BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 56

[NT] Sezona 56

Set priority
Show messages by
This Post:
33
313236.17 in reply to 313236.16
Date: 3/30/2022 9:24:49 AM
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
Hvala

Res je, z mojo prvo sezono na čelu reprezentance, to je bila sezona 47, so svoje prve tekme odigrali Marko Peter, Matevž Verh, Edvard Kadivec, Stanko Kozlar in Kostja Srnec, ki so se, ali pa se bodo v kratkem, poslovili od reprezentančnega statusa. Takrat je šlo za 24-26 letnike, igralci take starosti lahko danes samo sanjajo, da dobijo konkretno minutažo na tekmah z resnim nabojem, oni pa so tako vztrajali debelih 10 sezon. Res, na prvih prvenstvih, predvsem imam v spominu EP v sezoni 49, smo bili dokaj nekonkurenčni že srednjemu razredu evropskih reprezentanc. Kasneje so se razvili v odlične igralce in pustili res velik pečat - predvsem Kostja Srnec pa seveda še ni rekel zadnje. Ko pa smo jim dodali še nekatere malenkost mlajše, in so se še ti docela razvili - govora je o Oliverju Simčiču, Tiborju Kološi, Milanu Podobniku, Velimirju Kerkoviču, Ladu Brljaku, Jocu Brezovarju, Mihi Kordyšu, in še komu, pa smo dobili ekipo, ki se je resnično sposobna kosati z velikimi nacijami.

Seveda mora prej ko slej priti čas, ko se generacija vseeno zamenja v večjem obsegu. To se bo morda res pričelo dogajati zdaj - igralcem, ki so trenutno stari okoli 30 ali malo manj, je bilo v preteklih sezonah res težko priti v ekipo. Starejši so bili namreč odlični, na njihovi strani so bile tudi izkušnje, vzdržljivost, stamina, bili so preverjeni, lastniki so jim namenjali optimalno minutažo, in tako dalje. Zdaj se bo sprostilo nekaj dodatnega prostora in pred nami je izziv uveljavitve novih imen, ki so po kakovosti vsaj na enaki ravni kot staroselci. V kolikor bomo sedaj prišli v neko stacionarno stanje, kjer se bodo vsako sezono poslovili približno trije igralci, prav toliko pa jih bo doseglo želeni nivo za reprezentanco, verjamem, da bomo v nekaj sezonah prebili tudi led pri lovorikah ali pa uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Trenutno smo na lestvicah nekje okoli 10. mesta v Evropi, a razmerja moči so zelo izenačena in med 3. ali 10. mestom ni veliko razlike, vsekakor se da razliko premostiti že z nekaj sreče.

Tako da glavni cilj je vzpostavitev neke kontinuitete, ki bo, vsaj jaz v to verjamem, v nekem srednjeročnem obdobju dala rezultate z resnično dodano vrednostjo.

Pri tem bi rad izpostavil tudi sledeče. Seveda se ve, da je reprezentanca predvsem produkt skupnosti. To se deloma nanaša na skrb za mladega reprezentanta, kjer je prioriteta trening, infrastruktura, trenerji, ipd., deloma pa seveda tudi na skrb za "starega" reprezentanta, torej igralca, ki dejansko je v reprezentanci. Tu se potem prikažejo resnična odrekanja, ko je potrebno trenirati v 30. letu za tisti en ali dva preskoka, pa potem dokončati še stamino ali proste (ki so zdaj s trening igriščem sicer precej lažji za izpiliti), vmes občasno trenirati še pripravljenost, ipd. Osnova pa so seveda minute. In tu gre velika zahvala vsem managerjem, ki so skrbeli za reprezentante sedaj. Od skrbnikov tistih najbolj izkušenih, leco (Srnec, Peter), Katana (Kadivec), Anze Leno (Simčič, Pezdernik), Blaž (Kološa), JJ Team (sploh nevem, kje bi začel naštevati), ki so, naključje ali ne, pobrali večino lovorik v zadnjih cca 5 sezonah, pa seveda sensiman (Brljak), Ketera (Podobnik), matjaz82 (Brezovar), Tida17 (Kordyš), Eli (Kerković) in še kdo.

