BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Говорилня (2)

[NT] Говорилня (2) (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: MichaelG

This Post:
22
262872.917 in reply to 262872.916
Date: 5/20/2019 5:51:01 PM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Здравейте,

на мен ми е много интересно как новия тренер на НО си представя играчите, които са достойни да бъдат в отбора по позиции. Какво трябва да притежава всеки един от тях.

А още по интересно ми е, след като видях на няколко места да пише че играчите с потециал 10 се поемат още от 18г от тренера на мъжете, как вижда развитието на един такъв пм или аз или лк нашият нов тренер още от ранна възраст.

From: Penko

This Post:
11
262872.918 in reply to 262872.917
Date: 5/20/2019 6:21:15 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Здравейте,
Включвам се с малко непоискани мнение,което по принцип не ми е в стила и моля за извинение.
Но понеже ми се върти мисъл ,която споделих и в другата тема а тук ми хареса това,което пише "как си представя националния селекционер" . Т.е може би неговата основна функция трябва да бъде да задава едни критерии ,към които хората желаещи да имат нациоанли да се стремят и всеки да получи възможност да "твори" по свое усещане и така в условията на конкуренция и различни методи ,селекционера да има възможност да избира онези играчи, които се доближават най-много до обявените публично и предварително критерии. Струва ми се,че сега битува мнение,че националният селекционер ,който и да е той трябва да "обикаля" образно казано всеки отбор да следи всеки играч и да си дава мнението всяка седмица или в перспектива от един сезон примерно,какво трябва да тренира този играч.
А така от една страна се омаловажава ролята на отделните мениджъри за мен, защото в човешката природа е заложено ,никой да не обича друг да му налага мнението си,и от друга страна много мениджъри не одобряват националния, и тогава най-лесно е да го бойкотират като просто не тренират както им е казал на инат и "да му гледат сеира" . Т.е идеята ми е,че трябва да се даде възможност на всеки да твори в отбора си млади играчи и нещо повече, всеки трябва да д мотивиран като е казано - Ако искате вашият играч, да бъде национал трябва да има тези минимални качества:, първо..второ...трето... Или тези: първо второ трето....Всеки да тренира както намери за добре ,това е ролята на всеки мениджър в отбора му. А който желае винаги може да обменя опит със селекционера. Но лично мен както предполагам и други не ме кефи да получа имейл и да ми се казва, че моето трейни трябва да тренира Еди как си. Защо? Не е ли по-правилно да се каже,че трябва да има определени умения а аз да реша как да го постигна? Ако искам разбира се само питам !
А това с 18 годишните да се поемат от мъжкия селекционер е ок, но един 18 годишен докато стане време да е национал, кой ще бъде селекционер? И тогава всеки ще каже " тези не са тренирани правилно" започваме по нова програма. И кръгът се затваря

Message deleted
From: Baluka

This Post:
00
262872.920 in reply to 262872.917
Date: 5/20/2019 7:33:41 PM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
Аз напоследък съм тренирал предимно гардове в Утопия . Ще дам пример с ПМ , който тренирах с предната ми утопия - първия сезон Натиск (външната защита от 7 стана 14 , втория сезон Пас (от 7 на 14 ) . После го доокрасих с малко стрелба , дрибъл и пробиви . Уменията които се тренират на една позиция могат спокойно да имат седем поп-а . Мога да ти покажа и гардовете ми в момента - имат по 14 стрелба , 15 защита , 9 далечна ... единия има по-малко пробиви , но за сметка на това има малко повече стрелба от близо . Правих ги за АЗ-та , но сега ще ги паса на пас в опит да направя нещо като ПМ за този сезон .

From: MichaelG

This Post:
00
262872.921 in reply to 262872.920
Date: 5/21/2019 1:27:03 AM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Добре, но това се отнася по скоро за играчи с нисък потенциал (до 7-8), които нямат шанс да попаднат в мъжкия отбор. Аз имам такъв играч с 10 потенциал вече на 24 години (с около 120 TSP за сега) и продължавам да го тренирам, може би някой ден ще попадне и в НО, но още не е готов. За развитието му ест ми помогна много Витоша, който ми отдели страшно мн време в разяснения как трябва да изглежда играча във всяка една от годините си от 18 до 26. Пената също е прав, че ние сме такава нация, че не обичаме да ни се налага мнение, затова ще е много добре и за по - новите да имат някаква визия как трябва да изглежда приблизително един такъв играч, който да подсили НО.

From: Baluka

This Post:
00
262872.923 in reply to 262872.921
Date: 5/21/2019 2:40:22 AM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
Аз точно това визирах - играчите с потенциал 6-8 и някоя 5-ца може би и за това дадох този пример . Това е моята работа в момента . Между другото аз бях песимист за 5-ците , но моята в утопия изглежа прилично , така че и те имат шанс .

From: Dodor
This Post:
00
262872.924 in reply to 262872.923
Date: 5/21/2019 5:56:01 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
582582
Second Team:
Dodor Inc
Падаме от Барбадос? Как падаме от страна с 3 активни тима?

This Post:
00
262872.925 in reply to 262872.924
Date: 5/21/2019 6:47:11 AM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Като гледам разликата в играчите е трябвало да победим между 20 и 30 точки, но не и с тази тактика и с SF на 23г.

From: stiwi

This Post:
00
262872.926 in reply to 262872.924
Date: 5/21/2019 2:34:18 PM
LIWERPOOL
A Grupa
Overall Posts Rated:
1616
..Ами случват се понякога и такива срамни загуби,естествено само и единствено аз съм виновен,но когато се гради нов отбор според мен е възможно понякога и да се получат подобни загуби.В момента просто си нямаме типично леко крило,ако знае някои за подобен играч нека да каже,другото което стана преди мача е и това че тит ни АЗ беше в слаба форма и просто нямаме резерви,имаме и само 1 ПМ,без резерва,както и само 3-ма тежки играча които стават за титуляри,като прибавим и това че само 2-ма играчи бяха в добра форма...но,пак ще го кажа само аз съм виновен и ще се помъча да изкарам максималното от тези играчи които имаме..

From: stiwi

This Post:
11
262872.927 in reply to 262872.926
Date: 5/21/2019 2:51:20 PM
LIWERPOOL
A Grupa
Overall Posts Rated:
1616
..сега малко думи относно бъдещето на отбора ни на поста ПМ-имаме 1 страхотен играч и никаква резерва,тука е мястото да кажа БЛАГОДАРЯ на баш заичо,които направи този играч за нула време и които загърби прредварителните си планове в името на този играч.АЗ-имаме си 1 ветеран и 1 почти ветеран които не могат да станат по добри ,а могат само да се подържат във форма,тук поне има кои да ги наследи след 1-2 сезона,много добре се тренират 3-4-ма играча като петров,илиев,пеинов и особено дерменджиев които в ръцете на мениджър като Наско просто се развива с часове.ЛК- тука сме в дупка на този етап,но има страхотен потенциал,Красен,витури и особено Никито подготвят супер леки крила ,но им трябват поне още 2 сезона,Нико и тои тренира играчи за този невралгичен пост.

Advertisement