BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > MT Seçimi Tartışma Başlığı

MT Seçimi Tartışma Başlığı (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263629.7 in reply to 263629.6
Date: 10/17/2014 11:19:01 AM
Overall Posts Rated:
7979
Hocam sadece duzgun bir sekilde secim konusmasi yapan sen oldugun icin sana karsi yazmisim gibi oldu seni kirdiysam ozur dilerim.

Benim asil elestirim secimden sonra mt basliginin tamamen unutulup milli takimin ilgi gormemesi.Yani burda kendimi de katiyorum.
Heralde secilip kadro kurup maclari oynayinca yaptigin islerin hic takip edilmemesi senin de hevesini kirar.

This Post:
44
263629.8 in reply to 263629.7
Date: 10/17/2014 6:42:40 PM
Overall Posts Rated:
102102
benim varyemez hocaya konusmasi uzerinden birkac sorum var. diger adaylar da gorusleri ile katilim gosterebilirler tabii, iyi de olur hatta.

hocam benim nazarimda milli takima en cok katki vermis menajersin. bu zamana kadar yetistirdigin oyuncular da diger menajerler icin rol model teskil ettiler. senin de belirttigin gibi oyunun gittigi yeri gorebilme konusunda oldukca zayifiz. cekler daha yedinci sekizinci sezonda multi oyunculari yetistirmeye baslamisken bizim korkunclu pivotlarimiz, gardlarimiz vardi. buraya kadar seninle hemfikirim.

benim sorum esas olarak oyuncularin gelisimini ne yonde ilerletmemiz gerektigiyle ilgili. senin bahsettiklerin uzerinden gidersem, milli takimda oynayan bir uzunun ic skillerinin hepsi en az 17 olmali midir yoksa bazi ozelliklerden feragat etmeli miyiz?
kanimca oyunun gittigi noktayi gormek su noktadan sonra basarili olmak icin tek sansimiz. milli takimimizin yildizi Ercument'in maasi 270 bin civarinda. son dunya sampiyonasi final macinda sahada aktif olarak oynayan en maasli oyuncu 210 bin aliyor. gecen sezon bei yari finaline kadar cikan Młoty Stargard'in kadrosundaki en yuksek maasli oyuncu 110 bin aliyordu. hatta son 32 turunda maci top kaybi yapmadan tamamladi. sirf bunlar dahi artik oyunun hangi silahlarla oynandiginin net bir gostergesi. biz de artik multi oyuncular yetistiriyoruz fakat yetistirirken hala ciddi hatalar yapiyoruz. biraz basmakalip bilgilerden kurtulmamiz gerekiyor.

su noktadan sonra yapmamiz gereken temel sey oyunda 10 sezon sonra daha neler degisecegini dusunup ona gore hareket etmek. artik iceride bir pota koruyucusu ile dort kisali sistemlerin oyunun ana silahi haline gelmesi hic de olasilik disi degil. maasi hangi ozellikler icin odeyecegimizi iyi saptamamiz gerekiyor. aldigi maasi sonuna kadar hak eden iki tane ozellik var. bu noktada dayanak olarak soyle bir ilke etrafinda antrenmanlari yurutebiliriz: hangi pozisyon olursa olsun dis defans ve ic sut ozelliginden sasma ve x-factor olarak uzunlara menzil, kisalara blok antrenmani ver. dort numaralarda ribaunt ozelligini dusuk tutarak dis defans ve menzil antrenmani icin kota ve zaman sagla. bu sadece benim gorusum tabii.

tabii isin bu kismina gelmeden once esas olarak oyuncu secme konusunda ciddi sikintilarimiz var. zamaninda bu hatalarin en buyuklerini yapmis birisi olarak, antrenman verecegimiz oyunculari secerken ciddi hatalar yapiyoruz. burada kastettigim oyunculara verilen yanlis antrenman degil, aksine antrenman icin yanlis oyuncu tercihleri yapmamiz. antrenman konusunda istekli menajerler onarilamayacak eksikleri olan oyunculara 7-8 sezon gibi vakitler harciyor. bu surecin sonunda da oyuncular potansiyelli olmalarina ragmen bir Bekir Yarangume olmaktan oteye gecemiyorlar maalesef. tam boyle bir gaflete ben de dusmustum zamaninda. bunun onune gecmek ise biraz arkadaslari bilinclendirmek ama daha cok 21 yas alti takimdansa milli takimin menfaatlerini gozetmekten geciyor.

gece gece biraz fazla yazdim, kusura bakmayin. tum adaylara da basarilar dilerim.

