BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Tekme

[REP] - Tekme

Set priority
Show messages by
From: Icce

This Post:
22
31970.699 in reply to 31970.698
Date: 10/30/2014 7:50:46 AM
GlobalniTrotlni
II.4
Overall Posts Rated:
111111
SLOVENIJA: SRBIJA 83:91

Z malo zamude pa vseeno. Začel se je naš reprezentančni ciklus in za nami je prva tekma z reprezentanco Srbije.
Tekma je bila do zadnjih minut odprta in se bi lahko nagnila na katerokoli stran.

Odigrana taktika je bila na Post-a, zaradi trenutne slabše pripravljenosti naših dveh centrov in pa možnosti maksimalnega izkoristka našega najboljšega pod košem Navršnika in dobrega strelca pod košem iz drugega plana- Cimerotiča. Za slednjega v prvi postavi sem se odločil tudi na podlagi najboljše skupne obrambe (pod košem in zunanje).
Igrali smo tudi z levo roko (po predhodnem dogovoru s srbskim selektorjem), ker imamo pred sabo težak razpored in sem glede na pripravljenost Srbskih igralcev ob morebitni zadeti obrambi verjel v uspeh naše reprezentance.
Žal se je zgodilo ravno to, česar sem se najbolj bal - hitre izključitve Dežmana. Poleg tega so naši napravili ogromno število osebnih napak, ki je po mojem mnenju posledica predvsem dokaj nizke vzdržljivost naših reprezentantov.

Realno gledano bi pred tekmo lahko bili zadovoljni s porazom v zadnjih minutah tekme, vendar sem sam bil mnenja da nismo toliko slabši od sicer zelo močne reprezentance Srbije.

V odgovor Vrtcu, ki mi je korektno pred tekmo povedal svoj pogled na taktiko (vedno bom vesel tudi zunanjega argumentiranega mnenja):
- bil sem mnenja, da nismo toliko slabši od Srbije in se lahko kosamo tudi če ne ugibam obeh obramb (ker se bi lahko tudi vrnilo kot bumerang), saj sem na podlagi pripravljenosti Srbov sklepal da se bo odločil tudi z igro na posta.

Zame je ta poraz sicer neuspeh, vendar je iz tekme najti nekaj pozitivnih stvari, negativne pa počasi odpravljamo. Največji problem je zame pomanjkanje pravih centrov oz zamenjave za trenutna centra, kar pa bo upam da do konca tega ciklusa ali na začetku drugega odpravljeno. Drugi problem so naši zunanji strelci, ki bodo kar nekaj časa še po mojem rak rana naše ekipe.

Za vsako dobronamerno ali korektno kritiko sem seveda na voljo ;)

Lep dan

This Post:
00
31970.701 in reply to 31970.700
Date: 10/31/2014 9:09:18 AM
GlobalniTrotlni
II.4
Overall Posts Rated:
111111
Zelo korektna ocena in mislim, da si kar zadel bistvo.
Res je, v tem trenutku imamo recimo tri igralce na najvišjem nivoju, tudi par zelo solidnih, vendar nam manjka zagotovo vsaj 1 igralec pod košem (imamo kar nekaj kandidatov in upam da bodo hitro napredovali), za zunanjo linijo pa je trenutno kar pomanjkanje. In tu si zadel bistvo, da nimamo nekih ravno bogatih opcij. "Sladke" skrbi so predvsem na položaju krila, kjer imamo kar nekaj opcij, ki se bodo prilagajale tekmam.

Za Cimerotiča pa tako..Je krilni igralec, ki ima najboljše razmerje obrambe v ekipi in ima kot tak tudi največ referenc za igranje "klasičnega" krila proti ekipam, ki igrajo izrazito pod koš. Žal mi je da nima podaj vsaj 3 nivoje višje in kakšen nivo višje met iz razdalje ampak dobro, nobodys perfect. Pri tej različici je biv za moje pojme kar dobra izbira, saj je poleg odličnega dela v obrambi igral tudi zelo dober napad (50% met, 7 skokov,..). Ga pa malce tepejo podaje, katere sam zelo cenim. Seveda zna biti kakšna sprememba proti Italijanom, vendar moram o tem še precej premisliti.

