BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 62

[NT] Sezona 62

Set priority
Show messages by
This Post:
11
321487.1
Date: 09/13/2023 06:35:13
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
Z tekmami smo že vstopili v novo sezono kjer smo na prvih dveh tekmah priigrali dve zmagi. Zaenkrat zelo zanesljivjo in suvereno. V kombinaciji veteranov in bodočoh zvezdnikov upamo, da se bo tako tudi nadaljevalo. Resni preizkusi tako prihajajo ravno v naslednjih tednih, kjer se bo spet dalo primerjati naše moči z nekaterimi boljšimi BB reprezentancami.


This Post:
00
321487.2 in reply to 321487.1
Date: 09/13/2023 06:36:14
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
Spodaj lepim tudi zapis našega pomočnika, ki je bil objavljen v nitki za prejšno sezono a se nanaša na to:


Torej, kaj je letos novega v igralskem kadru in kakšna so pričakovanja.

Od reprezentančnega dresa sta se poslovila Andi Ačkun in Franc Šolinc. Oba sta bila izjemno pomembna člena v reprezentanci. Ačkun je uspel držati priključek tudi svoje 34. leto, kar pa očitno ne bo veljalo za Šolinca, saj je že utrpel prve padce v sposobnostih. V grobem imamo določeno širino na notranjih položajih, je pa bil Šolinc naš najbolj klasičen play in mislim da bo potrebno v prihodnje vzgojiti še kakšnega igralca podobnega profila.

V svojem 35. letu vsaj zaenkrat vztrajata še Miha Kordiš in Ciril Gorenc - kvaliteta teh dveh igralcev ni sporna, in dokler bosta držala ta nivo, bosta zraven. Je pa reprezentanca pripravljena tudi na trenutek, ko bo prisiljena v menjavo tudi teh dveh igralcev.
Ogrodje reprezentance torej sestavljajo Fugina, Markič, Gregorčič, Purgstaler, Podbrežnik, Mandel, Lovretič, tu so tudi Bobek, Mikel, Veselič, ki bodo verjetno dobili kar nekaj priložnosti. Na žalost je Drenšek ponovno v slabi pripravljenosti, močno upamo, da bo vendarle tekom sezone primerno pripravljen, saj bo v tem primeru eden izmed nosilcev.
V ozadju se še naprej usklajuje treninge mladcev, ki bodo v ne tako oddaljeni prihodnosti ob primernem treningu pomembni členi reprezentance. To so na primer Vetršek, Gams, Brečko in Debeljak, pa tudi nekateri ostali. Nekateri izmed njih trenirajo super, nekateri ne tako super, prizadevamo pa si da bi od njih iztržili maksimum in s tem kar najbolje pomagali reprezentanci v prihodnje.

V ponedeljek zmaga ne bi smela biti vprašljiva. Težkih tekem si obetamo predvsem proti Bosni, Avstraliji in Latviji, tam se bo videlo, kje smo in kam spadamo ;)

Uspešno sezono in veliko užitkov ob igranju.
Julo (pomočnik selektorja)

Last edited by peterremic at 09/13/2023 11:14:02

This Post:
77
321487.3 in reply to 321487.2
Date: 09/13/2023 10:41:31
KK Helios Suns
III.2
Overall Posts Rated:
1515
Spoštovani,
ob kopici pomočnikov je nastala prava zmeda pri objavah. Sem mnenja, da bi moral selektor napisati glavne objave, da bi bile le-te bolj pregledne in ne bi prihajalo do zmešnjave, kakršno vidimo sedaj, ko nekdo objavi nekaj, spodaj pa je podpisan nekdo drug.

Zresnite se pred odločilnimi tekmami, da ne bo tako kot lani, ko ste šli z levo roko na odločilno tekmo, ki nam je vzela vse možnosti za napredovanje v zaključne boje. Nič nam ne pomenijo visoke zmage nad outsiderji, potrebna bo prava taktika in zavzetost na odločilnih tekmah.

Veliko znanja in sreče Vam želim, da bi se izteklo boljše, kakor se je v lanski sezoni, ko smo doživeli pravi debakel.

