagali izbrano vrsto Turčije. Tekma je bila napeta in živčna, a vseeno lep pokazatelj kakovosti naših fantov, ki so navdušili predvsem z učinkovitostjo meta iz razdalje, kljub nasprotnikovi zunanji coni.

Sedaj pa bo šlo zares - v ponedeljek nas čaka izbrana vrsta Francije, ki je dobila novega selektorja. Zato že ta teden velja - paziti na minute in kdor le lahko, dokupi športnega psihologa, saj bo vsekakor ta tekma ena bolj pomembnih v sezoni.

LP

This Post:
11
318165.6 in reply to 318165.5
Date: 02/20/2023 05:41:53
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, danes se začenja zares.

Po uspešnem uvodu na pripravljalni tekmi proti Turčiji, ki smo jo dobili tesno po podaljšku, bomo otvoritveno tekmo skupinskega dela Evropskega Prvenstva danes ob 18:00 uri odigrali proti izbrani vrsti Francije. Tekma je ena odločilnih v tej sezoni, saj gre za 2. in 3. rangirano ekipo, v sistemu kjer se v nadaljevanje uvrstita samo 2 reprezentanci.

Ker smo še v začetku sezone, je seveda velik dejavnik tokrat pripravljenost - tako eni, kot drugi v tem ravno ne blestimo, vseeno pa sem prepričan, da svoja orožja, s katerimi smo sposobni narediti pozitiven rezultat.

This Post:
44
318165.7 in reply to 318165.6
Date: 02/20/2023 13:46:27
Venomous Vicious Vipers
Pro A
Overall Posts Rated:
817817
Second Team:
Veni Vidi Vicious
What a game... I'm sorry for you it ends like this !
Anyways huge congrats to you and your community. Even if I'm not fully satisfied of the french roster, you showed today (if not before) that you could compete with the biggest BB countries !

Much respect and good luck for the rest of the season ! I'm sure you can still qualify to the next round

This Post:
11
318165.8 in reply to 318165.7
Date: 02/20/2023 13:48:53
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
4 0:06 82 - 82 A. Juričinec (A) attempts a three-point shot from the wing under pressure from J. Aubin (H). Scored.
4 0:00 82 - 84 P. Launey (H) opens up the play with a pass to J. Batte (H). J. Batte (H) bullies his way to the basket for a tough inside shot. Scored.
4 0:00 82 - 84 The shot was assisted by P. Launey (H).
4 0:00 82 - 84 A buzzerbeater for J. Batte (H)!
4 0:00 82 - 84 End of period.


Heart-breaking, but well played and a well deserved victory!

This Post:
00
318165.9 in reply to 318165.8
Date: 02/20/2023 13:59:29
Venomous Vicious Vipers
Pro A
Overall Posts Rated:
817817
Second Team:
Veni Vidi Vicious
BB's game engine playing with our nerves...

This Post:
44
318165.10 in reply to 318165.9
Date: 02/21/2023 02:35:30
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej.. kot rečeno, včeraj smo žal doživeli boleč poraz proti izbrani vrsti Francije - tekma se je končala z izidom 82-84 za nasprotnika, potem ko so v zadnem napadu zadeli polaganje za zmago.

Tekma je bila napeta od samega začetka pa do samega konca - po začetni pobudi Francije, ko so povedli za 10 točk, smo nato počasi a vztrajno topili prednost ter v drugem polčasu tudi povedli. Tudi slabe 4 minute do konca tekme smo še vodili za 7 točk (77-70), nato pa so nastopile črne minute, v katerih je Francija naredila delni izid 12-2 (79-82) in izgledalo je da je tekme konec.. no, nam je nato uspelo zadeti trojko za žarek upanja in 82-82 6 sekund pred koncem, a.. žal v obrambi nismo zdržali in prejeli ta nesrečen koš v zadnji sekundi ter ob zvoku sirene.

Seveda je razočaranje veliko, a treba je čestitati nasprotniku in z dvignjeno glavo gledati napprej - kljub porazu smo naprem prikazali izjemno borbenost in igro, ter ob zavedanju da smo tokrat igrali brez kar nekaj igralcev, ki bi sicer nosili glavne vloge v naši ekipi (žal, slaba pripravljenost v začetku sezone), pa kljub temu skoraj premagali tako renomiranega tekmeca, so to vsekakor iztočnice iz katerih bomo črpali energijo za naprej.

Na prerostalih tekmah naše skupine je Poljska suvereno in pričakovano premagala izbrano vrsto Črne Gore z rezultatom 122-66, Hrvaška je opravila z Romunijo z rezultatom 113-94, presenetljivo pa je Belorusija iztrošila ves svoj entuziazem za zmago nad Luksemburgom s končnim izidom 92-70.

Prihodnji teden nas čaka Črna Gora, kjer zmaga nebi smela biti vprašljiva, bo pa seveda potrebna zbranost in pripravljenost, saj bo vsak koš v tej sezoni lahko igral pomembno vlogo - tudi zaradi konsistence, saj se forma veliko pozna iz tedna v teden, naprošam vse trenerje, da ste izjemno pozorni v tem segmentu, saj si napak v tej sezoni ne moremo več privoščiti.

This Post:
11
318165.11 in reply to 318165.10
Date: 03/06/2023 09:44:01
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Pretekli teden je naša U-21 reprezentanca, pričakovano, premagala sovrstnike iz Črne Gore z rezultatom 151-88. Ob visoki razliki je verjetno najbolj omembe vredno izjemno visoko število doseženih točk - kar 151 in članski selektor Deschamps je lepo opazil, da smo v celotni zogdovini samo enkrat dosegli višje število točk - v sezoni 18 ob zmagi nad Irakom smo dosegli 153 točk, vendar je šlo tu za prijatelsko tekmo.. tako da smo izenačili rekord iz uradnih tekem! (V sezoni 14 smo proti Turčiji ravno tako dosegli 151 točk).

Izkazali so se prav vsi, ki so stopili na teren - izstopal pa je znova Matej Letonja, ki je kapetnsko v vsega 27 minutah dosegel 25 točk (ob neverjetnem metu 12-13) ter 8 skokov, 3 blokade ter 2 asistenci. Mejo 20 točk sta presegla še Sanel Smerdelj, ki je 22 točkam (9-13 met, 4-5 za 3) dodal še 7 asistenc ter Bane Petraš, ki je 20 točkam (met 8-13, 2-3 za 3) dodal še 6 skokov in 3 asistence.


Danes na čaka že naslednja preizkušnja - proti izbrani vrsti Hrvaške, ki je pretekli teden visoko izgubila proti Poljski, potem ko se je njihov selektor popolnoma nerazumljivo odločilo za tesno pokrivanje po celem igrišču, kar je vsekakor ogromni hendikep tako za nas, ko Francijo, kjer bi na koncu sezone lahko za napredovanje odočala tudi koš razlika - 46 točk razlike, kolikor je tu pridobila Poljska, bo vsekakor težko ponovljivo.

Kakorkoli, mi se bomo danes fokusirali na našo igro in poizkušali najbolje kar se le da opraviti svoje delo - vse razen zmage bo vsekakor razočaranje, saj bi v tem primeru naše možnosti za narpedovanje postale zgolj še teorija.. Tako da, vabljeni vsi k spremljanju tekme in seveda glasno navijanje!

LP