BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Говорилня (2)

[NT] Говорилня (2) (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Garich
This Post:
00
262872.872 in reply to 262872.1
Date: 4/18/2019 10:56:19 AM
Overall Posts Rated:
3333
След като приключиха страстите около младежкия национален отбор да хвърлим око и на батковците:

През тази седмица играхме приятелски мач срещу Хърватска. Благодарение съветите на Niko разбрах, че най-важния показател за качествата на един играч е неговата заплата. Затова реших да съпоставя нашите играчи, с тези на Хърватска. Ето какво се получи:

Страна: Bulgaria - Hrvatska
Средна заплата: $103,686 - $164,572
Средна възраст: 26.1 - 30.3

Техните заплати са с почти 60% по-високи от нашите. За сметка на това нашата средна възраст е повече от 4 години по-ниска.

Брой защитници: 11 - 7
Заплата защитници: $80,343 - $141,115
Възраст защитници: 25.6 - 31.3
Брой нападатели: 7 - 11
Заплата нападатели: $140,368 - $179,499
Възраст нападатели: 26.9 - 29.6

Разпределението нападатели-защитници е противоположно. Ние имаме 11 защитника и 7 нападателя, те имат 7 защитника и 11 нападателя. В бройката на нападателите се включват ЛК, ТК и Ц. При защитниците разликата е по-голяма.

Ето и конкретно по постове:

Брой Плеймекъри: 8 - 4
Заплата Плеймейкъри: $93,424 - $117,316
Възраст Плеймейкъри: 26.4 - 31.0

Брой Атакуващи защитници: 3 - 3
Заплата Атакуващи защитници: $45,459 - $172,847
Възраст Атакуващи защитници: 23.7 - 31.7

Брой Леки Крила: 1 - 2
Заплата Леки Крила: $43,885 - $103,708
Възраст Леки Крила: 25.0 - 28.0

Брой Тежки Крила: 5 - 3
Заплата Тежки Крила: $164,144 - $148,189
Възраст Тежки Крила: 28.2 - 27.7

Единствено при ТК имаме леко преимущество откъм заплата (и малко по-висока възраст).

Брой Центрове: 1 - 6
Заплата Центрове: $117,970 - $220,417
Възраст Центрове: 22.0 - 31.2

Очаквам вашите мнения за нуждата (ползата) от подобна статистика?

п.п. Отнема ми около 3 минути да направя статистиката - копи/пейст на цялата страница на отбора и конвертирането ѝ с вече зададени формули в Гугъл шийтс: (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1c6wP8w07k1fvi3wVPl...)

Last edited by Garich at 4/18/2019 11:01:30 AM

From: Dodor

This Post:
00
262872.873 in reply to 262872.872
Date: 4/18/2019 11:17:01 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
582582
Second Team:
Dodor Inc
Първо, браво за направеното усилие. Аз като фен на статистиката определено оценявам такава информация.

Възрастта като цяло няма голямо отношение към мачовете. Освен ако опита не оказва по-голямо влияние отколкото си мисля.

Също така, част от тези играчи които влизат в статистиката не взимат участие в мачовете. За мен ще е по-интересно да видя статистика на заплатите на двамата най-високоплатени играчи за всеки пост. Тъй като най-вероятно те ще са в стартовия състав.

Друга интересна информация е каква тактика и защита са играли и колко пъти. Какво тото са пускали. Това се вижда лесно за клубните отбори в бъзър мениджър, но май няма опция за националите.

Last edited by Dodor at 4/18/2019 11:17:25 AM

From: Penko

This Post:
00
262872.874 in reply to 262872.873
Date: 4/18/2019 6:36:54 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Браво и от мен за усилието и желанието,което влагаш!
От всяка статистика има полза ако можем да я четем правилно.
Додор може би е прав, че е важна стартовата петица, но все пак нека не забравяме ,че и другите играчи взимат участие
Беше ми интересно да прочета и ако не ти представлява трудност в бъдеще АКО аз съм селекционер на младежите бих се възползвал от такава разбивка за бъдещите ни съперници И разбира се можем да мислим и за подобрения.

Поздрави!

This Post:
00
262872.875 in reply to 262872.873
Date: 4/19/2019 9:15:44 AM
Overall Posts Rated:
3333

Възрастта като цяло няма голямо отношение към мачовете. Освен ако опита не оказва по-голямо влияние отколкото си мисля.

Защо съм включил възрастта? Смятам, че възрастта може до известна степен да покаже потенциала на отбора. Тоест ако два отбора са с равни заплати, онзи с по-ниска средна възраст на теория би имал по-висок потенциал, тъй като играчите му имат повече време да вдигат умения или повече време преди уменията им да почнат да падат.

