BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 56

[U21] Sezona 56

Set priority
Show messages by
This Post:
55
313420.1
Date: 01/18/2022 06:32:41
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

SENSIMAN

Bom začel kar z najpomembnejšim - še enkrat zahvala in čestitke za res vrhunsko opravljeno delo na področju U-21 reprezentance v preteklih 16 sezonah - mislim da vsi vemo, da tu mislim bivšega selektorja sensiman-a. Ko se spomnim nazaj, smo redno tavali nekje med pozicijo 30-50, uspeh je bil pogosto že uvrstitev v 2. krog tekmovanja, nekih resnih ambicij po medaljah pa niti nismo imeli. Ko to vzamemo v obzir in pomislimo, da smo v pretekli sezoni razočarano govorili o neuspehu/slabi sezoni, potem ko smo v četrtfinalu izgubili proti kasnejših finalistom.. hja, časi so se zares spemenili. Vmes smo svojili tudi prvo "kanto" - bron na Evropskem prvenstvu v sezoni 50. Skratka, poklon in hvala za vse in vsekakor te pričakujem na selektorsem stočku (morda tudi članskem?) kdaj v prihodnosti.

Volitve

Sedaj pa dalje.. zahvalil bi se vsem v slovenski BB skupnosti za oddane glasove na volitvah - seveda se zavedam, da protikandidata niti ni bilo, pa vseen - 66 oddanih glasov je natanko 1/3 vseh aktivnih uporabnikov v naši skupnosti in je kljub vsemu lepo videti, da nekakšna podpora/interes za reprezentanco obstaja. Osebno lahko obljubim, da bom od sebe dal vse kar znam in premorem (v BB smislu) - čas, energija in znanje. Predvsem osebno vidim še nekaj prostora za napredek v taktičnem smislu - osebno imam kar veliko izkušenj igranja z zunanjimi taktikami in manj konvencionalnimi obrambnimi postavitvami, tako da upam da vse skupaj pride prav, ko bo to potrebno. Iskreno, zares pravega interesa in volje za samo vodenje U-21 pred začetkom volitev nisem imel, na koncu sem se za to odločil predvsem v želji, da reprezentanca ostane v domačih rokah, imel pa sem vseeno pomisleke, če sem sploh pravi kandidat.. no, lahko rečem, da sem samega sebe pozitivno presenetil že danes zjutraj, ko je bila predaja reprezentance opravljena in sam porabil prve 3 ure za kompleten skavting generacij 20 in 21-letnikov. Razpredelnice so narejene, skilli popisani, kandidati za ekipo označeni in nekakšen občutek za naprej imam. Tako da se počutim veliko bolj pomirjenega za nadaljevanje in upam/računam da mi bo reprezentanca dala novega zagona, ki sem ga v preteklosti že imel.

EKIPA

Okostje ekipe v prihajajoči sezoni je bolj ali manj znano - tokrat nimamo nobenega zares izstopajočega igralca, ki bi bil razred ali dva nad ostalimi, imamo pa zares veliko širino na prav vseh pozicijah. Morda smo pod košem nekoliko šibkejši kot bi si želel, ampak sem prepričan da se bo s treningom tekom sezone vse skupaj še izboljšalo. Ampak po drugi strani, smo zelo močni na zunanjih pozicijah, kjer imamo na vsaki po 2-3 kandidate, ki lahko zasedejo mesto v prvi postavi in se bom tedensko lahko odločal koga igrati na podlagi pripravljenosti. Vsekakor bomo verjetno posledično več pogledovali proti zunanjim taktikam, ampak tudi v tem smislu, bomo poizkusili biti čim manj predvidljivi - kar nekaj taktik je pred to sezono dobilo izboljšave, tako da se lahko zgodi marsikaj

REPREZENTANCA

Rad bi še dodal - reprezentanca je produkt in ponos celotne skupnosti, selektor je samo oseba, ki prevzame odgovornost, da se zadeva pelje dalje. Za zmage smo zasluženi vsi! In pot do uspehov osebno vidim v povezanosti in komunikaciji celotne skupnosti. Za dosego tega cilja, bi še enkrat VSE povabil da se pridružite našemu discord kanalu, kjer bomo skupaj lahko gledali (in komentirali) naše tekme ter vzgajali in trenirali sedanje in bodoče reprezentante. Link do kanala bom prilepil na koncu te objave.. bom pa seveda na voljo vsem tudi preko pošte v BB-ju.

