Tako, malo je trajalo, da sem prišel do nekaj več časa in lahko posledično napišem kratek povzetek sezone, s katero sem osebno dokaj zadovoljen, pa vendar imam malce grenak priokus.
Cikel smo začeli slabo, saj smo izgubili vse tri uvodne tekme (sicer proti precej favoriziranim ekipam), kjer je bilo vedno vse do zadnjih minut zelo napeto. Kaj točno manjka tej reprezentanci je bilo že večkrat povedano, vseeno pa bi lahko z malce sreče lahko dobili (vsaj) eno tekmo, najbolj zaskeli spomin na poraz proti Italiji. Med nami in temi reprezentancami je največja razlika v precej bolj enodimenzionalnih igralcih naše reprezentance, kar bomo pač dokler ne dobimo primernih igralcev nadomestiti drugje.
Po treh porazih je končno malce posijalo sonce, ko smo premagali sicer tudi favorizirano Nemčijo. Tukaj sem imel nekaj sreče, saj sem predvideval, da bo Nemec ugibal taktiko in je tudi na ta račun izgubil svoji ekipi kar nekaj točk. Naslednji tekmec, reprezentanca Škotske, realno ni bila dorasel tekmec in je izgubila s precejšno razliko. Luxemburg niti ni tako naivna ekipa, kot je videti, tako da smo skoraj imeli malce težav z njimi. Zadnja tekma s Švedi pa je bila tista "prava", saj smo oboji zaigrali na vso moč, vendar ekipa nasprotnikov ni bila dorasla našim izbrancem.
Cikel smo tako zaključili na 5. mestu, z razliko ene zmage do boja za napredovanje. Na drugem mestu je celo reprezentanca, ki bi jo z malce sreče lahko takrat premagali, pa vendar.. Takšen je šport, takšen je BB. Lahko pa se pohvalimo, da smo imeli v celotni skupini najboljšo obrambo!!!

Uradni del sezone zaključujem s precej mešanimi občutki, vendar smo dosegli vsaj višjo uvrstitev na skupni lestvici reprezentanc in upam, da bomo v tolažilnem turnirju lahko našo pozicijo še izboljšali. Sam verjamem, da lahko dosežemo do naslednjega velikega prvenstva uvrstitev med 25 reprezentanc. Nekaj rezerve še imamo, saj nekateri igralci, ki bi na nekaterih tekmah lahko prinesli nekaj več niso imeli dovolj dobre pripravljenosti in bi lahko bili vsaj dobre zamenjave.
Kakšni so vaši pogledi na pretekli cikel, pričakovanja za naprej?