LP

Message deleted
Message deleted
This Post:
22
321487.6 in reply to 321487.2
Date: 11/02/2023 10:53:38
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
Pozdravljeni vsi skupaj, zadnjih nekaj mesecev je bilo precej hektičnih zato se opravičujem za nekoliko daljšo odsotnot na forumu in slabše obveščanje o Reprezentančnem dogajanju, ki ga ni bilo malo.

Prejšnji teden smo zaključili redni del Reprezentančne sezone za katero sledi kratek pregled.

Na samem začetku nas je pričakala reprezentanca ARMENIJE, katero smo z lahkoto odpravili, ter s tem nadaljevali tam kjer smo prejšno tekmovalno sezono tudi zaključili. V enakem ritmu smo nadajevali proti BELORUSIJI ter vknjižili viskoko zmago za 38 točk.
Slovenija 2-0

Čakal pa nas je prvi pravi preizkus, kenguruji iz AVSTRALIJE. Zelo dobro razpoloženi z izjemnim strelskim večerom so povzročali preveč težav našim branilcem že od samega začetka srečanja. Priključka nam ni supelo ujeti in kljub dobri pripravi in zavzetosti smo morali priznati poraz.
Slovenija 2-1

Po težkem porazu smo morali hitro zavihati rokave saj nas je čakal poizkus maščevanja iz lanske sezone. Govorim seveda o BOSNI IN HERCEGOVINI. Tokrat so naši menedžerji igralce odlično pripravili in nam omogočili pošteno primerjavo, ki je v lanski sezoni žal ni bilo. Po težkem tednu in porazu proti Avstraliji, smo trokrat uspeli obrniti niz in premagali tudi Bosno, ki je srečanje sicer izvrsno odprla, a nadaljevanje je bilo povsem po Slovenskih notah.
Slovenija 3-1

Končno pa smo lahko nekoliko zadihali, dve težki tekmi, polovična uspešnost, dobro. Naslednja na vrsti je bila Malta. V zakulisju pomembnih tekem pa smo imeli v Slovenski reprezentanci, še posebne skrbi. Dolga leta igranja in težkih bojev so pustila velik davek na našemu reprezentantu Cirilu Gorencu, ki je le stežka še zbral moči za tekmo prosti Bosni, a po njej oznanil, da telo več ne zmore. Z težkim srcem smo se poslovili od izjemnega strelca in dolgoletnega člana izbrane vrste.
Tekma z MALTO je bila priložnost, da zaigrajo nekateri mlajši fantje in naberemo nekaj prepotrebne energije za nasledje preizkušnje. To priložnost je odlično izkoristil mladi slovenski ostrostrelec Tadej veselič, ki je dokazal, da je dozorel za svetovno konkurenco. Po pričakovanjih smo vknižili visoko zmago in usmerili pogled v naslednji dvojček težkih tekem.
Slovenija 4-1


Last edited by peterremic at 11/02/2023 11:05:57

This Post:
55
321487.7 in reply to 321487.6
Date: 11/02/2023 10:53:52
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
Sledila je izjemno pomembna tekma proti LATVIJI, pred katero pa spet šok. Eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev Miha Kordyš je povsem obnemogel. Niti njegov neverjeten zagon in želja, nista mogla nadomestiti, kar so leta vzela. Enostavno ni šlo več. Povzsem iztrošen in razočaran je zato tekmo spremlja le z roba igrišča, a obljubil, da bo reprezentanci vsaj z izkušnjami pomagal do konca sezone.

Vse to dogajanje, pa je pomenilo, da je Slovenska reprezentanca kar na enkrat izgubila dva izvrstna košarkarja. V štabu je to seveda pomenilo veliko dela pri taktični pripravi na LATVIJO kar je doprivedlo tudi k vplklicu Leona Drenška kateri je ravno pravi čas prišel nazaj v formo po napornem poletju po hrvaških nočnih lokalih. Tudi taktično smo poizkusili z novo netipično postavo v kateri so skupajz zaigrali kar 3 .visoki košarkarji. Ta formacija je uspešno dominerala v skoku, kar je bil velik cilj štaba pred tekmo. Obrambno smo delovali čvrsto, v napadu pa kljub nekoliko počasnejši igri lepo realizirali napade pod taktirko virtuoza Jovice Fugine, ki je z 12 asistencami razigraval celotno ekipo. V napeti končnici smo uspeli zadržati zmago doma ter tako posatvili izid zmag in porazov:
Slovenija 5-1