DISCORD: (https://discord.gg/v5U99HTeZX)


Več o prihajajoči sezoni, pričakovanjih in tekmecih pa v naslednji objavi..


LP,

Rn5ho

This Post:
22
313420.2 in reply to 313420.1
Date: 01/18/2022 06:32:56
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
SEZONA 56

Hja, kaj naj rečem? Občutki so mešani. Lahkih tekem skoraj da ne bo - v skupini, ki bo zelo atraktivna, smo skupaj s Hrvaško, Srbijo, Finsko (domačin in zmagovalec tolažilnega turnirja), Turčijo, Dansko, Slovaško ter outsajderjem Armenijo.

Armenci kot mikroskupnost, seveda na kaj več ne morejo računati, tu se bo šlo predvsem za dvig koš razlike.

Tudi https://discord.gg/v5U99HTeZX Danska izgleda zelo neprepričljivo - pod košem imajo samo dva (po plači) resna igralca, pa tudi na splošno imajo zelo malo število igralcev, ki lahko igrajo resno košarko na U-21 nivoju.

Finska bo že zaradi dejstva, da gre za gostiteljico in posledično igranje vseh tekem na domačem terenu, veljala vsaj za enakopravnega nasprotnika, so pa kot kaže znova uspeli sestaviti dokaj močno generacijo. Pravega občutka o njihovi moči nimam, ampak glede na to da so se očitno uspeli povezati kot skupnost ter skupaj gradijo U-21 reprezentanco, zanjo znova biti med (tihimi) favoriti turnirja.

Turčija je tredicionalna sila, znova so sestavili ekipo z visokimi plačami na vseh pozicijah, predvsem izstopa center Piskin, ki že pri 21 letih služi kar 104.000$ na sezono. Tusi sicer izgleda, da resne luknje nimajo nikjer.

Slovaška je izrazito močna in dobro pokrita pod košem, jim pa do resnega uspeha zna zmanjkati širina in kvaliteta na zunanjih pozicijah. Vsekakor nevarni in lahko s svojimi centri prekrižajo načrte komurkoli, ki jih bo podcenjeval.

Za konec pa še balkanski duo:

Pri Srbiji bo zanimivo videti, za kakšno postavo se na koncu odločijo. Generacija na prvi uč ne izgleda preveč močna, ampak morda so pa ravno igralci ki so na nivoju za U-21, trenirani res vrhunsko. Ampak igralcev s plačo nad 14.000$ imajo samo 15.

Presenetljivo je situacija pri sosedih Hrvatih še slabša, kjer imajo (po plači sodeč) resnih U-21 igralcev samo šest! Sicer plača, kot rečeno ni vse, ampak vseeno.. no, če bodo redno imeli vse na odlični pripravljenosti, je možno vse.

Skratka - skupina je zelo zanimiva in atraktivna, lahkih tekem skoraj da ne bo, vsaka napaka pa je lahko že usodna - naprej vodita samo prvi dve mesti! Cilj je vsekakor napredovanje in vse kar bi bilo manj od tega, bi bilo zame osebno veliko razočaranje, ampak podobne cilje imajo verjetno tudi Finci, Turki, Srbi..