Za prihodnjo generacijo lahko samo upam, da boste lastniki tudi tako vestni. Ne gre toliko za pripravljenost posamezni teden, občasno dobim mail v stilu "sorry, danes je samo na toliko in toliko". Nikoli še nismo imeli igralca, ki bi bil odl. pripravljen od tedna 2 dalje. Ampak ob skrbi za minute bo odl. pripravljen precej večkrat. Če pa ga boste negovali tudi v poznih letih, pa bo še toliko boljši. Brez tega ne gre in v resnici me to najbolj skrbi pri zdajšnji "menjavi" generacij, saj bolje od trenutnih lastnikov verjetno sploh ne gre

Message deleted
This Post:
22
313236.19 in reply to 313236.17
Date: 4/19/2022 4:32:32 AM
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
Sezona 56 se je zaključila včeraj z zadnjimi reprezentančnimi tekmami. Svetovni prvaki so postali Kitajci, ki so v finalu svetovnega prvenstva premagali reprezentanco Nemčije z 98-85. Tekmo so odločili šele v zadnji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 31-12 in tako preprečili presenečenje Nemcev. Bron sta osvojili reprezentanci Poljske in Čila.

V finalu tolažilnega turnirja sta se dokaj pričakovano pomerili izbrani vrsti Francije in Izraela. Galski petelini so unovčili prednost domačega terena in tekmo dobili z izzidom 95-84. Prihodnje evropsko prvenstvo bo tako v Franciji, in najverjetneje se bomo mi pomerili prav z njimi, kar je sicer nekoliko neugodno, saj je eno od prvih dveh mest v skupini bolj ali manj rezervirano za domačina.

Čeprav nasprotniki uradno še niso znani in se bodo jutri še zgodili malenkostni premiki na svetovni lestvici (na podlagi katere se potem formirajo skupine), je vrstni red bolj ali manj določen. V kolikor obvelja trenutna lestvica, bodo naši nasprotniki na prihajajočem EP Francija, Turčija, Rusija, Hrvaška, Norveška, Luksemburg in Azerbejdžan. Stvari se lahko še spremenijo, več bo jasno kmalu.

Včeraj smo sicer odigrali lažjo prijateljsko tekmo z reprezentanco Gane, kjer so priložnost dobili nekateri mlajši igralci, svojo poslovilno tekmo pa je odigral Edvard Kadivec, ki je v naši reprezentanci pustil izjemen pečat. V svoji karieri je odigral 125 reprezentančnih tekem (kar ga uvršča na 6. mesto na all time lestvici), dosegel 1325 točk (10. mesto) in zbral 369 podaj (prav tako 10. mesto). Če se ne motim, je tudi pri skokih zelo blizu najboljši deseterici. V posameznih sezonah je bil med top3 strelci in tudi podajalci v ekipi kar 6 sezon zapored (med S48 in S53), v sezonah 52 in 53 celo najboljši strelec, in v sezonah 49, 50, 52 in 53 najboljši podajalec. V sezonah 49 in 50 je bil tudi najboljši skakalec, s čimer je bil takrat med tremi najboljšimi igralci prav v vsaki od treh najpomembnejših kategorij. Resnično impresivna kariera, ki jo je seveda kronal še z naslovom v SKL in dvema osvojenima pokaloma, prav toliko je osvojil tudi srebrnih lovorik (ter letos še eno v portugalski ligi, kamor se je pred kratkim preselil). Na koncu se je že malo poznalo, da ga je omejil MVP potencial, a pri vsakem igralcu je neki "ampak".

Vsekakor si kot selektor reprezentance želim, da bo še marsikateri slovenski igralec deležen take pozornosti in skrbi s strani svojega kluba (managerja), kot je je bil deležen Edvard.

Od sezone 56 je to to. Prihajajo novi izzivi, spet se oglasim kmalu

P.S. No, ravno ko sem oddal post, je bilo že jasno, da bodo zgoraj omenjeni nasprotniki tudi zares naši nasprotniki

Last edited by Deschamps at 4/19/2022 4:52:21 AM