Sicer pa se sezona lomi in samo še 7 tekem nas čaka do končnice, oziroma boja za obstanek. Jaz sem s svojim izkupičkom 5-3 proti ekipam nasprotne konference zadovoljen, čeprav bi lahko bilo tudi bolje. Na tekmi proti matematikom se mi je poškodoval krilo Arechevaleta (upam, da mi fant ne zameri, ker si nikoli ne zapomnim, koliko in kje so v njegovem priimku e-ji), kar je verjetno botrovalo porazu, proti vrtcu sem še uigraval mojo novo okrepitev, še enega španca Villerdela, ki se je zaenkrat kar izkazal. No proti Celju pa res ni bilo več razpoložljivih minut in za zmago nisem imel možnosti.
Da bo boj kljub vseemu trd, so poskrbeli tudi KK Jesenovo, Ainimosni in Return, ki so prav ob vsaki moji zmagi tudi oni (kdaj tudi presenetljivo) nadigrali nasprotnika, tako da meja med 3. in 6. mestom ostaja zelo tanka. V naši konferenci je sicer na odlični poti do prvega mesta ocean37, ki ima sedaj res "TopŠit" ekipo in se bodo morali morebitni konkurenti na določenih pozicijah še malo okrepiti, če mu želijo parirati (morda pa se motim?). Prašiči so suvereni in se zaenkrat ligi posvečajo, kolikor se pač lahko ob pokalu, medtem ko Savlje potrpežljivo zbira moči za svojega nasprotnika v boju na izpadanje.
V nasprotni konferenci se prav tako bije ogorčen boj za mesta 3-6, Celje in LVW imata nekaj prednosti, tako da v boj za izpadanje verjetno ravno ne bosta šla, si bo pa potrebno 1. in 2. mesto v konferenci še izboriti. Vrtec tudi izgleda, kot da še lahko priključi ali pa vsaj prelisiči nasprotnika v boju za obstanek (kar bi čisto lahko bili moji Kerlci), medtem ko pri Dvorani Tivoli ostareli nosilci igre verjetno ponoči pri sebi že kujejo zarote nad trenerjem, ker pri 36 letih je pač očitno, da celih 48minut človek pač ne zdrži na parketu. Obstanek ob treh zmagah zaostanka izgleda praktično nemogoč, a pustimo se presenetiti!