BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Vrta
This Post:
00
306004.2 in reply to 306004.1
Date: 09/08/2020 11:50:36
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones

V současné době se přihlásilo - 0 - scoutů
V současné době je podpora vyjádřena - 3 - manažery

Doplnění k původní volební řeči:

Zdravim vsechny vespolek,
Bohuzel nektere pasaze me reci byly napsany neobratne. Protoze tato rec vznikala predevsim k minulemu volebnimu obdobi. Kdy byla ma vize predevsim takova ze budu vest NT jak nejlepe to pujde s aktualnimi hraci co na narodni dres maji dovednosti a na vyvoji hracu pro nasledujici obdobi se budu podilet maximalne radou. Ale prima konzultace bude predevsim v jurisdikci skautu. Vznikala v dobe kdy jsem citil ze z duvodu naprosteho vyhoreni hlavniho kandidata - jeho nezkusenosti vest tym v zapasech, hrozi nasemu Narodnimu tymu katastrofa...

Nyni mam pohled malicko jiny. Ano se soucasnym kadrem bych se snazil maximalne zabojovat na ME a v dalsim zapasovem cyklu dle nejlepsiho vedomi a svedomi. ALE take bych se chtel aktivneji podilet na samotnem training planu pro nas narodni tym. A vybrane hrace vest malinko jinym zpusobem. Protoze dle meho nasi NT castecne ujizdi vlak u vsech hracu na perimetru... a to je potreba zmenit.

Pripadne nenasazovani drive vytezovanych hracu je take spise zcestna idea, ano. Zcestna pro soucasne NT, kdy jsou zde velmi podobni hraci, kteri se mohou zastupovat snad jen v pripade zraneni, spatne kondice, ale bohuze neni tomu tak pri pozmenene taktice. A to z toho duvodu ze nam chybi prave variabilita hracu. Narodni tym byť tak male komunuty jakou je ceska NT by mnel nabidnout take hrace specializovane na urcite taktiky. Kteri budou vyuzitelni predevsim na zvolenou herni variantu a pri alternative budou hold prinejlepsim zahrivat lavicku! Tak to melo vyznit...

Pozici skauta bych nahradil slovem ASISTENT trenera. Jeho ukol by byl vedeni treninku hracu 21-25 let. Na zacatku sezony by oslovil manazery hracu pro aktualizaci skillu a zvolil by po konzultaci s trenerem NT vhodny dalsi postup vyvoje hrace. Pro kazdeho hrace s potencialem NT by pak byl vyvoj sity na miru. Trener NT bude zodpovedny za hrace starsi 26 let a za projizdeni hracu, kteri nebudou aktualizovani manazery, kteri budou osloveni asistentem. Bude take projizdet cerstve drafty nadejne pro NT. Druhy asistent by byl pomocny, ktery by byl po ruce v pripade potreby. Mozne vyuziti je take komunikace manazery nejnizsich rocniku.

Co se tyce komunikace bych zvolil skupina v Messangeru, ktera bude braná pro ceskou NT komunitu. Pripadne se.muzu podridit a zacit fungivat na soucasne plarforme, kde nejsem registrovan, ale myslim ze pokud by nebyl pro Vas proble v castecne ztrate anonymity tak Messanger ny byl mnohem operabilnejsi.

Tokto k soucasnym dotazum za ktere dekuji a omlouvam se za chybejici diakritiku a spatnou gramatiku - jsem na pouze na mobilnim telefonu.

