BuzzerBeater Forums

Slovenija - I.1 > Sezona 63

Sezona 63

Set priority
Show messages by
This Post:
00
322182.8 in reply to 322182.7
Date: 12/01/2023 14:03:47
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Morda pa nekoč postane najstarejši igralec, ki je dosegel točko v SKL


Ne da bi se hvalil, ampak:

(125095159)
(125095166)

Francelj pri 53 letih. Morda mu letos spet damo nekaj priložnosti, v 54. letu ni padel v niti enem skillu!

Last edited by Deschamps at 12/01/2023 14:06:41

This Post:
11
322182.9 in reply to 322182.8
Date: 12/01/2023 15:45:33
Dream Catchers
SKL
Overall Posts Rated:
7777
Second Team:
Mind Blowers
Tudi iz moje strani pohvale za popestritev. Sam osebno nimam niti približno predstave, da sem dosegel že 250 zmag. Upam, da v dveh sezonah pridem v top 10.
Pri J&J-u imajo enako težavo kot mi. Navezovanje na igralce
Ob pogledu na našo stran si letos obetamo boj za obstanek. Šli smo v rahlo polnjenje računa, da ne pride do mrtve točke, kjer ne bo možnosti okrepitve. Trenutno smo v iskanju kvalitetnega KC, ampak ne na silo. Tako, da smo pripravljeni na kakšen poraz več. V drugem delu sezone pa v kolikor ne bo prevelikega zaostanka morda celo napademo končnico. Veliko bo odvisno tudi kako se bo odbor odločil glede financ.

Sem pa ugotovil, da nam manjka še 9 zmag do jubilejne 1000 v zgodovini kluba.


Last edited by DreamCatcher at 12/01/2023 16:21:01

This Post:
00
322182.10 in reply to 322182.8
Date: 12/01/2023 16:56:16
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
(125095157) Boris Torkar, legenda kluba in večni mladenič , je dve sezoni nazaj v svojem 58. letu nazadnje dosegel točko ;)
morda letos spet dobi priložnost, lani je bil kar uspešen na ligaških in prijateljskih tekmah, letos pa praznuje okroglih 60 let in pravi, da ima v sebi še dovolj moči, da vodi ekipo na igrišču :D
V preteklosti se je izkazal tudi kot trener poslavljajoce se generacije, sedaj pa raje se kdaj ubuje superge in se jim pridruzi na terenu



Last edited by JJ team at 12/01/2023 16:57:30

This Post:
11
322182.11 in reply to 322182.10
Date: 12/04/2023 04:09:15
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
S prvimi tekmami smo že vstopili v novo sezono in kažejo se jasnejši obrisi ambicij moštev.

Če je v zadnjih sezonah kot precej močnejša konferenca veljala vzhodna/rdeča/desna, je tokrat več ambicij zaznati na drugi strani.

Savlje BC so po lanski manj uspešni sezoni strnili vrste in v klub pripeljali plejado reprezentantov. Samirju Markiću so se pridružili še trije dodatni reprezentantje, veteran Lovretič, izkušeni Purgstaler, in Markićev sovrstnik Gojčič. Trenutno so Saveljčani tako daleč najdražje moštvo v SKL, vprašanje, koliko časa bo uprava kluba dopustila tako visok proračun, a vsekakor je jasno, da imajo na severni strani ljubljanske obvoznice cilj osvajati lovorike. Vsaj v trenutni sestavi ekipe izgledajo skoraj nepremagljivi.

Novince optimisti4eversem v uvodnem postu že omenil kot resne kandidate za visoka mesta, od tedaj so se še dodatno okrepili in so drugo najdražje moštvo v ligi. Ob tej sestavi ekipe bi bilo vse manj od končnice verjetno kar razočaranje, šibka točka ekipa pa je verjetno njena nehomogenost in premagati najboljše bo verjetno vseeno težko.

Tudi Mustardsi so se konkretno okrepili v zadnjem tednu, pripeljali so starega znanca SKL-ja, Čilenca Lucera Lastario, ter senegalskega reprezentanta Cissokhoja, ter so trenutno četrta najdražja ekipa v ligi. Moštvo je precej homogeno in ga odlikuje tudi dolga klop, in tako tudi za njih velja, da bi končnica skoraj morala biti dosežena, vseeno pa bodo bolj očitna tarča zasledovalcev, in jim ne bo enostavno.

kk Rudar 1978 je svojo ekipo, napram lani, ko je tudi z nekaj sreče obstal, precej izboljšal. Če je lani ekipa začela sezono z nekaj igralci vprašljive kakovosti, so tekom sezone prišli nekateri preverjeni kadri, domačin Laure, pa potem še Bosanec Damjanić, in kar naenkrat rudarji niso več zelo oddaljeni od končnice. V moštvu je verjetno še vedno nekaj šibkih členov, a vendarle gre za šesto najdražjo ekipo v ligi in pogled proti končnici se zdi upravičen.

