BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 64

[U21] Sezona 64

Set priority
Show messages by
This Post:
33
323314.1
Date: 03/13/2024 08:45:38
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Za nami so volitve in prvo bi se res rad zahvalil vsem, ki ste mi namenili svoj glas Seveda tudi hvala protikandidatom, saj je konkurenca vedno dobrodošla - čeprav bi si sam želel tudi nekaj komunikacije z njihove strani.

Kakorkoli, čaka na novo Evropsko Prvenstvo Kot je že v navadi, nam tudi tokrat "kroglice" niso bile namenjene in so smo znova pristali v izjemno težki skupini.. pomerili se bomo z evropskimi prvaki izpred 4 sezon ter svetovnimi prvaki iz pretekle sezone Francijo, ki je bila naš krvnik s košem v zadnji sekundi že pred 4 sezonami. Poleg njih se bomo srečali tudi z Grčijo, katere smo sicer v polfinalu tolažilnega turnirja premagali, a seveda prišlo je do menjave generacij. Poleg bodo tudi vedno hladno-topli Finci, ki so tokrat znova pripravlili zares vrhunsko generacijo in po vsej verjetnosti bodo to poleg nas, glavni pretendenti za napredovanje. Seveda ne gre odpisati tudi preostalih ekip - v skupini so še Islandija, Danska, Avstrija ter Armenija, ki se bodo na vsak način trudile mešati štrene.

Kaj torej to pomeni za nas? Hja, boj do zadnje kaplje znoja (in krvi) na prav vsaki tekmi. Čeprav smo znova skupaj spravili zelo dobro generacijo igralcev, nam žreb ne prizanaša in kljub temu da lahko premagamo prav vse ekipe v tej skupini, z nekaj smole lahko prav proti vsaki tudi izgubimo. Tako da bo kot vselej, izjemno pomembna pripravljenost naših igralcev ter seveda nadaljni trening.

Selekcija igralcev sicer še ni dokončna, tako da bom z oznanitvijo seznama počakal še nekaj dni, nas pa že v ponedeljek čaka ena glavnih preizkušenj v prihajajoči sezoni - Grčija!

This Post:
22
323314.2 in reply to 323314.1
Date: 03/28/2024 04:28:05
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo!

Kar nekaj stvari se je že zgodilo od moje zadnje objave, seveda pa dolgujem še predstavitev igralcev - žal, znova zelo stresno in busy obdobje v mojem zasebnem življenju, tako da pisanje takšnih daljših objav za forum potem pride v 2. ali celo 3. plan.. Ampak ajde, bolje pozno kot nikoli?

Torej, kot rečeno, znova imamo super sestavljeno generacijo mladih igralcev, kar nekaj od njih je izkušnje v U-21 reprezentanci nabiralo že v pretekli sezoni in eden takšnih z največ tovrstnimi izkušnjami, je tokrat Nejc Petraš, ki je posledično tudi prevzel kapetanski trak. Pri vodenju ekipe na terenu mu bo kot namestnik kapetana tokrat pomagal mladi Matej Obrstar.

Poleg njiju imamo tokrat zares obilo vrhunskih igralcev.

ZUNANJI POLOŽAJI

Matej Obrstar - KK Kračevo
Darko Dernik - Kamnica Tigers
Boštjan Novelli - KK Kračevo
Branko Jurjavčič - Winning Express
Maksimilijan Dobrilovič - Straški nadobudneži
Marko Kukovica - BC Vršaci

KRILA

Franc Satler - Slovenia Suns
Luka Kroflič - KK Audi II
Andraž Juričinec - KK Vuhred
Miro Guštinčič - Kamnica Tigers
Mišo Šušteršič - BC Vršaci

VISOKI IGRALCI

Nejc Petraš - Ljubljana Fat Cats
Dalibor Ratković - Telički
Elvis Rus - Telički
Urh Strmec - K-T-B