Žreb nam je v prvem krogu sicer namenil Dance, kjer bo cilj predvsem zmaga, dvig entuziazma ter koš razlike in pa spoznavanje ekipe - toda že v drugem krogu nas čakajo neugodni Turki. Tukaj bo OGROMNO pomembno od pripravljenosti, saj neke razlike v entuziazmu ne bo in zato že vnaprej apeliram na vse trenerje reprezentantov, da skrbijo za minute. Vkolikor finance dopuščajo, razmislite tudi o nakumu zdravnika s specializacijo masaže (lahko je najcenejši zdravnik, pomembna je samo specializacija) ter o športnem psihologu (so zelo poceni, plače za stopnjo 5-7 pa se tudi gibljejo v rangu med 20-30k)

Seveda naj vsak presodi po svoje in po svojih zmožnostih, ampak iz lastnih izkušenj vem, koliko lažje je vzdrževati pripravljenost na 9 s pomočjo osebja in se ob tekmovalnih ambicijah vsekakor izplača.

Drugače pa - še enkrat lepo vabljeni na naš Discord kanal (https://discord.gg/tMzSHmS) kjer mi lahko pišete zasebno ali pa v kakšnem javnem kanalu, obenem pa je seveda odprta tudi moja zasebna pošta tu na BB-ju.

LP,

Rn5ho



Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 01/18/2022 07:33:03

This Post:
77
313420.4 in reply to 313420.3
Date: 01/19/2022 02:24:38
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo!

Prvih 24 ur mandata je sedaj za mano in dela je bilo opravljenega ogromno. Velika zahvala sensiman-u za nasvete/pomoč!

Kaj je bilo opravljenega:

Priprava dokumentacije

Ustvarjen je bil google dokument, za hrambo podatkov o igralcih vseh generacij

Generacija 18-letnikov

Vsi 18-letniki s plačo 2500+ in potencialom 6+ so bili pregledani. Od tega jih je bilo 56 dodanih v evidenco. 27 od teh ima začetni TSP 56+, 9 jih ima 58+, eden pa celo 60!


Generacija 19-letnikov

Kot zadnji so bili popisani še vsi 19-letniki. Na seznamu imam trenutno 33 igralcev, vendar zaenkrat izgleda da jih v ožji izbor pride približno 20 (ostali so blizu/čisto zraven in se bo videlo po tej sezoni, kako napreduje trening).

Tu bi posebej izpostavil Žare Stanić-a, ki ga trenira KK Zagradec, ki verjetno velja za enega večjih talentov tako na U-21 nivoju kot kasneje za člansko ekipo, saj gre za HoF igralca z 216cm, ki že pri svojih 19 letih premore vsestranskih 77 TSP! Zelo blizu mu sledi še 5 igralcev, tako da je bila generacija res lepo, pozitivno presenečenje in obeta veliko - bo pa treba poskrbeti da poleg Stanić-a dobimo vsaj še 1-2 kompetentna visoka igralca.


Generacija 20-letnikov

Centerska linija Brin Franko ter Jani Lapornik (Zahvala Straškim Navihancem) bo že v tekoči sezoni pomemben člen rotacije pod košem, sezono za tem pa se seveda pričakuje da prevzameto status nosilcev.. poleg njiju pa bo del trenutne reprezentance tudi Egon Apšner (zahvala tu KK Audi), ki bo sicer ob izjemno močni zunanji liniji predvsem čakal na drobtinice oziroma poškodbe/slabo pripravljenost soigralcev.

Poleg zgoraj naštetih, imamo tudi v tej generaciji kar lepo število solidnih igralcev, ki bodo ob primernem treningu skupaj sestavili solidno ekipo, ki bo sicer šibkejša na zunanjih položajih od trenutne, a ima zato toliko večji potencial pod košem.


Generacija 21-letnikov

Kot se je na koncu izkazalo, gre za vrhunsko generacijo zunanjih igralcev, kjer bom imel kar sladke skrbi (ali pa tudi ne? Igralcev ki bi v marsikateri drugi generaciji imeli status nosilca/prvokategornika je kar 7, ampak odprte pozicije so pa samo 3..). Žal smo tokrat nekoliko tanjši pod košem, kjer sicer prave luknje nimamo, ampak prav izstopajočih igralcev pa prav tako ne.