Straški navihanci še vedno veljajo za eno najbolj perspektivnih ekip v ligi, lani so imeli zelo lepo sezono in samo nekaj sreče jim je manjkalo, pa bi osvojili tudi kakšno lovoriko, vsaj srebrnega leska. Ekipa je sicer konkretno cenejša od ekip iz zgornje vrednostne polovice v modri konferenci, a sestavljena je zelo premišljeno, in vsekakor so straški navihanci po kvaliteti blizu, če ne nad katerim precej bolj vrednim moštvom. Vseeno jih bo še naprej omejeval trening in za končnico se bodo letos morali bolj potruditi kot lani, ker je konkurenca bolj zgoščena.

$uperiorsi so po lanskih razočaranjih sklenili, da je čas za prenovo ekipe in budžet oklestili do minimalca. Njihovo ekipo vodita domača matadorja Vaupotič in Pitamič, priključili so še dva veterana, trenutno pa še nimajo petega igralca na SKL nivoju. Na prvi tekmi so sicer suvereno zmagali in morda bi tudi s tako ekipo uspeli obstati, odvisno od okrepitev moštev z dna lige. Vsekakor pa $uperiorsi zaenkrat ne kažejo ambicije po čem več.

M&M team so prodali večino svojih nosilcev in s trenutno ekipo, ki je konkretno pod minimalcem, so eni glavnih kandidatov za izpad. Od prodaj so sicer zaslužili slaba dva milijona, kar je verjetno premalo, da bi bilo smiselno ekipo sestavljati na novo in vprašanje, če ima uprava letos kakšne rezultatske ambicije.

Magic Stars Celje so najcenejša ekipa v ligi, katere vrednost je dobrih 200 tisočakov pod minimalcem. Po uvrstitvi v SKL v klubu še ni bilo zaznati kake aktivnosti pri kadrovanju, tako da čisto mogoče, da kakšna okrepitev še prihaja. Bo pa morala priti hitro, in verjetno bi jih moralo priti več. Do tedaj pa MSC, poleg M&M teama, veljajo za prve kandidate za izpad, tudi na ravni cele lige.



Last edited by Deschamps at 12/04/2023 04:23:09

This Post:
44
322182.12 in reply to 322182.11
Date: 12/04/2023 04:14:39
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Na vzhodu bo letos malo bolj sproščeno, saj se je nekaj moštev nekoliko ohladilo.

KK Besnica so najvrednejše moštvo v konferenci, ter tretje najvrednejše v ligi. Imajo lepo slovensko jedro, tudi precej globine v ekipi, a nobeden od igralcev ne premore tistega faktorja X, katerega je ob njihovem pohodu na pokal predstavljal Miha Kordyš. Končnica ne bi smela biti pod vprašajem, vseeno pa stavničarji njihove možnosti za končno zmago v konferenci uvrščajo šele na 3. mesto.

Kerlci smo kot aktualni prvaki seveda postavljeni pred vlogo enega glavnih favoritov. Odhod Zvonimirja Lovretiča, za povrhu še h glavnim tekmecem (kamor smo iz utopijske podružnice spustili še Markića), pomeni manjko izkušenj v ekipi, čeprav nosilci niso več rosno mladi. Tako bomo letošnjo sezono še izkoristili za piljenje določenih skillov pri naših trenirancih, seveda tudi pogledali proti kakšni lovoriki, a če je ne bo, to ne bo tako razočaranje, kot bi bilo to v pretekli sezoni. V kolikor zavohamo resnejše možnosti, se dodatno okrepimo, sicer pa raje prištedimo še nekaj dodatnega denarja in gremo full throttle v naslednjih sezonah. Bili ste opozorjeni.

High Fly Team so že stalna grožnja v ligi. Ekipa je razmeroma poceni (8. mesto v ligi), a vseeno precej konkurenčna, prek treninga centrov Feija in Laimanskasa tudi postopoma pridobiva na moči. Njena prednost je tudi uigranost, saj v zadnjem času ni zaznati kakih večjih aktivnosti, dasiravno prodaja klubske legende Zorina zna negativno vplivati na disciplino v slačilnici. V kolikor so s tem pripravili teren za novo okrepitev, pa bi to vseeno lahko bila pozitivna sprememba. Trenutno so, tudi zaradi dosežkov preteklih sezon, rangirani na drugo mesto na vzhodu.

Postojna Blue Jackets so na 7. mestu nekoliko dražja ekipa od HFT. Vodi jih slovenski reprezentant Karel Mandel, eden najboljših visokih igralcev v ligi, so pa morda (gledano z vidika boja za vrh) nekoliko podhranjeni na ostalih pozicijah, kar je pokazala tudi prva tekma proti aktualnim prvakom. Vseeno vsi PBJ s precejšnjo verjetnostjo vidijo vsaj v končnici, kjer pa bodo grožnja vsakemu. Lani so jih mediji na začetku sezone še podcenjevali, tokrat si tega ne bodo več privoščili.

J&J team po vrednosti peta najdražja ekipa na vzhodu, a, kot v klubu tudi sami priznavajo, jim bo letos municije v boju za obstanek najverjetneje zmanjkalo. Jelinčič, Satler in Simčič že moledujejo, da se jih spusti igrati manj fizično ligo, saj so po vseh sezonah igranja v SKL-ju izpraznjeni tako telesno, kot tudi emocionalno. Tako da, v kolikor si tekmec na nasprotni strani ne bo želel izpada še bolj, bodo J&J letos odigrali zadnjo sezono v SKL - do naslednje zlate generacije, seveda.

