като всеки симулатор на спортна игра и ББ се старае да бъде максимално близко до самата игра като показатели, тактики, умения на играчи, влияния на персонал и т.н.
за съжаление това няма как да се случи, защото ББ все пак е една програма, която тук-таме има пропуск, бъг или както там му викат.
навремето в ХТ имаше подобна тема, в която си спомням, че си признаха за "щастливото ИД". ако имаш такова ти налива в отсъдени дузпи, повече попадения от статични, повече пропуски на противника, повече СЕ и т.н. екстри.
ще посоча някои легенди в ББ, като моля да имате в предвид, че нямам абсолютно никаква претенция, че съм прав. просто това са мои наблюдения. ще се радвам да споделите и ваши подобни.
1. Щастливо ИД на отбора - повече НУ, спечелени отскочили топки/спорни също/, непредизвикани грешки на противника - мисля, че и тук съществува. забелязал съм, че ми "налива" НУ съвсем безпричинно. мисля, че отсъдените НУ се влияят единствено от рандъма и от нищо друго.
2. Невъзможен противник - идва от самите ИД номера на отборите. има заложена победа или предпоставки за такава на единия отбор над другия още преди да бъдат наредени съставите. разбира се при голяма разлика в качествата "обречения" си взима мача.
на мен "черната котка" ми е Додор. не само заради вчерашния мач. от него ми е единствената домакинска загуба от доста време насам и то при положение, че човека си беше нахвърлял отбора ей така със "завързани очи", експерементално един вид. от друга страна мисля, че играта мъчи Наско в мачовете му с мен.
3. Контузии : брой играчи. от 3 сезона играя само с 10 играча и .... нямам контузия, изключая френдлито с Лейкърс между сезоните, но това не се брои, защото тогава нямах доктор. мисля, че играта отчита наличието на по-малко играчи и един вид ги "пази". дано да не издърпам на дявола опашката в някой от следващите мачове :))).
4. Проклет играч - ти го тренкаш по учебник, но той не желае и не желае да скилва като хората. другите трейнита му правят разлика с по 1 скил на сезон, но мързела нехае :))). имах един уелски гард. голям зор беше с него и след 3 сезона се отървах на 300к. загуба.
пускаш го 70 мин. на седмица, а формата си му стои 7. пробваш го на 60 - пак същата работа. докато "загрее" за сезона му трябват поне 3 седмици или тренка обща-форма. Илиев ми беше такъв, сега Атанасов се очертава същия, дано да греша.
5. Фаладжия - темата е дискутирана на няколко пъти. това, което на мен ми прави впечатление е, че при смяна на отбора може да се смени и "характера" на играча. аз го приемам като съвместимост/несъвместимост на ИД на играча и ИД на отбора.
айде стига толкова, че ме домързя да мъча клавиатурата :))).