SIMULTANKA NEGOVANOVIĆA
U utakmici 3. kola lige II-3 Sveti Vid je postigao skoro dvostruko veći broj poena od protivnika i tako ubedljivo trijumfovao. Iako je protivnik, nekadašnja slavna ekipa Brugijevaca, od koje je ostalo samo ime na papiru, jer je ceo klub u stečaju, nedorastao po igračkom kvalitetu, jedna činjenica mora da se istakne kao vredna pažnje košarkaške javnosti - Lazar Negovanović napravio je svoj drugi tripl-dabl u karijeri, postigavši čak 36 poena (samo tri promašaja iz igre), 23 skoka i 10 asistencija (uz to je na svoj konto mvp-a utakmice dodao i 4 ukradene lopte i 1 blok). Lazar je nakon ovog nesvakidašnjeg rezultata na konferenciji za štampu posle utakmice vidno blistao, i nije mogao da sakrije osmeh zadovoljstva ali na rečima je spustio loptu, pokazavši skromnost i smisao za realnost: "činjenica je da smo igrali protiv ekipe koja je znatno slabija od nas. Takođe momci su videli da mi je šut krenuo i lopta je često išla na mene, kako smo se svi dobro kretali nije mi bilo teško da ih pronalazim povratnim pasovima, a u skoku smo konačno, po prvi put ove sezone bili uspešniji od protivnika i to me raduje".
PROTIV AZZIKA U UTORAK
Menadžer Gomeljski izjavio je da je zadovoljan pobedom, ali da će sve pasti u vodu ako se ne savlada i ekipa Azzika u utorak: "Moramo da vežemo dve pobede, to je potrebno ovoj mladoj ekipi da stekne sigurnost i samopuzdanje. Ne bežimo od uloge favorita protiv Azzika ali biće jako teško. Potrebna nam je agresivnost u odbrani i maksimalna koncentracija u napadu od samog početka".
ANDJELIĆ HVALI NEGOVANOVIĆA
"On je veliki talenat i može mnogo da učini sa svojom karijerom. Igra na poziciji koja u savremenoj BB-košarci nosi specifičnu težinu. Ukoliko nastavi da trenira kao do sada ubeđen sam da ćemo gledati još mnoge ovakve partije s njegove strane."