Ritem pomembnih tekem pa ni popuščal. Že smo se nekoliko utrujeni morali pripraviti na težko gostovanje proti AVSTRIJI. Kot se spodobi za sosedske dvoboje, so zelo motivirani Avstrijci s pomočjo zelo grobe igre, ki so jo dopuščali sodniki, praktično celo tekmo ostali v stiku z Slovensko reprezentanco. Prelomna je bila šele zadnja četrtina, kjer je svoj strelski repertuar pokazal nezgrešljiv z razdalje Rudi gregorčič in pomagal sloveniji do nove zmage.
Slovenija 6-1

Po napornem ritmu je še kako prišlja prav tekma proti nekoliko manj kakovostnemu nasportniku, kjer so se naši nosilci nekoliko odpočili in prepustili priložnost tudi mlajšim kolegom. Prvič se je reprezentanci pridružil tudi robustni slovesnki center Astor Gojčič in zamenjal še enega slovenskega asa, ki se počasi spogleduje z upokojitvijo od reprezentance.

Zadnja tekma rednega dela, je tako minila brez presenečenj z visoko zmago nad PORTORIKOM in lepo popotnico v izločilne boje Tolažilnega turnerja.
Slovenija 7-1

Last edited by peterremic at 11/02/2023 11:12:28

This Post:
33
321487.8 in reply to 321487.7
Date: 11/06/2023 10:35:41
Bonifika
SKL
Overall Posts Rated:
3838
Second Team:
Bonifika II
Zelo lepo napisano. Če kdo pogreša še več debate o reprezentanci, naj se pridruži kanalu na Discordu, kjer je govorjenja o repki veliko več.

This Post:
22
321487.9 in reply to 321487.8
Date: 11/17/2023 11:26:51
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team

KONČNICA

Dobro razpoloženi in motivirani smo pričakali prve izločilne boje pod novim trenerskim štabom. Kot, se priložnosti spodobi je bilo prisotno nekaj nervoze, a s prepričanjem v našo kvaliteto in dobro taktično pripravo smo se lotili prvega nasprotnika:

MADŽARSKA reprezentanca, ki je v Ljubljano prišla z mislenostjo na vse ali nič je vedno neugoden nasprtotnik. Prav to je botrovalo, do nekoliko bolj previdnega pristopa k tekmi, seveda z našimi najbolj našpičenimi orožji. In kako ostro smo bili nabrušeni se je pokazalo že v prvi četrtini, kjer smo povedli že za 9 točk. Lepa kombinatorna igra in uravnotežen napad sta nas peljala na odmor z lepo prednostjo 15 točk.

Po obisku garderob iz katerih se je slišalo nerazumljivo madžarsko dretje in občasni poki, pa so madžari prikazali drugačen obraz. Z izjemno hitrim tempom so uspeli zmanjšali razliko na slabih 10 toč, kar je bil seveda alrm za naše fante. Takrat je voz potegnil Markič kot najboljši strelec z 20-imi točkami in pomagal k mirnem zaključku srečanja in zmagi Slovenije 72:89 in napredovanju v osmino finala turnirja

Madžarska košararska zveza je že naslednji dan po obračunu, prijazno poravnala stroške popravila masažne mize in treh lukenj v karderobnih omaricah



Last edited by peterremic at 11/17/2023 11:27:14

This Post:
11
321487.10 in reply to 321487.9
Date: 11/17/2023 11:46:36
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
KONČNICA TOP 16

Zelo dobro razpoloženi in z vedno višjimi cilji, smo že čakali naslednjega nasprotnika ROMUNIJO. Že v naprej je bilo jasno, da bo gostovanje v Bukarešti vse prej kot enostavno. Domača ekipa z nesporno kvaliteto, je vedno neugoden tekmec, ko pa govorimo o nastopih pred domačim občinstvom, pa stvari hitro uidejo izpod nadzora.