Kakorkoli, verjamem da ima ta ekipa kvalitete in potenciala za velike stvari, predvsem pa da bomo tekom sezone dopolnili luknje ter nadgradili kvalitete, ki jih že premoremo.


Kaj dalje?

Eden izmed ciljev mojega mandata je tudi, da se znova nekako prebudi in oživi skupnost - to nam je pred letom in pol že nekako uspelo, ko smo ustvarili discord kanal, kjer je bila aktivnost v nekaterih trenutkih izjemna - le-ta je sicer v zadnjem času nekoliko upadla, ampak še vedno nas je lepo število aktivnih in v prihodnje upam da nas bo še več.

Zakaj tako težim s tem discordom? Ker smo v letu 2022 in je načinov komunikacije na tisoče - čeprav imam forume zares rad, so zastareli in komunikacija poteka (pre)počasi, medtem ko se na discordu glede treninga, taktike in priprav za prihodnost lahko pogovarjamo v realnem času, brez da se čaka po več dni na odgovore. Vsekakor se opravičujem vsem, ki za discord interesa nimate, da me prosim ignorirate in zadeve ne vzamete osebno, ker se kar naprej ponavljam in težim okoli tega

Anyway, nazaj na U-21 zadeve: do danes/jutri bo stekla tudi komunikacija z lastniki vseh top kandidatov, do konca tedna pa upam da mi znese odpreti komunikacijse kanale do konca z vsemi trenerji naših igralcev.

Obenem pa bi še rad omenil, da bi si želel zgraditi U-21 skavting ekipo, ki bi bila pripravljena pomagati pri sami komunikaciji s trenerji naših talentov - dela ne bo veliko, info/podatki/zadeve bodo pripravljene z moje strani, potreboval pa bi pomoč, da se vzpostavi in vzdržuje reden kontakt z lastniki top talentov ter da se spremlja njihov razvoj. Več o tem pa kmalu!

LP,

Rn5ho

This Post:
22
313420.5 in reply to 313420.4
Date: 01/20/2022 05:36:52
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Še tukaj kopirano iz discorda:


Dnevni spored/preostanek tedna:

1. U-21 reprezentantje so bili sedaj vpoklicani v ekipo.

Nekako teh 15 fantom izgleda najboljše kar imamo, vendar je kakšni 3-5 igralcev še zelo blizu in morda tekom sezone vskočijo po potrebi.

2. Komunikacija s trenerji vseh U-21 reprezentantov vpozstavljena

Vsem lastnikom naših reprezentantov sm poslal sporočilo, jim čestital ter se jim zahvalil za trening. Obenem sem tudi načel temo glede plana za prihajajočo sezono ter jih opomnil glede zdravnika z masažami in športnega psihologa - kako delujeta ter zakaj sta pomembna (seveda vkolikor finance dopuščajo).

Nekateri so že odpisali, drugi še bodo (upam 😄 )

3. Komunikacija z lastniki top 18-letnih talentov vzpostavljena

Ta korak sem sicer opravil že včeraj, dobil pa sem tudi že nekaj odgovorov - predvsem veseli velik interes za trening 2 tujih trenerjev, ki sta v svoje roke vzela 2 od naših najbolših 18-letnikov. Bomo pa videli kako bo šlo dalje.

4. Komunikacija z lastniki preostalih 18-letnikov ter 19-letnikov ⏭️

To bo naslednji cilj za danes - upam da mi bo čas dopustil, vsekakor pa je cilj tole opraviti do konca tedna. Trudim se vsakomur spisati dokaj personalizirano sporočilo, kar seveda vzame veliko časa..

5. Check-in in pregled plana za 20-letnike ⏭️

Tudi ta korak je planiran do konca tedna - vem da bo vmes minil 1 petek, ampak ogromno je bilo za postoriti ta teden in sedaj ko so temelji postavljeni, bodo zadeve potekale lažje.

