BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τι θα άλλαζες στο ΒΒ?

Τι θα άλλαζες στο ΒΒ?

Set priority
Show messages by
This Post:
33
235943.8 in reply to 235943.7
Date: 2/15/2013 7:52:25 PM
Overall Posts Rated:
10001000
μπαλάκι Νικόλα και συνεχίζουμε.

προσθήκη: να είχαμε πρόβλεψη αναφοράς.

αλλαγές: πρέπει πρώτα να καταγράψεις τι σε ενοχλεί ή τι δεν σου αρέσει.

δεν μου αρέσει

α) τα πλέι-οφς από την άποψη ότι τελευταία στιγμή πλακώνεται κάποιος στις αγορές, και ότι έχτιζες όλη τη σεζόν εξαφανίζεται. κατ'επέκταση κάποιες φορές χάνει την αξία της μια νίκη ή ένα καλό ρεκόρ και δεν παίρνεις την ικανοποίηση που θα έπρεπε.

β) δεν μου αρέσει η προπόνηση καταστάσεων. όσοι προπονούν παίκτες σοβαρά, δεν θέλουν να χάνουν ούτε μια προπόνηση, αλλά αναγκαστικά αν θέλουν άνοδο, θα χάσουν 1-2 πολύτιμες προπονήσεις τη σεζόν.

γ) μισω τις πτώσεις στην ικανότητα αντοχή.

δ) χάνονται πολλά λεφτά από το σύστημα για τις αγορές μελών προσωπικού.

ψήφισα οικονομικά πάντως γιατί όπως είναι δομημένο το παιχνίδι θεωρώ ότι καταλήγουμε στο να παίζει μεγαλύτερο ρόλο η οικονομική διαχείριση από την στρατηγική ικανότητα ενός μάνατζερ.

From: PanG11

This Post:
00
235943.10 in reply to 235943.8
Date: 2/15/2013 8:24:41 PM
Spartakos
IV.17
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Συμφωνώ απόλυτα με το α και επαυξάνω για το δ. Δίνουμε πολλά λεφτά για αγορές προσωπικού γιατί α) το προσωπικό έχει αύξηση μισθού εβδομαδιαία, οπότε κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα αναγκαστείς να αγοράσεις κάποιον άλλο που αντέχει το μισθολόγιο σου, β) απόρροια της α) επειδή όμως όλοι σκέφτονται έτσι στη κοινότητα, το οποίο είναι και λογικό, όσο πιο φθηνός είναι κάποιος στη δυναμικότητά του εκεί θα πάνε όλοι να κάνουν μπιντ, οπότε αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά και διάθεση να ξοδέψει αυτά τα λεφτά για προσωπικό, θα πάρει αυτό που ακριβώς θέλει, το μεγαλύτερο ποσοστό θα πάρει κάποιον που θα είναι πιο φθηνός για να τον αγοράσει, αλλά με υψηλότερο μισθό και τέλος κάποιοι λίγοι που δεν παίρνουν τπτ και μένουν με αυτόν που έχουν ή απολύουν, ή πάνε σε χαμηλότερη δυναμικότητα προσωπικού με όποιες συνέπειες μπορεί να έχουν αυτά.

Τί θα προτιμούσα εγώ; Η εβδομαδιαία αύξηση/μείωση να γίνεται ετήσια όπως στους παίχτες. Εισαγωγή attributes και στο προσωπικό που θα ανεβαίνουν ή θα πέφτουν με κάποιο τρόπο και ανάλογα θα επηρεάζεται ο μισθός τους. Είναι δύσκολο δυστυχώς να κοπεί η αγορά προσωπικού, αλλά θα μπορούσε να προσφέρεται μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμου προσωπικού. Επίσης πρέπει να μπει κάποια στιγμή στο μπάζερ, το μέγεθος που λέγεται μπάτζετ και κάθε σεζόν θα μπορείς να ξοδεύεις μόνο αυτό (για αγορές παιχτών, γήπεδο, αγορά προσωπικού, εκτός από μισθούς)

Υ.Γ Αν αλλάξει η οικονομία, αυτόματα αλλάζουν σχεδόν τα πάντα άλλα περισσότερα άλλα λιγότερο και το ανάποδο. Δηλαδή όλες οι αλλαγές όποιες γίνουν, αν γίνουν, έχουν αντίκτυπο στο οικονομικό και όλες οι αλλαγές του οικονομικού επηρεάζουν και τα άλλα κομμάτια. Κούρασα το ξέρω!

