299 online at 01:41:41

BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > легенди в ББ

легенди в ББ

Set priority
Show messages by
This Post:
00
239430.1
Date: 3/24/2013 4:51:08 AM
Spartak_Plovdiv
II.1
Overall Posts Rated:
8686
като всеки симулатор на спортна игра и ББ се старае да бъде максимално близко до самата игра като показатели, тактики, умения на играчи, влияния на персонал и т.н.
за съжаление това няма как да се случи, защото ББ все пак е една програма, която тук-таме има пропуск, бъг или както там му викат.
навремето в ХТ имаше подобна тема, в която си спомням, че си признаха за "щастливото ИД". ако имаш такова ти налива в отсъдени дузпи, повече попадения от статични, повече пропуски на противника, повече СЕ и т.н. екстри.
ще посоча някои легенди в ББ, като моля да имате в предвид, че нямам абсолютно никаква претенция, че съм прав. просто това са мои наблюдения. ще се радвам да споделите и ваши подобни.

1. Щастливо ИД на отбора - повече НУ, спечелени отскочили топки/спорни също/, непредизвикани грешки на противника - мисля, че и тук съществува. забелязал съм, че ми "налива" НУ съвсем безпричинно. мисля, че отсъдените НУ се влияят единствено от рандъма и от нищо друго.

2. Невъзможен противник - идва от самите ИД номера на отборите. има заложена победа или предпоставки за такава на единия отбор над другия още преди да бъдат наредени съставите. разбира се при голяма разлика в качествата "обречения" си взима мача.
на мен "черната котка" ми е Додор. не само заради вчерашния мач. от него ми е единствената домакинска загуба от доста време насам и то при положение, че човека си беше нахвърлял отбора ей така със "завързани очи", експерементално един вид. от друга страна мисля, че играта мъчи Наско в мачовете му с мен.

3. Контузии : брой играчи. от 3 сезона играя само с 10 играча и .... нямам контузия, изключая френдлито с Лейкърс между сезоните, но това не се брои, защото тогава нямах доктор. мисля, че играта отчита наличието на по-малко играчи и един вид ги "пази". дано да не издърпам на дявола опашката в някой от следващите мачове :))).

4. Проклет играч - ти го тренкаш по учебник, но той не желае и не желае да скилва като хората. другите трейнита му правят разлика с по 1 скил на сезон, но мързела нехае :))). имах един уелски гард. голям зор беше с него и след 3 сезона се отървах на 300к. загуба.
пускаш го 70 мин. на седмица, а формата си му стои 7. пробваш го на 60 - пак същата работа. докато "загрее" за сезона му трябват поне 3 седмици или тренка обща-форма. Илиев ми беше такъв, сега Атанасов се очертава същия, дано да греша.

5. Фаладжия - темата е дискутирана на няколко пъти. това, което на мен ми прави впечатление е, че при смяна на отбора може да се смени и "характера" на играча. аз го приемам като съвместимост/несъвместимост на ИД на играча и ИД на отбора.

айде стига толкова, че ме домързя да мъча клавиатурата :))).

From: direct

This Post:
00
239430.2 in reply to 239430.1
Date: 3/24/2013 7:45:28 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Това щастливо ИД ми е абсурдно. Да си пусне резервите Додор, пък да видим как ще те бие... Иначе за контузиите имам категорично наблюдение. Ако има в отбора играч с качества много над останалите, задължително се контузва. Давам ви пример с мен в момента - всички играчи са ми до 50К заплати и след една седмица ми се делва звездата със 140К. Втори пример - американеца дето взе Дражев - една седмица и се делва звездата. Питайте и Булдозерчетата - има един шопар, който постоянно се контузва. За мен това си е 100% заложено в алгоритъма като балансиране на аномалия силен играч в слаб отбор.

From: kalata

This Post:
00
239430.4 in reply to 239430.2
Date: 3/24/2013 10:58:02 AM
Overall Posts Rated:
1212
Веднага мога да ти дам за пример Бобадила на арсеналчо, който така и не се контузи и по този начин нашия човек отърва фалита :) Аз лично не вярвам в тези легенди.

This Post:
00
239430.5 in reply to 239430.4
Date: 3/24/2013 11:08:00 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Значи не е имал контузия...

From: Dodor

This Post:
00
239430.6 in reply to 239430.1
Date: 3/24/2013 11:24:45 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Dodor Inc
Интересна тема.
Честно казано, не ми се вярва да има някаква предопределеност между двойки противници. Макар, че вчера наистина не знам как го взех този мач. Очаквах да си падна като пич. Явно когато имаш по-малко качествени играчи, играта компенсира, като използва само тях. За справка - Рибакаускас и Екуилас вчера.
Контузиите нямам идея кога и как се получават. Би трябвало да е изцяло рандъм, овен ако няма скрита характеристика за по-поддатливи към контузии играчи.

This Post:
00
239430.7 in reply to 239430.6
Date: 3/24/2013 12:09:55 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Интересна тема.
Явно когато имаш по-малко качествени играчи, играта компенсира, като използва само тях.

Това всеки отбор с къса резервна скамейка го знае. Когато ти е много слаба резервата, титулярът прави винаги 42+ минути.

This Post:
00
239430.9 in reply to 239430.8
Date: 3/25/2013 7:25:43 AM
The Black Roses
II.2
Overall Posts Rated:
3535
Това всичкото са градски легенди, но не съвсем...

Например на мен винаги ми контузват трейнито/човека, заради когото тренирам. Ама винаги....

Иначе има само една легенда в ББ и неговото име е Педрас!! ! :)

This Post:
11
239430.10 in reply to 239430.9
Date: 3/25/2013 7:37:07 AM
White Chocolates
II.2
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Basket Brains
Витал Педрас!!!
Човекът, чийто име винаги се скандира и от двете агитки!!!
Пе-драс, Педрас!!!