Pozitivna novica je zelo dobra pripravljenost večine igralcev, žal se je zalomilo pri Brezovniku (kar pa je lastnik obrazložil in se opravičil, tako da tukaj tudi en plus za dober odnos!) in bo zaradi tega verjetno potreben vpoklic Šmita ali morda celo katerega drugega.

Ja, Dežman je sicer odličen igralec, problem pa je njegova vzdržljivost, ki v primeru da bi imeli dva zelo podobna igralca niti ne bi bila tak problem. Žal pa trenutno pač nemore odigrati celotne tekme.

From: copatar

To: Icce
This Post:
00
31970.702 in reply to 31970.701
Date: 10/31/2014 11:34:37 AM
Overall Posts Rated:
130130
Tole sem poslal po ZS-ju
>Samo še to.....proti takšni rep.,kot je Srbija,moraš reaskirati.Tu ne mislim toliko o taktiki,kot z predvidevanji.Saj veš.....če bomo oboji igrali-igro pod koš in m2m,brez predvidevanj,bomo zagotvo izgubili.
Vem,da je pomembna tudi koš razlika,ampak,"če ne reaskiraš-ne profitiraš"
Ni ti treba odgovarjati...samo tko btw
IN točno to se je zgodilo.
Vem...če bi falil predvidevanje pa bilo lahko 40 pik razlike.Na kocncu se ja kar dobro izteklo-z levo roko,10 pik lufta.

This Post:
00
31970.703 in reply to 31970.702
Date: 11/3/2014 5:20:54 PM
Overall Posts Rated:
130130
(30595)
+za pogum,da si oboje predvideval.....se pa vidi kvaliteta Italije v primerjavi z našo rep.
Saj nimajo igralce po 400k,ampak samo boljše natrenirane.Recimo tale Marco-"play" (24969136) z dobrih 100k plače je zagotovo po razporeditvi skilov bolj podeoben Neumannu,kot recimo Pezdirniku.
Saj ni treba,da vsi naši igrajo,tako,kot jim je določena pozicija.....zakaj pa nebi recimo enkrat zaigral Neumann na Centru in Navršnik na krilu,pa Rojec na beku.Pa še in še je variant.....
Drugače pa,ja.....malo nam je zmanjkalo,da bi dobili tole tekmo.Dober razplet,kljub porazu.

This Post:
00
31970.704 in reply to 31970.703
Date: 11/3/2014 5:40:23 PM
GlobalniTrotlni
II.4
Overall Posts Rated:
111111
Jutri bom napisal malce daljšo analizo tekme.. Zmanjkalo je res zelo malo in v tem primeru mislim da je reprezentanca dala na tej tekmi svoj maksimum.

Zdaj samo to povem, ker si omenil igralce Italije...Imam skille za večino njihovih igralcev in samo povem da imata njihov OI met pod košem izjemen (obrambo pod košem odlično), njihov B pa Silen met pod košem in osupljivo obrambo

This Post:
11
31970.705 in reply to 31970.704
Date: 11/7/2014 6:36:03 AM
GlobalniTrotlni
II.4
Overall Posts Rated:
111111
Italija: Slovenija 97:94

Za nami je druga tekma v tem ciklusu in tudi tokrat smo morali priznati tekmecem premoč, ponovno v zaključku tekme.
Po eni strani je to zelo dober rezultat in kaže, da se lahko kosamo s tako močno reprezentanco, po drugi strani pa daje grenak priokus, da je to trenutno maximum kar premoremo. Kljub temu, da smo zadeli vsa predvidevanja, na koncu to vseeno ni bilo dovolj. V kolikor bi bil na tej tekmi prisoten Brezovnik v dobri formi, bi to tekmo po vsej verjetnosti dobili. Pokazala se je tudi slabost prostih metov.

Razlika v kvaliteti obeh ekip je predvsem v precej močnejših sekundarnih skillov Italijanov (zunanji igralci imajo zelo dober met pod košem), kar se je lepo pokazalo v precej uspešnih napadih njihovih igralcev. Zadeta taktika je namreč pomenila manj možnosti uspešnega napada možnosti nasprotnih centrov, ter več prodorov njihovih zunanjih, ki so to s pridom izkoristili. Ta teden se vrača v formo Brezovnik, kar bo seveda velika okrepitev pred naslednjo tekmo, možne so tudi kakšne variacije.

