To je taj famozni random koji zna dobro pretjerati, ali možda je i bolje što postoji jer bilo bi dosadno da je svaka utakmica ista. Na kraju je jedino bitno ono što nakon utakmice stoji na semaforu, a postoji puno načina da se dođe do toga i puno faktora koji utiču. Ovako ti se vjerovatno desio scenario utakmice koji se desi jednom u 10 hiljada utakmica. Tebi se desio negativan scenario koji se desi jednom u 10 hiljada utakmica, a Ilidži se desio pozitivan. Ali kao što se dese u stvarnom životu nepredviđene okolnosti poput tuče u Madridu zbog koje se sve promijeni pa na kraju postanu prvaci evrope, pa petu utakmicu gube 18 razlike u 3/4 i preokrenu... Prije nekoliko mjeseci Zadar je protiv Budućnosti vodio 10 razlike 2 minuta prije kraja i na kraju izgubio pola koša

Tako isto se desi i na buzzeru...
Na ovoj utakmici je presudio šesti faul Bjelovića gdje je onda Ilidža iskoristila bolju klupu i pogođen fokus. Bez faulova Bjelovića to bi na kraju bila rutinska pobjeda Svemiraca.
I ja sam 100 puta bio ljud na random i na bb, nekad daleko više izbije u nekim manje bitnim utakmicama, kao mene što je znalo, a onda ništa skoro prošlu sezonu u prvoj utakmici finala na domaćem terenu gdje mi se povrijedi najbolji igrač ekipe u drugoj četvrtini, zbog toga se smanji rotacija pa se još jedan starter iscrpi u 4/4... Na kraju preokret i ubjedljiv poraz. Na takve stvari moramo biti spremni i moramo ih prihvatiti, a iako nam puno više upada u oči kad smo oštećeni od randoma, to se sigurno svima izbalansira na duže staze i bude negdje 50-50 random u korist i random protiv.