Идеята за отсяване на топ 10 е добра, но кои точно играчи да се селектират, защото не всички отбори имат по 2 играчи на пост, освен това постовете са взаимозаменяеми. Аз гледам това което пише като най-добра позиция, но няма гаранция, че АЗ няма да играе като ПМ или ЛК, или може би Ц като ТК или като ЛК и т.н.

Друг вариант е просто да се отсеят топ 10 играчите по заплата без значение от позицията им - не знам дали това би имало смисъл.

п.п. Защо мъжкият национален отбор, последните му 2 приятелски мача са през една седмица, а за този понеделник все още няма насрочен приятелски мач? Гледам, че младежите имат. Кога и как точно се насрочва приятелски при националите?

Last edited by Garich at 4/19/2019 9:16:34 AM

From: stiwi

This Post:
11
262872.877 in reply to 262872.875
Date: 4/20/2019 6:54:13 AM
LIWERPOOL
A Grupa
Overall Posts Rated:
1616
..относно приятелските мачове на нац.отбор,метода е същия като на клубните отбори,изпращаш покани и чакаш някои да приеме,някои път се случва и никои да не ти приеме поканата,но това за нац отбор не е супер фатално,няма да гониш минути за тренировки например,в тези мачове просто си пробваш играчи и тактики.Относно заплатите на играчите ,моето мнение е че заплатите не са на 100 процента меродавни за това дали 1 играч е за нац отбор или не.Например от 10-те български играча с наи големи заплати в момента 3-4 ма няма как да са национали,защото имат развити само основни кач-ва примерно,а вторичните им са супер зле. А това ,че сега в отбора има играчи с малки заплати,просто в момента оглеждам тези които имат шанс при добро трениране след време да станат национали,и е настанали време за подмяна на играчите ,отива си едно поколение и трябва се направи преход,дано да успеем заедно макар че все по малко остават тези които им се тренира..

This Post:
11
262872.879 in reply to 262872.878
Date: 4/22/2019 9:56:14 AM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Заедно с младежкия отбор вече кацнахме на Бахамите и се подготвяме за тазвечерния мач срещу Венецуела.
Посрещна ни чудесно време и сравнително малък медиен интерес, момчетата вече са в хотела след проведената лека тренировка и очакват мача с желание да запишат победа въпреки приятелския характер на срещата. Предвид младата им възраст повечето от тях с две изключения - Васил Станоев ( Васко черния както шеговито го наричат в отбора) , и Гроздан Мицев ( съвсем скоро се венча) , не са семейни но всички са придружени от своите приятелки.
Раших да позволя на дамската част от делегацията да остане с момчетата до ранния следобед, след което се разделиха за да се концентрираме изцяло за мача.
Срещата е от 1:30 след полунощ българско време , и ще бъде предавана по две национални медии , всеки които има желание може да я наблюдава и в Интернет.
Условията предоставени от любезните домакини са фантастични и настроението е приповдигнато, като част от момчетата заявиха,че с удоволствие биха прекарали тук и част от почивката си след края на сезона.
Но аз ги приземих бързо, като им казах,че все още имаме няколко мача до края на сезона и трябва да ги изиграем с нужната и отговорност за честта на България!
Поздрави от Бахамите, Пената

This Post:
11
262872.880 in reply to 262872.879
Date: 4/22/2019 12:17:30 PM
Overall Posts Rated:
3333
Заедно с младежкия отбор вече кацнахме на Бахамите и се подготвяме за тазвечерния мач срещу Венецуела.
Посрещна ни чудесно време и сравнително малък медиен интерес, момчетата вече са в хотела след проведената лека тренировка и очакват мача с желание да запишат победа въпреки приятелския характер на срещата. Предвид младата им възраст повечето от тях с две изключения - Васил Станоев ( Васко черния както шеговито го наричат в отбора) , и Гроздан Мицев ( съвсем скоро се венча) , не са семейни но всички са придружени от своите приятелки.
Раших да позволя на дамската част от делегацията да остане с момчетата до ранния следобед, след което се разделиха за да се концентрираме изцяло за мача.
Срещата е от 1:30 след полунощ българско време , и ще бъде предавана по две национални медии , всеки които има желание може да я наблюдава и в Интернет.
Условията предоставени от любезните домакини са фантастични и настроението е приповдигнато, като част от момчетата заявиха,че с удоволствие биха прекарали тук и част от почивката си след края на сезона.
Но аз ги приземих бързо, като им казах,че все още имаме няколко мача до края на сезона и трябва да ги изиграем с нужната и отговорност за честта на България!
Поздрави от Бахамите, Пената

Единственият (из)спортен журналист, следящ отблизо представянето на националните гарнитури (тройка кебапчета с бира - младежкия и шопска салата с ракия - мъжкия отбор), г-н Гай Рич издебна националния дегустатор, Пената за да му зададе няколко въпроса. На басейна на хотел Бритиш Колониал Хилтън, в който са отседнали момчетата, Гай Рич изстреля на един дъх въпросите:

