BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Говорилня (2)

[NT] Говорилня (2) (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Garich

This Post:
00
262872.875 in reply to 262872.873
Date: 4/19/2019 9:15:44 AM
Overall Posts Rated:
3333

Възрастта като цяло няма голямо отношение към мачовете. Освен ако опита не оказва по-голямо влияние отколкото си мисля.

Защо съм включил възрастта? Смятам, че възрастта може до известна степен да покаже потенциала на отбора. Тоест ако два отбора са с равни заплати, онзи с по-ниска средна възраст на теория би имал по-висок потенциал, тъй като играчите му имат повече време да вдигат умения или повече време преди уменията им да почнат да падат.

Идеята за отсяване на топ 10 е добра, но кои точно играчи да се селектират, защото не всички отбори имат по 2 играчи на пост, освен това постовете са взаимозаменяеми. Аз гледам това което пише като най-добра позиция, но няма гаранция, че АЗ няма да играе като ПМ или ЛК, или може би Ц като ТК или като ЛК и т.н.

Друг вариант е просто да се отсеят топ 10 играчите по заплата без значение от позицията им - не знам дали това би имало смисъл.

п.п. Защо мъжкият национален отбор, последните му 2 приятелски мача са през една седмица, а за този понеделник все още няма насрочен приятелски мач? Гледам, че младежите имат. Кога и как точно се насрочва приятелски при националите?

Last edited by Garich at 4/19/2019 9:16:34 AM

From: stiwi

This Post:
11
262872.877 in reply to 262872.875
Date: 4/20/2019 6:54:13 AM
LIWERPOOL
A Grupa
Overall Posts Rated:
1616
..относно приятелските мачове на нац.отбор,метода е същия като на клубните отбори,изпращаш покани и чакаш някои да приеме,някои път се случва и никои да не ти приеме поканата,но това за нац отбор не е супер фатално,няма да гониш минути за тренировки например,в тези мачове просто си пробваш играчи и тактики.Относно заплатите на играчите ,моето мнение е че заплатите не са на 100 процента меродавни за това дали 1 играч е за нац отбор или не.Например от 10-те български играча с наи големи заплати в момента 3-4 ма няма как да са национали,защото имат развити само основни кач-ва примерно,а вторичните им са супер зле. А това ,че сега в отбора има играчи с малки заплати,просто в момента оглеждам тези които имат шанс при добро трениране след време да станат национали,и е настанали време за подмяна на играчите ,отива си едно поколение и трябва се направи преход,дано да успеем заедно макар че все по малко остават тези които им се тренира..

From: Penko
This Post:
11
262872.879 in reply to 262872.878
Date: 4/22/2019 9:56:14 AM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Заедно с младежкия отбор вече кацнахме на Бахамите и се подготвяме за тазвечерния мач срещу Венецуела.
Посрещна ни чудесно време и сравнително малък медиен интерес, момчетата вече са в хотела след проведената лека тренировка и очакват мача с желание да запишат победа въпреки приятелския характер на срещата. Предвид младата им възраст повечето от тях с две изключения - Васил Станоев ( Васко черния както шеговито го наричат в отбора) , и Гроздан Мицев ( съвсем скоро се венча) , не са семейни но всички са придружени от своите приятелки.
Раших да позволя на дамската част от делегацията да остане с момчетата до ранния следобед, след което се разделиха за да се концентрираме изцяло за мача.
Срещата е от 1:30 след полунощ българско време , и ще бъде предавана по две национални медии , всеки които има желание може да я наблюдава и в Интернет.
Условията предоставени от любезните домакини са фантастични и настроението е приповдигнато, като част от момчетата заявиха,че с удоволствие биха прекарали тук и част от почивката си след края на сезона.
Но аз ги приземих бързо, като им казах,че все още имаме няколко мача до края на сезона и трябва да ги изиграем с нужната и отговорност за честта на България!
Поздрави от Бахамите, Пената