6. Sestaviti plan in smisel trenersko-skavtskega štaba ⏭️

To bo še zadni korak, ki ga imam v planu za začetek sezone. Ne želim zraven vabiti vse povprek samo zato da lahko rečem "mam ekipo", prvo bi rad razčistil kakšna so sploh pričakovanja, naloge ter koliko truda bo potrebnega, da lahko vsak presodi če je to sploh nekaj česar se želijo lotiti. Vsekakor je cilj da se zadevo sestavi tako, da nikomur zares ne bo v breme.


This Post:
22
313420.6 in reply to 313420.5
Date: 01/22/2022 15:37:19
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Žal bil konec tedna zelo zaseden/naporen, tako da mi ni uspelo skupaj spraviti objave že takoj po treningu, ampak sedaj je tukaj:

Torej, prvi trening je za nami. Za začetek smo nabrali "sramežljivih" 8 zelenih puščic, ampak nič za to - pripravljenost je na drugi strani za začetek sezone dokaj solidna saj imamo kar 8 igralcev na pripravljenosti 8, enega pa že kar na 9! To pomeni da za sestavo ekipe nebi smelo biti pretiranih težav, tudi nasprotnik je termu primeren.

Bo pa že prihodnji teden pripravljenost odločilnega pomena, saj bomo igrali proti izvrstni Turčiji, proti katerim se bomo brez primerne pripravljenosti le težko nadejali pozitivnega rezultata.

Zato še enkrat - vkolikor vam finance dopuščajo, zares zelo toplo priporočam tako športnega psihologa kot tudi zdravnika s specializacijo masaže. Psiholog bo poskrbel za širši rang idealnih minut, medtem ko bo zdravnik z masažami skrbel da v primeru neidealnih minut igralci dobijo čim manj negativnega efekta. Zdravnika se lahko kupi tudi takšnega s 3-5k plače, glavna je samo specializacija, medtem ko športni psiholog seveda priporočam čimvišji nivo, ampak po večini se da dobititi tudi nivoje 5-7 s cirka 20k~ plače za praktično 1-2k denarja.

LP,

Rn5ho

This Post:
55
313420.7 in reply to 313420.6
Date: 01/26/2022 01:39:31
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Z malo zamude, pa vseeno:

Prva tekma sezone je bila odigrana, dokaj rutinirano smo jo dobili proti reprezentanci Danske in sicer z izidom 102-91. Danci so se izkazali za žilave nasprontike in so ob koncu tekme celo prišli na dokaj znosno razliko 11 točk - vendar pa kljub vsemu, zmaga nikoli ni bila ogrožena, saj smo pred začetkom zadnje četrtine vodili že za 23 točk.

V tej tekmi smo izkoristili širok kader, tako da je priložnost za igro dobilo kar 12 igralcev! Prav vsi pa so se tudi vpisali med strelce, kar 5 med njimi pa je preseglo mejo 10 točk. S 14 točkami je sicer bil najbolši strelec Tadej Veselić, s klopi pa se je najbolj izkazal Ožbej Vetršek, ki je dodal 12 točk.

Tudi v skoku smo dominirali - kar 66 skokov smo dosegli, od tega 18 v napadu, ter tako Dance nadskakli za kar 13. Prav tako kot pri točkah, je tud skos vsaj en vpisalo vseh 12 igralcev! Izstopala sta Jani Lapornik ter Rožle Bukal, ki sta tekmo tudi začela v začetni enajsterici pod košem.

Tako, led je prebit, sezona je uspešno odprta, sedaj pa nas čaka verjetno že kar najtežji test skupinskega dela - tekma proti Turčiji. Tu bo pripravljenost res ključnega pomena, saj imajo Turki močna orožja tako pod košem kot na zunanjih položajih - več o tej tekmi pa v prihodnjih dneh.

LP,

Rn5ho

This Post:
00
313420.8 in reply to 313420.7
Date: 01/28/2022 05:31:04
Bonifika
SKL
Overall Posts Rated:
3838
Second Team:
Bonifika II
Imajo strašnega centra, zunanjo linijo pa imamo mi boljšo. Huda tekma bo.