Več je bilo o posameznih igralcih napisanega na discordu, tule na javnem mediju pa žal kaj več ne morem/ne želim pisati, saj so to seveda (pomembne) informacije za naše nasprotnike

This Post:
00
323314.3 in reply to 323314.2
Date: 03/28/2024 04:40:47
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Vmes smo seveda tudi že odigrali naši prvi tekmi rednega dela Evropskega Prvenstva. Že v prvem krogu smo se pomerili z našimi starimi znanci iz polfinala pretekle sezone, Grčijo. Grčija je poleg nas, Finske in Francije že pred začetkom sezone veljala za enega favoritov za napredovanje iz skupinskega dela, zato je tekma seveda bila izjemnega pomena tako za nas kot seveda za njih.

Žal pa se ni odvila po naših načrtih.. Grčija je že kar takoj v začetku odigrala na vso moč, kljub dejstvu da jih je teden za tem čakala še ena težka tekma s Francijo, so se odločili predati tekmo s svetovnimi prvaki ter proti nam iskati to zmago.. kar se jim je na koncu tudi izšlo. Mi smo verjeli v svojo kvaliteto ter odigrali z levo roko, vedoč se da je sezona dolga in nas 2 tedna za tem čaka težak obračun s Finsko, a sem nam žal ni izšlo - nasprotnik je zadel neverjetnih 18 metov za 3 točke ob kar 51% metu (sicer so skupen met iz igre imeli zgolj 36.7%). Enostavno je bila razlika v zavzetosti na kocnu prevelika.. in tekma se je na koncu končala 86-96 v korist nasprotnika. To nas je seveda že takoj v začetku postavilo v zahteven položaj in spremenilo marsikatero "spremenljivko" v tej sezoni. Kljub vsemu sta se na tej tekmi zelo izkazala mlada Boštjan Novelli ki je 21 točkam dodal še 7 asistenc ter tako odlično vodil igro naše reprezentance. Pod košem mu je sledil še Dalibor Ratkovič ki je ob izvrstnem metu 8-12 iz igre, prispeval 16 točk in 12 skokov. Žal pa svojega napadalnega dne ni imel kapeta Nejc Petraš, ki je iz igre metal zgolj 2-11 ter posledično končal pri 4 točkah, a vseeno ob tem poskrbel za enega najboljših skakalnih dni posameznika v naši zgodovini - kar 23 skokov!

Ampak tako pač je, tokrat je bil nasprotnik boljši in mi moramo sedaj gledati naprej. Že teden za tem smo odigral tekmo proti Islandiji, ki je v prvem krogu zmagala in tokrat smo suvereno oddelali svoje - tekmo smo dobili z rezultatom 124-97, je pa pred tekmo odjeknila novica, da se je žal poškodoval eden od nosilcev naše igre ter pomočnik kapetana Matej Obrstar. Soigralci so ga sicer odlično nadomestili ter s kolektivno igro brez težav prišli do zmage - dvomestnega števila točk se je veselilo kar 9 igralcev, najbolj pa je z 23 točkami ter 11 skoki izstopal Elvis Rus.



This Post:
22
323314.4 in reply to 323314.3
Date: 03/28/2024 04:43:32
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Kaj pa pogled naprej?

Sedaj nas čaka zares težka, morda že kar odločilna, tekma z reprezentanco Finske. Še naprej nas pesti poškodba podkapetana Obrstarja, pri kateremu je zelo vprašljivo kakšna bo pripravljenost pred ponedeljkovim obračunom.. Ampak vseeno verjamem, da bodo ostali fantje stisnili in se potrudili tudi zanj. V kadru imamo seveda dovolj igralcev, ki lahko v vsakem trenutku stopijo na teren ter prispevajo k naši igri in ne dvomim, da bomo našli primerno kombinacijo, da tudi v ponedeljek zastopamo barve naše države tako kot se spodobi.

Seveda vabljeni prav vsi k ogledu tekme ter seveda na naš discord, kjer bomo tekmo še bolj podrobno poanalizirali ter pokomentirali

LP