Не е удачно сравнението с ХТ. Два сезона съм отстранявал отбори от А-група в ХТ и общо взето под 3-та изобщо не са ми дразнител (в най-силната 5-та съм). Тоя сезон обаче дойде един от 6-та дето вади безгрижно 400 хатсатс с малко повече ентус и мястото му реално е в трета и нагоре.
Тука обаче има други финансови правила и отборите от 3-та са със заплати под 200К (може и да има няколко изключения). Почти всички отбори във 2-а вече са над 200К заплати. Давид срещу Голиат е ситуацията, но без хепи ендинга. Резерви срещу титуляри + ПИК вс. МОТС ясно, че ще стане изненада, ама това не са сериозни сценарии. Ако някой е решил да пада за купата, ще си падне колкото и да е силен.
Днес се обсъждаше в чата, че никой от 2-а не е взимал купата. Как да я вземеш като за целта трябват 600+К заплати, а за отбор от 2-а това значи фалит. Ще мотсиш първия от А-група, но следващия мач сигурна загуба.
Едит: Интересна е историята на купата. Всъщност няколко пъти отбор от 2-а е взимал купата първите сезони, но уговорката е, че тогава са били десетина менажери и всички са били с нови отбори. Аз например играх 4-финал още втория си сезон (8-ми). На по-късен етап има няколко полуфинала на отбори от 2-а (последния случай преди 6 сезона), но тук е съчетание на жребий и сравнително слаба конкуренция. Последните сезони отбор от 2-а не само не се е добирал до финал, но дори и до полуфинал.
Last edited by direct at 9/20/2012 8:06:57 PM