This Post:
00
313420.9 in reply to 313420.8
Date: 01/28/2022 05:51:14
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Ja, obeta se res težka tekma.

Čakamo sicer še pripravljenost iz Utopie, ampak zaenkrat imamo že 5 novih devetic, kar je zelo solidno! Imajo pa na žalost tudi Turki zaenkrat vrhunsko pripravljenost, predvsem pod košem.. zanimivo bo Drugač pa več in bolj podrobno na discordu, kajti tam nam nasprotniki ne morejo "gledati pod prste"

This Post:
33
313420.10 in reply to 313420.9
Date: 02/06/2022 03:47:13
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Proti Turčiji smo na žalost zabeležili prvi poraz sezone - poleg taktične zmage naspronika, se je pokazala tudi razlika v kvaliteti pod košem, kjer nas je nasprotni center Piskin po domače povedano "razmontiral" - 24 točk, 17 skokov, 2 blokadi ter zapovrh vsega še +24. Skratka, rešitve nismo imeli.. ampak na srečo to ni bila glavna odločilna tekma sezone, le-te še pridejo.

Tokrat bomo igrali proti skromni reprezentanci Armenije, proti kateri je zgolj vprašanje končne razlike, saj razen 1-2 igralcev, nimajo ekipe na nivoju U-21. Tudi tokrat imam fenomenalno pripravljenost, kar 9 igralcev je na stopnji 9! Tako da čestitke vsem trenerjem, saj je to sedaj postala že stalnica skozi celotno sezono.

Tudi trening je še naprej uspešen, kar lepo število igralcev preskakuje v skillih, ki še potrebujejo poudarka, tako da je pogled na preostanek sezone kljub vsemu pozitiven.

Se pa že kaže izenačenost naše skupine - kar 6 ekip ima namreč 1 zmago in 1 poraz po dveh kolih!

This Post:
33
313420.11 in reply to 313420.10
Date: 03/08/2022 16:03:14
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo - spodaj bom objavil copy + paste objave iz discorda.

"No, sezona je zaključena. Žal mi je, da v zadnjih tednih nisem uspel skupaj spraviti kakšnih (zanimivih) povzetkov, vendar kot sem omenil, žel je tudi meni zagodlo "življenje", ki mi je vzelo veliko energije pri opravljanju U-21 dela. Rezultati so sicer odkar se je vse skupaj zgodilo, celo boljši kot pa so bili pred tem, ampak je kar je 😛

Skratka, sezona je bila neuspešna. Cilj je bila končnica in vse kar je manj od tega, seveda osebno smatram kot neuspeh. Izgovorov ne bom iskal - so bili predebatirani že tekom sezone, na koncu pod črto lahko zaključimo, da sem taktično izgubil vse 3 tekme, ki so štele največ in smo jih tudi izgubili.

Kaj sedaj? Hja, tu bi morda kar rabil kak nasvet @sensiman [LJP], kaj je najboljša poteza, ko si že takole sredi sezone zaključil s tekmovalnimi ambicijami? Čeprav glede na dobre rezultate, tudi on s tem nima kaj dosti izkušenj 😛

Bom pa seveda čimprej probal začeti s popisom za naslednjo sezono - v prihodnji sezoni bomo seveda glavne adute imeli pod košem, saj bosta glavna nosilca Lapornik in Franko (oba trenirana s strani Straških Navihancev, velika pohvala @[Straški navihanci] Ketera ), ki sta bila kljub starosti že v tej sezoni praktično naša glavna visoka igralca.

Kaj več razen tega, pa bom lahko napisal po pogovoru s trenerji glavnih kandidatov 🙂

Obenem sem tudi že obvestil trenerje trenutnih U-21 reprezentantov, da seveda lahko igralce prodajo oziroma da je sezona tekmovalno zaključena.

LP,

Rn5ho"