S přáním pěkného dne,

Vrťa


Last edited by Vrta at 09/10/2020 14:15:03

This Post:
22
306004.4 in reply to 306004.1
Date: 09/12/2020 21:16:09
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11521152
Second Team:
Jirkov
Ahoj všem z komunity. Rozhodl jsem se kandidovat zase po čase.
Se stále ubývajícím počtem manažerů je to trochu boj s větrnými mlýny, chci se hlavně zaměřit na koncept, který by měl přinést výsledky až v delší budoucnosti, který se týká generace hráčů, kterým je teď 18 a 19 let a z dalších sezón draftu, které budou následovat a spočívá v tom, že spojíme síly, aby všichni schopní manažeři, kteří nám zbyli (schopní ve smyslu kvalitního tréninku (budoucích) reprezentantů), trénovali hráči ze své generace. Čím trpíme již delší dobu je to, že kádr nemáme dostatečně široký, hlavně pod košem to většinou stálo na 2 hráčích a když nebyli k dispozici nebo trochu z formy, jak naše kvalita šla hodně dolů. Určitě se můžeme i u guardů více zaměřit na IS, což je už delší dobu směr ve světě. Ale obecně bych nechtěl to IS trénovat na úkor toho, že něco snížíme. Jak třeba naznačoval Vrťa nižší doskoky u podkošáků, to mi přijde zbytečné, nevidím, k tomu nejmenší důvod. Věřím, když se zaměříme na maximální efektivitu tréninku (pomocné stavby, trenér 7, co nejvyšší trenér mladíku v 18 a 19 letech), tak se nám to IS a u podkošáků třeba OD povede vytrénovat jako bonus nad rámec toho, co jsem u hráčů byli schopni vytrénovat doposud.
Co se týče ambicí v tomto volebním období, tak tam jsem trochu skeptický, myslím, že hranice našich možností na ME je na úrovni postupu do další fáze, uhrát i tam lepší výsledek (do 3. místa ve skupině), bych viděl jako malý zázrak.
Bohužel, díky tomu jak proběhlo minulé volební období, tak nemáme zatím po sezóně aktualizovanou databázi, ale nějaké náznaky např. o pádech hráčů z Discordu mám, takže např. Feigl a dlouhodobý tahoun Lochman by už si pode mnou nejspíše další starty nepřipsali.
Obecně vidím naši sestavu takto:
PG, SG - Fojt je jednozančně nejlepší, jakžtakž mu sekunduje Šmahel, další hráči jsou dobří, ale už bych si u nich netroufnul říct, že je to extratřída, počítal bych s Šindelářem, Fraňkem, možná Popelkou, Stiborem a Pekem
SF -Zdražil a Ondřich to jsou top hráči na svém postu a Vavřina je jako třetí vzadu taky vysoce kvalitní
PF, C - Dohnálek, Juchelka budou asi hráči, kteří to potáhnou, krýt záda jim budou asi hlavně ze začátku Šilhavý s Kraftem, během volebního období se snad na ně minimálně dotáhne Utěšil a Mynařík, uvidíme, jak to bude po updatu Křikava, Kanta a hlavně 25 letý Dlabač, který by měl být velkým příslibem asi spíše až do toho dalšího období, byť je trénovaný v zahraničí v Íránů ale v týmu s velkými zkušenostmi a ambicemi na poli B3 a taky uvidíme, kdy bude připraven pro NT 26 letý Deutsch, což je náš jediný sledovaný hráč s potenciálem 11.
Tím, že není aktualizovaná databáze, tak se ještě může stát, že tam někdo vyletí, koho jsem teď nejmenoval, hlavně se jedná o hráče, kterým zbývají tak 2 sezóny toho nejintenzivnějšího tréninku a mohli by nejspíše naskočit v průběhu sezóny nebo v druhé sezóně cyklu. Případně se někdo může dostat do kategorie extratřída. Moje představu o týmu, který by mohl být konkurenceschopný na úrovni boje o medaile z ME a MS, by měl mít ideálně po 5-6 hráčích extratřídy na PG/SG a PF/C a 3 na SF. Jde samozřejmě o rozložení skillů, ale obecně bych řekl, že hráč TSP 145+ bude extratřída téměř vždy, hráč 140+ při dobrém rozložení skillů taky.
Závěrem bych chtěl podotknout, že pokud byste se rozhodli zvolit někoho jiného, tak jsem mu ochoten podat pomocnou ruku, v jakém rozsahu, by záleželo na dohodě mezi ním a mnou. Hlavně v případě Captian K by ta pomoc byla asi hodně intenzivní. Celkem se mi jeho kandidatura líbí, ale myslím si, že u nás to bude mít kandidát jen s angličtinou pořád hodně těžké. I proto jsem se rozhodl kandidovat proti němu.
S opačného soudku, kdo bude chtít pomoct mně, bude vítaný, ale poradím si s rolí trenéra s jakoukoli mírou pomoci od ostatních lidí (říkejme jim skauti).