BuzzerBeater Forums

Srbija - II.3 > Sezona 25

Sezona 25

Set priority
Show messages by
This Post:
11
247742.58 in reply to 247742.57
Date: 11/20/2013 3:38:36 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ne mogu da opišem koliko sam se potresao zbog ovakvih izliva fašizma u jednoj demokratskoj zemlji 21. veka! Šta je sledeće novi holokaust! Stroge kazne za sve vinovnike incidenta!

This Post:
11
247742.59 in reply to 247742.58
Date: 11/20/2013 4:03:10 AM
Бесни Цветићи
II.2
Overall Posts Rated:
605605
Second Team:
Mad Mamba Academy
У потпуности се слажем! Предлажем казну неиграња првог следећег меча за целу прву петорку Реван-а!
(:

No guts, no glory!
This Post:
33
247742.60 in reply to 247742.59
Date: 11/20/2013 4:22:40 AM
Overall Posts Rated:
353353
Kuda ide srpsko košarkaško pravosuđe?
KADA ŠOU POSTANE LAKRDIJA*

Poslednjih nekoliko kola obeležili su burni incidenti i dosta primedaba na suđenje kako igrača, tako i stručnih štabova različitih ekipa. Kod svih prigovora mogu se uočiti izvesne pravilnosti, pominju se dvostruki standardi, zakulisne igre, uticaji koji na arbitre vrše bogatiji i poznatiji timovi. Već smo imali prilike da vidimo izveštaj sa derbija prošlog kola u kome je Revan UTD savladao Samuraje u direknoj borbi za plej of. U uzavreloj atmosferi stiče se utisak da su ljudi u crnom izgubili kontrolu na meču i odveli utakmicu u uzburkane vode proizvoljnosti suđenja. Međutim, istovremeno, u Hali Proviđenje gde je Sveti Vid igrao još jedan derbi kola sa do ovog kola liderom na tabeli Triperom, dešavale su se stvari koje već ne mogu da potpadaju pod odrednicu sudijskog šou programa nego onako prosto narodski rečeno, može da im se prišije nemili epitet lakrdije.

Na narečenoj utakmici isključena su iz igre čak 3 igrača i jedan funkcioner. Dva igrača Svetog Vida, Gregori Snouden i Ragip Papatija isključeni su posle 13 odnosno 21 minut igre sa po 6 ličnih grešaka. Gregori Snouden počeo je utakmicu kao starter ali se nije mnogo naigrao, već na početku druge četvrtine, morao je da se preseli na klupu. Ragip Papatija je počeo utakmicu kao zamena, ali je svejedno uspeo da naniže 6 ličnih grešaka i ostatak utakmice završi kao mahač peškira. Igrač Tripera, startno krilo Marti Santiljana isključen je posle 31 minut takođe sa 6 ličnih.

Međutim ono što je najviše iznenadilo sve prisutne i izazvalo burno negodovanje školovane košarkaške publike u Proviđenju, jeste isključenje menadžera Svetog Vida, Gomeljskog. Ovaj inače ugledni i mirni javni delatnik je nakon dosuđenog 6. prekršaja Ragipa Papatije preskočio ogradu koja deli svečanu ložu od parketa Proviđenja i pošao da se fizički obračuna sa sudijom, zbog čega je morao da bude uklonjen intervencijom obezbeđenja iz hale. Gomeljski posle meća nije želeo da daje izjave niti su to činili njegovi igrači, jer im je kako to saznajemo bilo zabranjeno. Međutim, Gomeljski se kasnije pojavio u studiju emisije "BB Zona Press" gde je komentarisao ovu i prošlu utakmicu koju je Sveti Vid izgubio od Revan UTD. On je rekao da je u poslednje vreme "primećena izvesna nemila tendencija u suđenju na utakmicama koje Sveti Vid igra protiv direktnih konkurenata za plej of". Gomeljski navodi da je posle utakmice sa Revan UTD odlučio da ćuti jer je mislio da se "onakvo suđenje može pripisati uticaju domaćeg terena", ali da mu je nakon večerašnjeg duela jasno da "Sveti Vid nema nikakav autoritet kod arbitara", što je sve posledica činjenice da "mi nemamo novca za skupe ručkove i provode po noćnim klubovima kojima drugi timovi kupuju arbitre". "Da li je moguće da Gregoriju Snoudenu, igraču koji iza sebe ima 16 sezona profesionalne košarke, izuzetnog je iskustva i poznat je po epskoj odbrani, na dve utakmice za 36 minuta dosude 12 (i slovima dvanaest, prim.aut.) ličnih grešaka?" "To znači", nastavlja Gomeljski, "da je Snouden na svaka 3 minuta pravio ličnu grešku, odnosno ako uzmemo u obzir da su sve greške svirane u odbrani, da je na svakih minut i po odbrane pravio faul, to jest, ako uzmemo u obzir da je sve greške napravio na direktnom rivalu prilikom njegove kontrole lopte, ispada da je gotovo svaki kontakt s loptom protivničkog igrača bio i faul Snoudena."