This Post:
11
262872.880 in reply to 262872.879
Date: 4/22/2019 12:17:30 PM
Overall Posts Rated:
3333
Заедно с младежкия отбор вече кацнахме на Бахамите и се подготвяме за тазвечерния мач срещу Венецуела.
Посрещна ни чудесно време и сравнително малък медиен интерес, момчетата вече са в хотела след проведената лека тренировка и очакват мача с желание да запишат победа въпреки приятелския характер на срещата. Предвид младата им възраст повечето от тях с две изключения - Васил Станоев ( Васко черния както шеговито го наричат в отбора) , и Гроздан Мицев ( съвсем скоро се венча) , не са семейни но всички са придружени от своите приятелки.
Раших да позволя на дамската част от делегацията да остане с момчетата до ранния следобед, след което се разделиха за да се концентрираме изцяло за мача.
Срещата е от 1:30 след полунощ българско време , и ще бъде предавана по две национални медии , всеки които има желание може да я наблюдава и в Интернет.
Условията предоставени от любезните домакини са фантастични и настроението е приповдигнато, като част от момчетата заявиха,че с удоволствие биха прекарали тук и част от почивката си след края на сезона.
Но аз ги приземих бързо, като им казах,че все още имаме няколко мача до края на сезона и трябва да ги изиграем с нужната и отговорност за честта на България!
Поздрави от Бахамите, Пената

Единственият (из)спортен журналист, следящ отблизо представянето на националните гарнитури (тройка кебапчета с бира - младежкия и шопска салата с ракия - мъжкия отбор), г-н Гай Рич издебна националния дегустатор, Пената за да му зададе няколко въпроса. На басейна на хотел Бритиш Колониал Хилтън, в който са отседнали момчетата, Гай Рич изстреля на един дъх въпросите:

- Г-н Пената, вярно ли е че председателят на националната федерация по баскетбол е искал оставката ви след злополучното отпадане на осминафинал от Украйна? Веднага след мача казахте, че сте доволен от представянето. Още ли мислите така след поисканата оставка от шефа на баскетбола - Глушко Георгиев? Смятате ли да се кандидатирате за още един мандат начело на младежите, или подобно на stiwi ще си дадете почивка и ще използвате натрупания опит при младежите, като трамплин за мъжкия национален отбор? Предполагам знаете че имате само 48% одобрение и по този показател сте зад такива басктеболни колоси като Гана, Нигерия и Армения. Какво ще направите за да повишите одобрението в оставащите дни от мандата ви на дегус... простете, селекционер? Кой ще е следващия съперник след Венецуела и смятате ли да използвате приятелските мачове за обиграване на 20-годишни играчи?

Надяваме се, че Пената е успял да преглътне бахамската мешана скара заедно с тези въпроси и ще успее да намери време да отговори на тях.

This Post:
00
262872.881 in reply to 262872.880
Date: 4/22/2019 12:43:11 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Да, това са шеговито зададени но сериозни въпроси, които са обект на моите мисли в последните няколко дни след отпадането а в интерес на истината и преди това.
Малко факти:
1) в началото на кампанията бях попитан какво са целите пред отбора , да ги заявя предварително за да няма шикалкавене.
2)Аз казах, че целта е класиране за елиминационната фаза и от там каквото сабя покаже
3)Целта бе постигната.
4) Дали целта е била достатъчно висока и дали този отбор предвид потенциала си е трябвало да постигне по-добре резултати- това не мога да кажа аз, защото не бих бил обективен да поставям оценка сам на себе си.
5) За ниския рейтинг-да ,може би това е най-точния показател за резултатите в тези два сезона и доколко те са задоволителни
6) Ако ще се кандидатирам отново ще бъде за младежкия отбор а не за мъжкия. Първо защото ми харесва да работя с млади играчи и второ мениджъра на мъжете се радва на далеч по-голямо одобрение сред аудиторията
7) Мислите ми са фокусирани изцяло към предстоящия мач и искам да го спечелим независимо,че е приятелси така или иначе това е една игра от която никой не печели друго освен удоволствие и в този смисъл всеки мач независимо дали е приятелски или 1\8 финал на утешителни турнир за мен в личен план са еднакво важни.

