" Това е най- лесната тактика, когато имаш добър център. Просто му подаваш топката и го оставяш да надиграе съперника си"
М. майндкрайм
Чел съм го. За съжаление тази тактика не проработи в мача срещу Украйна и паднахме.
Не съм кой знае какъв тактик и не мога да правя разбор на мача. Само се чудя защо Димитър Гинчев остана на резервната скамейка за сметка на Стефан Стоянов. Гинчев има оценка 13.55 като Център срещу 12.95 за Стоянов (според бъзърмениджър). Като Тежко крило Гинчев има 12.22, а Стоянов 11.91 - очевидно е че вече Гинчев изпревара Стоянов, макар и с едно ниво по-слаба форма.
Не знам какви са оценките на Станоев, но мисля че тандем Гинчев-Стоянов отпред би бил чудесен избор
(още повече че имат синхрон от клубния отбор
- това извън играта, защото съм наясно, че няма никакво значение за мач-енджина)Предвид по-добрите ни центрове под коша, смятам, че по-бърза тактика като "Гледай вътре" и повече положения под коша щяха да ни донесат леко преимущество, но иначе мачът си бе на кантар. Между другото с каква настройка за духа сме играли - "Спокойно" или нещо друго?