This Post:
00
263629.10 in reply to 263629.8
Date: 10/19/2014 4:21:29 AM
Overall Posts Rated:
118118
Ercü'nün maaşı konusunda hataliyim ama bunu bilinçsiz yapmadım. Tamamen mükemmel olmasını istedim. Bloğunu dahi bbilerek geliştirdim. MT için iyi oyuncular yetiştiğini bir başarı geleceğini farkettim bu yüzden maaşına katlanırim dedim. Ama ideal tipte oyuncumuz çok az sayida kaldı. Ercü'nün döneminde bir başarı gelmedi.
oyuncu yetenekleri belirleme konusunda fikirlerimiz birbirine benzer. Ercü'den sonra bir dönem bloklu kısa yetiştirmek için yabancılar aldım. Sonucun ne olacağını bilemedigimden Türk alıp mundar etmek istemedim. 9-10 bloklu kisalarla müthiş ic savunma yapılıyor. Bu rapora da yansıyor. 3-4 blokla oynuyor bazen kisalar. Ama oyuncuyu 20sinden itibaren dogru yetiştirmek cok önemli. Benim iddialı olduğum nokta bu. Menzilli uzun konusunda da haklısın. 4 numarada bir kf gibi dış hücum edebilen oyuncu yetistirilebilir. Örneğin Ercü'nün menzili 6ydi. Genç yaslarda 9 yapilir ribaunt, ic def ve gerekirse pastan feragat ederek rakibi sıkıntıya sokacak bir uf olabilirdi. Secilirsem desteginizi cok yogun bekliyorum.

ekleme: hocam benden çok fantastik oyuncu yönlendirmeleri beklemeyin. Her sezon önceliğimiz 2 kısa 2 uzun 1 kf ideal tipte sayılan oyuncu yönlendirmek. Bloklu kısa ve menzilli uzun çok ender bulunacak oyuncuları çok iyi koçlar alırsa yönlendiririm.

Last edited by varyemez at 10/19/2014 4:55:19 AM

Message deleted
This Post:
00
263629.12 in reply to 263629.10
Date: 10/19/2014 7:34:17 AM
Overall Posts Rated:
102102
tesekkurler hocam cevap icin.

zaten Ercument kesinlikle yanlis yetistirilmis bir oyuncu degil. onu ornek olarak kullanirken soylemek istedigim genel olarak uzun yetistirirken ic ozellikleri belki de o kadar yukseltmenin sart olmadigiydi. yoksa fedakarlik yaparak bu yuksek maasli oyunculari kadrosunda tutacak menajerlerimiz oldugu surece o ozelliklerin faydasini kesinlikle goruruz. ama dis ozelliklere daha fazla yatirim yapmanin yaninda maas icin de bazi ic ozelliklerden kismak oyuncu yetistiren menajerlerin isine gelir.

benim ornegini verdigim antrenman programlari zaten herkesi bu tip yapalim dedigim bir sey degil. soylemek istedigim sadece buna uygun ozel oyuncular denk geldiginde oyuncuyu ezbere yetistirmektense daha farkli bir oyuncu haline donusturmek. mesaji yazmadaki sebeplerden birisi de topluluktaki diger arkadaslarin da farkli fikirlerini gormek istememdi acikcasi. yoksa bu konuda oyle gercekdisi beklentilerim yok kimseden. zaten isin bu kismina gelene kadar oncesinde cozmemiz gereken baska konular var.
sadece oyunculari kendi kafamizdakine gore degil de neye en uygunsa ona gore yetistirmek. su an transfer listesinde olan Halil Isik da buna cok guzel bir ornek teskil ediyor. 201 boyundaki 9 potansiyell bir uzuna belli seviyelerden sonra dis defans yerine ribaunt vermek o oyuncuya ihanet olur maalesef.

onceliklerine sonuna kadar hepimiz katiliyoruz. rakiplerimizin karsisina ilk once saglam bir ilk 5 cikartabilmeliyiz ki hatri sayilir bir sansimiz olabilsin.

This Post:
00
263629.13 in reply to 263629.12
Date: 10/19/2014 9:03:54 AM
Overall Posts Rated:
118118
aynı fikirdeyim hocam. polonyanın 17 iş, 17 id, 15 ribaunt Bogdan Oparayı pivot oynatarak dünya şampiyonu olduğunu gördük. dediğin gibi özellikleri 18-19 yapacağız diye bir şey yok. hem maaş için hem diğer özelliklere vakit ayırmak için. diğer özellikler konusunda da hem mevcut takımların ne yaptığına bakmalıyız hem de dediğin gibi geleceğe yönelik arayışlar içinde de olmalıyız.

This Post:
11
263629.14 in reply to 263629.10
Date: 10/19/2014 3:37:14 PM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
ekleme: hocam benden çok fantastik oyuncu yönlendirmeleri beklemeyin. Her sezon önceliğimiz 2 kısa 2 uzun 1 kf ideal tipte sayılan oyuncu yönlendirmek. Bloklu kısa ve menzilli uzun çok ender bulunacak oyuncuları çok iyi koçlar alırsa yönlendiririm.

Hocam oyumu sana vermeyi düşünüyodum sebebi de oyuncuların antreman programlarını da doğru yönlendireceğinden dolayıydı ama bodladığım kısım tuhafıma gitti. Söylediğin özelliklerdeki oyuncular çok iyi koçlara gidecekse zaten yönlendirmelerine ihtiyaçları olmaz ki. Önemli olan tecrübesiz kullanıcılarda olan yüksek potlu gençlerin yönlendirmelerini sağlamak değil mi ?