Dream Catchers - tudi lovilci sanj so se nekoliko ohladili. S kakšno okrepitvijo bi morda lahko konkurirali za končnico, brez bo težka, saj so prva štiri moštva trenutno več kot en korak pred ostalimi v konferenci. Jim pa precej bolje kaže v boju za obstanek, pričakovati gre, da bi se lahko realno borili za peto mesto, kjer projekcije kažejo na precej lahko delo v križnih bojih.

Ljubljana Pigs - s prvo zmago so že nakazali, da so bolj kompakten nasprotnik, kot to kaže njihova - 75k pod minimalcem- ekipa. Morda kmalu pride še kakšna okrepitev, potem bi lahko pogledovali že proti končnici, v trenutni sestavi pa znajo z Dream Catcherji biti boj za peto mesto. Težavo utegnejo predstavljati padci skillov Ačkuna, Kostena in Šolinca, saj so vsi že v letih, ko padci sposobnosti niso več kompenzirani z več izkušnjami. Seveda bodo rastli nekateri drugi, a trenutno igra Pigsov močno sloni na veteranih.

Črenšovci-najcenejša ekipa v konferenci in tretja najcenejša v ligi. Kot novinec so verjetno tarča za vsakega in že zato jim ne bo lahko, kajti tudi v drugi tretjini bodo verjetno dobili malo predanih tekem. Na prvi tekmi so se sicer kar izkazali, vseeno pa so trenutno uvrščeni med glavne kandidate za izpad v rdeči konferenci.

Last edited by Deschamps at 12/04/2023 04:15:42

From: brob_
This Post:
00
322182.13 in reply to 322182.12
Date: 12/05/2023 09:47:54
KK Besnica
SKL
Overall Posts Rated:
99
Srečno vsem še z besniške strani!

Sem z veseljem prebral vse statistike in napovedi in res se zdi, da je tokrat močnejša zahodna konferenca (končno smo spet v lažji polovici!). Ciljev z naše strani zaenkrat še ni, tekmovalne ambicije je v prejšnji sezoni več kot zadovoljil pokalni naslov in zdaj še nismo čisto prepričani, kako daleč v pocenitvi ekipe bi šli. Trenirajo se Brecko, Zadnek in Pajić, ostali igralci pa so zaenkrat še zelo na prepihu in bomo videli, kako dolgo bomo vztrajali. Ne glede na vse je obstanek osnovni cilj, končnica pa želja.



Last edited by brob_ at 12/05/2023 14:15:30

This Post:
22
322182.14 in reply to 322182.13
Date: 12/24/2023 05:39:11
Dream Catchers
SKL
Overall Posts Rated:
7777
Second Team:
Mind Blowers
Vsem želim lepe in sproščene praznike in da igralcem ponudite malce oddiha pred očitno eno najbolj izenačenih sezon.
Naši igralci so si darilo dali kar sami, ker so tekme proti Pujsom vedno izziv in zmagati po velikem zaostanku je vedno sladko.

Lepe praznike

This Post:
22
322182.15 in reply to 322182.14
Date: 01/02/2024 01:02:50
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Tudi jaz vsem soligašem želim srečno in zdravo v novem letu!

Bližamo se polovici rednega dela sezone, mi smo s potekom zaenkrat zadovoljni, čeprav smo si privoščili nekaj spodrsljajev. Zaenkrat na razpredelnici sicer ni večjih presenečenj, na obeh straneh poteka ogorčen boj za končnico, čeprav tudi peto mesto najverjetneje prinaša dokaj varen boj za obstanek. Prav tako kaže na napet obračun za vrh, naš tekmec so, kot ponavadi, predvsem High Fly Team, supermoštvo Savelj pa ima precej težav s poškodbami, kar bi v prvi vrsti znali izkoristiti optimisti, pa tudi Rudar bi z zgodnjim izpadom iz pokala znal profitirati.

V pokalu se zdaj začenja zares, kar bo seveda dodatno premešalo ligaške karte, a tokrat izgleda, da bomo vsi glavni pretendenti ostali v boju dovolj dolgo, da bomo imeli resne ambicije po lovoriki. To seveda pomeni trnovo pot do naslova, ki pa bo zato toliko več vreden

This Post:
00
322182.16 in reply to 322182.15
Date: 01/16/2024 14:51:07
Dream Catchers
SKL
Overall Posts Rated:
7777
Second Team:
Mind Blowers
Ljubljana, Celje, Maribor, Novo mesto..letos pa po celi Sloveniji potujemo v pokalu. Torej v polfinalu primorska ali gorenjska?

This Post:
00
322182.17 in reply to 322182.16
Date: 01/17/2024 00:29:36
KK Besnica
SKL
Overall Posts Rated:
99
Uh, kakšno srečo z žrebom v četrtfinalu si imel (kot prejšnjo sezono v polfinalu)!
Greste letos končno do konca?

Advertisement