Здравейте,
Включвам се с малко непоискани мнение,което по принцип не ми е в стила и моля за извинение.
Но понеже ми се върти мисъл ,която споделих и в другата тема а тук ми хареса това,което пише "как си представя националния селекционер" . Т.е може би неговата основна функция трябва да бъде да задава едни критерии ,към които хората желаещи да имат нациоанли да се стремят и всеки да получи възможност да "твори" по свое усещане и така в условията на конкуренция и различни методи ,селекционера да има възможност да избира онези играчи, които се доближават най-много до обявените публично и предварително критерии. Струва ми се,че сега битува мнение,че националният селекционер ,който и да е той трябва да "обикаля" образно казано всеки отбор да следи всеки играч и да си дава мнението всяка седмица или в перспектива от един сезон примерно,какво трябва да тренира този играч.
А така от една страна се омаловажава ролята на отделните мениджъри за мен, защото в човешката природа е заложено ,никой да не обича друг да му налага мнението си,и от друга страна много мениджъри не одобряват националния, и тогава най-лесно е да го бойкотират като просто не тренират както им е казал на инат и "да му гледат сеира" . Т.е идеята ми е,че трябва да се даде възможност на всеки да твори в отбора си млади играчи и нещо повече, всеки трябва да д мотивиран като е казано - Ако искате вашият играч, да бъде национал трябва да има тези минимални качества:, първо..второ...трето... Или тези: първо второ трето....Всеки да тренира както намери за добре ,това е ролята на всеки мениджър в отбора му. А който желае винаги може да обменя опит със селекционера. Но лично мен както предполагам и други не ме кефи да получа имейл и да ми се казва, че моето трейни трябва да тренира Еди как си. Защо? Не е ли по-правилно да се каже,че трябва да има определени умения а аз да реша как да го постигна? Ако искам разбира се

само питам !
А това с 18 годишните да се поемат от мъжкия селекционер е ок, но един 18 годишен докато стане време да е национал, кой ще бъде селекционер? И тогава всеки ще каже " тези не са тренирани правилно" започваме по нова програма. И кръгът се затваря