Πως μπορείτε 2 γαμάτα παιδιά να τσακώνεστε δεν το έχω καταλάβει.
Εγώ απάντησα το πρώτο, γιατί πολύ απλά αν όλοι το κάνουν, δεν θα υπάρχει πλεονέκτημα για κανέναν.
Το πλεονέκτημα δημιουργείται μέσα από το ότι ΔΕΝ το κάνουν όλοι, όποτε ευνοούνται εκείνοι που το κάνουν.
Ακριβώς επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη περί ηθικής και κλασικότερο παράδειγμα από μένα δεν υπάρχει.
Για κάποιους ανήθικο είναι να μεταφέρεις χρήματα από ένα λογαριασμό σε άλλον (συμπεριλαμβανομένου και εμένα), αλλά και πάλι αν το κάναν όλοι, πάλι δεν θα υπήρχε πλεονέκτημα.
Για κάποιους ανήθικο έιναι να έχεις 2ο λογαρισμό για φάρμα Εθνικής (φυσικά και δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία), αλλά και πάλι αν το κάναν όλοι, πάλι καμία Εθνική δεν θα είχε πλεονέκτημα.
Για κάποιους ανήθικο είναι στήνεις αγώνες για να επηρεάσεις την τελική κατάταξη των ομάδων (επίσης δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, γιατί για να μπορέσεις να στήσεις αγώνες, πάει να πει πως έχεις κάνει και 5-6 φίλους εδώ μέσα και αυτό μετράει πολύ περισσότερο για μένα από τα pixelάκια στο ρόστερ μου), αλλά και πάλι αν το κάναν όλοι, η ίδια σειρά θα έβγαινε των ομάδων.
Μπορώ να συνεχίσω και σε άλλα ζητήματα ηθικής, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε.
Για μένα λοιπόν το συμπέρασμα είναι να ακολουθεί ο καθένας τους δικούς του ηθικούς φραγμούς και να έιναι εντάξει με τον εαυτό του. Το ότι διαφέρουν οι απόψεις μας είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς και που μας δένει ή μας χωρίζει σαν ανθρώπους.
Έτσι κι αλλιώς όπως σε κάθε interactive διαδικτυακό παιχνίδι τον τελευταίο λόγο έχει πάντα η κοινότητα των χρηστών που κρίνει και αντιδρά ανάλογα στα δρώμενα στους κόλπους της.
Καλώς ή κακώς (καλώς για μένα), όποιος θεωρεί πως μπορεί να φτάσει και να κρατηθεί ψηλά σε αυτό το παιχνίδι, χωρίς φίλους θα έχει σεβαστή, αλλά λανθασμένη άποψη για μένα και όταν κάποια στιγμή αφήσουμε το ΒΒ από τη ζωή μας, στην πραγματικότητα δεν θα έχουμε κερδίσει, αλλά θα έχουμε χάσει χρόνο από αυτή.
ΥΓ. Φίλοι μου Α. & Α. είστε αμφότεροι γαμάτα παιδιά. Δεν αξίζει να ανταλλάσετε μειωτικούς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο επειδή έχετε διαφορετική άποψη πάνω σε ένα θέμα, μικρής σημασίας κιόλας στην βεβαρημένη χρονικά καθημερινότητά σας.
Με αγάπη, ο γνωστός φωνακλάς κλέφτης του ΒΒ.