This Post:
00
263629.15 in reply to 263629.14
Date: 10/20/2014 2:47:51 AM
Overall Posts Rated:
118118
ekleme: hocam benden çok fantastik oyuncu yönlendirmeleri beklemeyin. Her sezon önceliğimiz 2 kısa 2 uzun 1 kf ideal tipte sayılan oyuncu yönlendirmek. Bloklu kısa ve menzilli uzun çok ender bulunacak oyuncuları* çok iyi koçlar** alırsa yönlendiririm.

Hocam oyumu sana vermeyi düşünüyodum sebebi de oyuncuların antreman programlarını da doğru yönlendireceğinden dolayıydı ama bodladığım kısım tuhafıma gitti. Söylediğin özelliklerdeki oyuncular çok iyi koçlara gidecekse zaten yönlendirmelerine ihtiyaçları olmaz ki. Önemli olan tecrübesiz kullanıcılarda olan yüksek potlu gençlerin yönlendirmelerini sağlamak değil mi ?

hocam öncelikle mevcut oyun sistemine uyacak geniş bir havuzumuz olmalı. bu sebeple oyuncuların birçoğunu buna göre yönlendireceğim.
*bu yüzden bu tarzda çok az oyuncu yönlendireceğim.
**bu oyuncuların yetişmesi zor olacağından daha çok tecrübeli hocalarımızda ise yönlendirme olacak.

hedefin her sezon 2 kısa 2 uzun 1 kf olması mevzusunu da açayım. MTyi 27 32 yaş arası oyuncular oluşturuyor. yani 6 yaş grubu var. hedef her dönemde bir ilk beş çıkacak oyuncu elde etmek. toplamda 30 oyuncu elde etmek istiyoruz yani. 30 oyuncuyu elde etmek içinse çok daha fazla oyuncu ile ilgilenmek gerekecek. MTyi tüm camiaya yayacağız yani sıkıntı yok.

This Post:
00
263629.16 in reply to 263629.15
Date: 10/20/2014 3:08:15 AM
Overall Posts Rated:
180180
Valla düşüncen güzel olmasına güzel ama bunu yapacak kadroyu bulman çok zor. u21 e destek bile 10 kişiyi zor bulurken bu kadar uzun süre mt oyuncusu yetiştirecek en az 30 iyi menejer bulman bence imkansıza yakın. he herkes taşın altına elini koysun artık dersen eyvallah ama oda sadece sözde kalıyor. suan 50 oyuncu takibi yapıyorum mesajları atıp kendimi tanıtıyorum her cuma bilgi gönderin diyorum 3 hafta 4 hafta inatla mesaj atıyorum sonuç bu kadar sıkmam sonuncu cevaplar geliyor ama herkese her hafta mesaj at dur sıkıntı basıyor ve 1 hafta bırakıyorum gelen cevap ya bir yada iki kişi yani anlatmak istediğim herkes birşeyler istiyor ama haftada sadece 1 mesaj atmaya üşenen bir toplumuz illa u21 scout mesaj atacak cevap vericez niyeeeeeeee sen madem yetiştiryorsun sabit her hafta 1 mesaj atıver. yok u21 scout 50 mesaj atsın banane. yani iş sadece iyi menejer olmakla bitmiyor görevli olan arkadasa yardımcıda olmak lazım scout olmadan önce oyuncu yetiştirdim o dönemde erdem hoca koçtu bir kere bile mesaj beklemedim ondan cuma güncellem oldu kopyala gönder. sonra bora hocama koç oldu aynı şekilde ben sorumluluğumu yerine getireyimki oda görevini sağlam yapsın. 3 sezondur destek vermeye çalışıyorum u21 e ve geçen sezon lanet ettim artık 1. lig takımları bile ben yollamadan cevap vermiyor. neyse biraz içimi döktüm sanırım yani işin çooooooooooook zor sadece iyi menejer olmak yetmez görevdekine yardımcı olacak işine taş koymayacak iyi menejer olmak gerek bence......... bu arada harunum selamlar kaçtın gittin kutlayamadım seni. oyundan niye koptu diye düşünmüşsündür harunum u21 de yetiştiricilerin kayıtsızlığı ve birazda iş yükündendi ama toparlanacağım yine :)

This Post:
00
263629.17 in reply to 263629.16
Date: 10/20/2014 4:52:10 AM
Overall Posts Rated:
118118
kaç kişi elini taşın altına koyar bilemem ama ben çalışacağım. en azından elini taşın altına koyanları doğru organize edeceğime inanıyorum. belki 15 iyi oyuncudan oluşan bir takım olamayız ama 2-3 tanesi iyi kalanı kendi kulübümüzde bile tercih etmeyeceğimiz oyuncu grubu olmayacak.