Last edited by PanG11 at 2/15/2013 8:29:03 PM

This Post:
00
235943.11 in reply to 235943.10
Date: 2/16/2013 4:26:18 AM
Overall Posts Rated:
5050
Ψήφισα οικονομία, αλλά κατά τη γνώμη μου πάντα, το buzzer 'πονάει' σε δυο τομείς.
α) Οικονομία. Θα μπορούσε να μπεί μια πινελιά του στυλ κάθε ομάδα να μπορεί να κλείσει 3-4 συμφωνίες με χορηγούς στη διάρκεια της σεζόν. Το ύψος της χορηγίας θα εξαρτάται απ'τη πορεία της ομάδας τη συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι πιστεύω δεν αλλάζει δραματικά η δομή του παιχνιδιού, οπότε είναι σχετικά εφικτό να γίνει.
β) Τακτικές. Στον βαθμό που είναι εφικτό θα ήθελα να προστεθούν και κάποιες έξτρα εντολές για κάθε παίκτη (τρίποντα, ντράιβ, πάσες κ.λ.π.) και στην άμυνα θα ήθελα στην 4-1, να μπορούμε να στοχεύουμε παίκτη.

This Post:
00
235943.13 in reply to 235943.12
Date: 2/16/2013 10:14:07 AM
Spartakos
IV.17
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Αυτό για το προσωπικό που λές ισχύει λειτουργεί αποπληθωριστικά, αλλά δεν νομίζω να μην μπορούν να βρούν κάτι άλλο στη θέση του ώστε να μην επηρεάζεται το προσωπικό άρα και η ανταγωνιστικότητα της ομάδας εν μέρει. Ακόμα κι με αυτό το μέτρο όμως δεν είναι καθόλου σπάνια η περίπτωση να αγοράζεις προσωπικό ή παίχτες σε υψηλές τιμές. Θα ήταν καλό αν σε κάθε σεζόν μας έβγαζαν τα επίπεδα τιμών που πουλήθηκαν παίχτες/προσωπικό, πολλά ζητάω αλλά θα είχε ενδιαφέρον

This Post:
00
235943.17 in reply to 235943.15
Date: 2/17/2013 5:52:17 AM
Overall Posts Rated:
6464
Αν γινει αυτο που λες τοτε πολυ απλα θα χαθει το κερδος της προπονησης..Το οικονομικο κερδος για τις ομαδες που προπονουν προερχεται σχεδον εξ'ολοκληρου απο τις προπονησεις εκτος θεσης..Αυτες ειναι που κανουν μια ομαδα που δεν προπονει και δεν κανει αγωνιστικες θυσιες να πληρωσει ενα γερο ποσο για να αποκτησει εναν παιχτη που,για να φτιαχτει,η ομαδα του εκανε τις αντιστοιχες θυσιες..Αν μπορω κι εγω να φτιαξω ευκολα εναν παιχτη οπως τον θελω χωρις αγωνιστικες θυσιες τοτε φυσικα και δεν υπαρχει περιπτωση να τα σκασω σε σενα για να παρω καποιον καλοπροπονημενο παιχτη σου..

Επισης με το να μπορω να δωσω φουλ προπονηση σε οποιον παιχτη μου απλως εμφανιστει μεσα στο γηπεδο,μπορω πολυ ανετα να παρω 3 18χρονους και μετα απο μερικες σεζον να στους εμφανισω ντουκια απο το πουθενα βαζοντας τους απο 1 λεπτο τη βδομαδα και ουτε γατα ουτε ζημια..;)

Last edited by yperihitikos at 2/17/2013 6:10:45 AM

Advertisement