- Г-н Пената, вярно ли е че председателят на националната федерация по баскетбол е искал оставката ви след злополучното отпадане на осминафинал от Украйна? Веднага след мача казахте, че сте доволен от представянето. Още ли мислите така след поисканата оставка от шефа на баскетбола - Глушко Георгиев? Смятате ли да се кандидатирате за още един мандат начело на младежите, или подобно на stiwi ще си дадете почивка и ще използвате натрупания опит при младежите, като трамплин за мъжкия национален отбор? Предполагам знаете че имате само 48% одобрение и по този показател сте зад такива басктеболни колоси като Гана, Нигерия и Армения. Какво ще направите за да повишите одобрението в оставащите дни от мандата ви на дегус... простете, селекционер? Кой ще е следващия съперник след Венецуела и смятате ли да използвате приятелските мачове за обиграване на 20-годишни играчи?

Надяваме се, че Пената е успял да преглътне бахамската мешана скара заедно с тези въпроси и ще успее да намери време да отговори на тях.

This Post:
00
262872.881 in reply to 262872.880
Date: 4/22/2019 12:43:11 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Да, това са шеговито зададени но сериозни въпроси, които са обект на моите мисли в последните няколко дни след отпадането а в интерес на истината и преди това.
Малко факти:
1) в началото на кампанията бях попитан какво са целите пред отбора , да ги заявя предварително за да няма шикалкавене.
2)Аз казах, че целта е класиране за елиминационната фаза и от там каквото сабя покаже
3)Целта бе постигната.
4) Дали целта е била достатъчно висока и дали този отбор предвид потенциала си е трябвало да постигне по-добре резултати- това не мога да кажа аз, защото не бих бил обективен да поставям оценка сам на себе си.
5) За ниския рейтинг-да ,може би това е най-точния показател за резултатите в тези два сезона и доколко те са задоволителни
6) Ако ще се кандидатирам отново ще бъде за младежкия отбор а не за мъжкия. Първо защото ми харесва да работя с млади играчи и второ мениджъра на мъжете се радва на далеч по-голямо одобрение сред аудиторията
7) Мислите ми са фокусирани изцяло към предстоящия мач и искам да го спечелим независимо,че е приятелси така или иначе това е една игра от която никой не печели друго освен удоволствие и в този смисъл всеки мач независимо дали е приятелски или 1\8 финал на утешителни турнир за мен в личен план са еднакво важни.

This Post:
11
262872.882 in reply to 262872.881
Date: 4/22/2019 2:14:35 PM
Overall Posts Rated:
3333
Нова порция статистика.

Базирайки се на предишните коментари, реших да направя сравнителна статистика на заплатите в осемте отбора финалисти в Световното първенство при младежите + нашия отбор + сегашния ни съперник Венецуела. Ето какво се получи:

Отборите са подредени според сегашното им класиране в групата(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...):

(http://prikachi.com/images/626/9551626D.png)

Титуляри - средната заплата на топ 3 нападателите и топ 3 защитниците
Топ 3 нападатели - средната заплата на най-добрите трима нападатели (Ц,ТК,ЛК)
Топ 3 защитници - средната заплата на най-добрите трима защитници (ПМ,АЗ)
При Топ 10 играчите и съответно топ 5 нападатели и защитници, заплатите са в проценти от тези на титулярите. С други думи - проценти близки до 100% означава, че резервите са много равностойни на титулярите, колкото по-нисък е процента, толкова по-голяма е разликата между нападатели и резерви.

Прави впечатление, че нашия отбор със средната заплата на титулярните 6 играча (3 защитника + 3 нападателя) почти се изравнява с тази на вторите във временното класиране - Израел - 28.9 хиляди срещу 29.9 хиляди. Нашите резерви са най-слабите (ако така може да се каже) сред 10-те наблдавани отбора - само 81% от заплатите общо на титулярите. Особено чувствителен е спада при нападателите: 78.7%

Перу от финалната осмица е с доста ниски заплати - не знам как са се класирали за Световното - дали просто се състезават в по-слаба зона? Някой по-опитен да каже. Отборът на Венецуела поне на хартия не е много по-назад от нашите - титулярните защитници са една идея по-силни, докато ние имаме чувствителен превес при нападателите.

Китайските титулярни нападатели са зверове със средна заплата почти 69 хиляди, но американските са още по-страшни чудовища - 71.2 хиляди. Китайците също имат и най-добрите защитници - със заплати 34.4 хиляди, доста повече от втория - САЩ - със 24.2 хиляди. Въпреки силните на хартия отбори, засега Китай и САЩ разочароват - 6-то и 7-мо място като САЩ са практически изпаднали, а Китай имат лесен мач срещу Перу и сигурно ще се класират във финалната 4-ка.

Advertisement