This Post:
11
262872.882 in reply to 262872.881
Date: 4/22/2019 2:14:35 PM
Overall Posts Rated:
3333
Нова порция статистика.

Базирайки се на предишните коментари, реших да направя сравнителна статистика на заплатите в осемте отбора финалисти в Световното първенство при младежите + нашия отбор + сегашния ни съперник Венецуела. Ето какво се получи:

Отборите са подредени според сегашното им класиране в групата(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...):

(http://prikachi.com/images/626/9551626D.png)

Титуляри - средната заплата на топ 3 нападателите и топ 3 защитниците
Топ 3 нападатели - средната заплата на най-добрите трима нападатели (Ц,ТК,ЛК)
Топ 3 защитници - средната заплата на най-добрите трима защитници (ПМ,АЗ)
При Топ 10 играчите и съответно топ 5 нападатели и защитници, заплатите са в проценти от тези на титулярите. С други думи - проценти близки до 100% означава, че резервите са много равностойни на титулярите, колкото по-нисък е процента, толкова по-голяма е разликата между нападатели и резерви.

Прави впечатление, че нашия отбор със средната заплата на титулярните 6 играча (3 защитника + 3 нападателя) почти се изравнява с тази на вторите във временното класиране - Израел - 28.9 хиляди срещу 29.9 хиляди. Нашите резерви са най-слабите (ако така може да се каже) сред 10-те наблдавани отбора - само 81% от заплатите общо на титулярите. Особено чувствителен е спада при нападателите: 78.7%

Перу от финалната осмица е с доста ниски заплати - не знам как са се класирали за Световното - дали просто се състезават в по-слаба зона? Някой по-опитен да каже. Отборът на Венецуела поне на хартия не е много по-назад от нашите - титулярните защитници са една идея по-силни, докато ние имаме чувствителен превес при нападателите.

Китайските титулярни нападатели са зверове със средна заплата почти 69 хиляди, но американските са още по-страшни чудовища - 71.2 хиляди. Китайците също имат и най-добрите защитници - със заплати 34.4 хиляди, доста повече от втория - САЩ - със 24.2 хиляди. Въпреки силните на хартия отбори, засега Китай и САЩ разочароват - 6-то и 7-мо място като САЩ са практически изпаднали, а Китай имат лесен мач срещу Перу и сигурно ще се класират във финалната 4-ка.

This Post:
00
262872.883 in reply to 262872.882
Date: 4/22/2019 7:39:34 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Още веднъж поздрави за добрите статистики.
Но тук трябва да направим едно уточнение,което не е взето предвид.
Квалификациите за световното бяха предния сезон, т.е отборите тогава бяха с различни състави от сега.
Ние сега хипотетично може да сме по-силни от всички отбори участници ( не сме) ,но миналия сезон да сме имали по-слабата отбор и да не сме се класирали

This Post:
00
262872.884 in reply to 262872.1
Date: 4/28/2019 1:03:16 PM
Overall Posts Rated:
3333
Кога ще видим 19-20 годишните в младежкия отбор? Не е ли сега момента да използваме малкото приятелски мачове преди началото на следващия сезон?

This Post:
00
262872.885 in reply to 262872.884
Date: 4/28/2019 7:17:55 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Христос Воскресе!
Благодаря за въпроса.
По селекцията за следващия сезон се работи,като съм набелязал солидна бройка проектонационали за сезон 46.
Не привличам нови имена за момента тъй като максималната позволена бройка от 18 играчи в нашия отбор е запълнена, т.е за да освободя места трябва да разпусна сегашните национали. Всяко освобождаване на играч от отбора води до спад в ентусиазма. Тъй като за мен приятелските мачове също са важни и гоня резултат и в тях, съставът за новия сезон ще бъде официализиран в седмицата преди началото му. Тогава навършилите 22 от сегашния отбор ще бъдат освободени и на тяхно място ще има нови + сегашните 20 годишни, които ще бъдат в пика си следващия сезон.
Дано съм успял да отговоря добре.
Поздрави!

Last edited by Penko at 4/29/2019 5:38:27 AM

Advertisement