Naši fantje so se takoj po ligaških klubskih obveznostih zbrali naredili trening in odpravili proti Bukarešti, kamor so prišli spočiti in iskazalo se je tudi zelo dobro telesno pripravljeni. Sedaj je svoje moral narediti še trenerski štab in izpopolniti taktične zamisli, ki bi omogočale našim zvednikom čim boljši nastop.

Po obilici sestankov in težkim diskusijam tudi preko Discorda (kamor vabim vse bralce) pa je končno bil čas srečanja, oziroma spektakla Slovenija:Romunija. Takoj se je pokazalo, da bomo spremljali trdo tekmo, z čvrsto obrambo in bojem za vsako žogo. Kljub temo, da je izgledala slovenija brecej bolj lahkotna, pa se enostavno nismo uspeli odlepiti nepopustljivim Romunom, vse do konca zadnje četrtine. Celotno srečanje je domineral na obeh koncih igrišča naš Lovretič, ki je ob metu 9/10 iz igre ter 22. točkam dodal še 11 skokov in bil naš najboljši strelec ter skakalec in bloker (5 blokad). Res veličastna predstava kateri pa so sledili tudi njegovi soigralci in skupaj priborili Sloveniji najboljši rezultat na svetovnem odru v zadnjih letih. Slovenija: Romunija 94:81

Po zmagi smo si v štabu res oddahnili, saj je bila tekma zares taktično zahtevna in želeli smo ohraniti dobro formo tudi za morebitno napredovanje, kar nam je tudi uspelo. Tako smo po zmagi le še čakali na naslednjega nasprotnika.


This Post:
44
321487.11 in reply to 321487.10
Date: 11/17/2023 12:09:11
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
KONČNICA TOP 8

Med 8. najboljšimi ekipami pa nas je čakala Turška velesila, ki se je tja uvrstila po dveh suverenih zmagah nad Singapurjem in Nemčijo. V pričakovanju težkega gostovanja Istambulske arene in zloglasnih navijačev, smo posvetili veliko časa pripravi na nasprotnika. Ko pa je bil čas za tekmo pa...

Kot se spodobi, prevoz iz hotela do arene se ni prikazal. Seveda, Turki to že dobro oblvadajo, a tokrat nas to ni presenetilo in Taxi služba nas je brez težav pripeljala na prizorišče. Kljub izgubljenim 30im minutam pa so naši fantje uspeli kompletno opraviti ogrevanje, fizioterapevt je poskrbel za bandažo in ostalo je še ravno prav časa, za zadnji nagovor pred začetnim piskom

Prva četrtina se je odvijala z nuklearnim nabojem, izjemno napadalna igra, dveh dobrih obrambnih reprezentanc, je manjšo prednost prinesla turčiji - zaostanek 4. točk. Nato pa...

Totalen razpad sistema. Prevelika želja? Utrujenost? Kvaliteta nasprotnika? Ne glede na razlog, enostavno nismo našli načina, kako zaustaviti Turški cunami. Izdelo se je, kot da lahko samo čakamo na zvok sirene, ki označuje konec polčasa. Ko smo jo le dočakali je naš zaostanek znašal kar 30 točk. V drugi četrtini so nas turki nadigrali za kar 26..

Kako nadaljevati po takem polčasu? To so pokazali naši fantje. Z izjemno zavzetostjo in novim zagonom so se borili in poizkušali znižati zaostanek a enostavno tokrat ni šlo. Ne gre pa naim košarkarjem ničesar očitati, če izuzamemo 2. četrtino, smo tekmo izgubili le za 4. točke, kar proti Turkom, v gosteh sploh ne bi bilo slabo. Žal pa šteje celotna tekma in prav zares smo bili nadigrani (praktično v vseh statističnih elementih košarkarske igre).Po odigranih bolečih 48 minutah je bilo na semaforju Slovenija 85 : Turčija 116

Sklonjenih glav, smo se nato odpravili domov, saj je bilo Svetovnega tolažilnega turnirja za nas KONEC.

Last edited by peterremic at 11/17/2023 12:11:32