Kot je omenil Vrtec so seveda možne neke rošade in menjave. Marsikaj se da preizkusiti, na koncu pa se bom vedno odločil za tisto, kar mislim da je za našo ekipo najbolj ugodno tako na formo naših igralcev, kot tudi na nasprotnika.

This Post:
00
31970.706 in reply to 31970.705
Date: 11/7/2014 1:19:45 PM
Overall Posts Rated:
130130
Kot prvo.....lahko je pametovati v "opoziciji",težje pa je sprejemati odločitve v "vladi".Vendar.....takšne ekipe,kot so Srbija in Italija...je treba,tako predvidevati,kot delati rošade,da lahko tekmo sploh dobimo.Seveda ne brez posledic! Prav lahko se nam zgodi,da izgubimo (zaradi predvidevanj in rošad) z veliko koš razliko,kar ni vseeno,ampak je še kako pomembno,saj včasih prav to odloča o konočni poziciji naše rep.Malo je tekem in vsaka zmaga odloča,prav tako koš razlika.
V prihodnjih tekmah pa bo potrebno igrati na bolj "ziher" varianto,preračunati ali smo dovolj močni,močnejši od nasprotnikov glede na razpoloženje in pripravljenost in predvidevati, delati rošade samo,če nam le te,prinašajo korist.

This Post:
00
31970.707 in reply to 31970.705
Date: 11/10/2014 3:17:35 PM
Overall Posts Rated:
130130
(30597)
Tole bi pa verjetno dobili,če se nibi Niki Vokajanec (26760104) poškodoval,bolj na začetku 2.četrtine.V 14 minutah igre je dal 12 točk,2 skoka,3 podaje.
Igrali smo 2-3 cono...kjer se je Niki dobro znašel v obrambi.Do takrat, Ahmet Okcu (23580487) ni naredil praktično nič.Do 17 minute: met 0-3,2 podaji,2 izgubljeni žogi,3 Osebne napake!
Pri prevzemanju pa je (Niki Vukojanec) suvereno pokrival njihove C/KC ( recimo:KC-E.Ser-12-3 met- do 17 minute).

This Post:
00
31970.709 in reply to 31970.708
Date: 11/11/2014 4:58:49 PM
Overall Posts Rated:
130130
Kakšno tekmo,pa bi se nam lahko "usral" ,če bi še bolj reaskirali,a ne? Sicer pa imamo dobro koš razliko,kar je tudi pomembno.
kar bi morda pridobili na eni poziciji, bi pač izgubili na drugi. Po tekmi je lahko biti pameten, vsaj tako pravijo, a jaz za nobeno od teh treh nimam kakšne posebne ideje, kako bi lahko - glede na videno - drugače postavil napad in bi se mi zdelo, da sem s tem kaj pridobil...
Če bi tole kdo drug izjavil...bi si mislil: nvm Po mojem,že imaš kakšno idejo
kar bi morda pridobili na eni poziciji, bi pač izgubili na drugi.
Veliko več bi pridobili,kot izgubili.Na primer....:
Tale moj igralec Knutiš (12153513)-je zelo podoben Neumannu in bi ga z veseljem dal igrati na centra ali KC,vendar ga ne morem zaradi treninga.V ZS pa lahko to počnem: (78508647) Nasprotnemi center ni mogel zaustaviti Knutiša-ker ima tako dober met,kot center,pa še met z skoka....veliko boljši.V obrambi pa se je seveda pokrival branilca.Edini minus je: napadalni skok.......vendar pa je zato Aivars (31190900) (Niki se je spet poškodoval..tokrat v 1. minuti)-pobiral napadalne skoke na krilu in obrambne skoke,kot Center v obrambi.
Živele rošade....enkrat se nam bo že posrečilo
P.S.-našim KC-jem,kar sede na Krilu in Krilom na B.....le tako naprej,kadar igramo notranjo taktiko,pa bo.

Advertisement