Pored ovih podataka koje iznosi Gomeljski naša redakcija je samostalno istraživala prosek ličnih grešaka koji se dosuđuje igračima Svetog Vida i došla do interesantnog zaključka da se dvojici članova prve petorke, Findackom i Ruoksingu sude u proseku 3,6 odnosno 3,9 ličnih grešaka po utakmici ove sezone, međutim ako se iz proseka izuzmu kup i prijateljske utakmice procenti se penju na 4,1 odnosno 4,5 ličnih grešaka po utakmici! Neobično mnogo zaista za igrače koji su takođe specijalisti za odbranu.

Last edited by Gomeljski at 11/20/2013 4:27:01 AM

This Post:
00
247742.61 in reply to 247742.60
Date: 11/20/2013 4:23:02 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ostaje samo da postavimo pitanje, da li možemo očekivati normalnu završnicu prvenstva kada se ovakve stvari dešavaju? Da li će mutne radnje odneti pobedu nad košarkom ili ćemo svi zajedno i igrači i navijači moći da sa zadovoljstvom uživamo u predstojećem plej ofu koji će po svemu sudeći biti nikad uzbudljiviji.

*tekst je delo nezavisnog sportskog novinara i nema nikakve veze sa igračkim kadrom, stručnim štabom ili upravom KK Sveti Vid

From: psiho26
This Post:
00
247742.62 in reply to 247742.61
Date: 11/23/2013 3:38:42 PM
Overall Posts Rated:
2525
Pre 2 sezone kada sam gledao u koju drugu ligu bih zeleo da upadnem zbog malo slabijih timova to je bez sumnje bila ova i zelja mi se ispunila,medjutim neverovatno koliko se situacija promenila sada da smo bez sumnje najjača druga liga sa najvećim brojem kvalitetnih timova od kojih neki čak moraju da strahuju za opstanak biće zanimljivo videti ko će sve to moći duži niz sezona da isprati na finansijskom planu jer je nemoguće sada uštedeti dovoljno za neka kvalitetnija pojačanja

This Post:
00
247742.63 in reply to 247742.62
Date: 11/23/2013 5:29:00 PM
Overall Posts Rated:
100100
Sve govori cinjenica da Bluzer sa 9-8 zauzima tek sesto mesto. A sta tek reci za 4 ekipe na vrhu koje imaju 14-4. Svako svakog moze da pobedi, a najveca uzbudjenja nas tek ocekuju. Videcemo ko ce se i kako jos pojacati, ali verovatno ce onaj koji bude prvi kod plavaca i igrati u velikom finalu.

This Post:
00
247742.64 in reply to 247742.63
Date: 11/24/2013 12:07:10 PM
Overall Posts Rated:
353353
samo da se ne ponovi situacija od prošle sezone kada smo se samuraj i ja istrošili u međusobnom duelu a onda u finalu došla objektivno slabija ekipa iz crvene konferencije i uzela titulu na entuzijazam.

This Post:
11
247742.65 in reply to 247742.64
Date: 11/24/2013 3:59:35 PM
Predragon
Prva Liga
Overall Posts Rated:
181181
samo da se ne ponovi situacija od prošle sezone kada smo se samuraj i ja istrošili u međusobnom duelu a onda u finalu došla objektivno slabija ekipa iz crvene konferencije i uzela titulu na entuzijazam.

ha, ha, ha,...

Veliki pozdrav za meni dragu ligu i menadzera Gomeljskog od "slabije ekipe koja je uzela titulu na entuzijazam"

S postovanjem,
predrag83, Tesic, Markoski, Evans, Poret, Klaas, Ntinopulos,...
osvajaci lige II.3 prosle, plej off ucesnici Prve lige i cetvrtfinalisti kupa ove sezone.

This Post:
22
247742.66 in reply to 247742.65
Date: 11/24/2013 4:26:51 PM
Overall Posts Rated:
353353
Pozdrav i tebi,

Ako je tvoj smeh zapravo podsmeh obrazložiću šta sam izjavio, i samuraj i ja smo te dobili sa po 30 odnosno 11 razlike u regularnom delu. Međutim činjenica da smo cele sezone bili rivali koštala nas je titule, međusobni susreti u poslednjoj regularnoj utakmici sezone i polufinalu plejofa istrošili su nam entuzijazam. Sa druge strane tvoji protivnici u plejofu su se raspali sa igračkim kadrom i gubili od tebe sa većim zalaganjem 38 odnosno 26 razlike u prve dve runde. Uostalom ti si to i sam izjavio: "neverovatna stvar da ama baš niko iz najboljih 8 nije imao ambiciju da se ozbiljnije bori u plej ofu".

This Post:
00
247742.67 in reply to 247742.66
Date: 11/24/2013 5:34:26 PM
Predragon
Prva Liga
Overall Posts Rated:
181181
Ta dva poraza u regularnom toku nista ne znace. Tada sam se jos bavio treningom, a narocito protiv tebe pogledaj ko je igrao. Igraci sa ocenama 4.5, 5.5...
Jesam imao laksi put zbog toga sto niko iz crvene konferencije nije ozbiljno hteo da se nadmece, ali nikako ne mislim da je to bilo presudno. Kakav entuzijazam, pa ja sam krancovao protivnika u kupu te sezone, nisam imao nikakvih ambicija. Iskrslo je kada sam video nezainteresovanost kod nas, crvenih. Prodao sam trenirce, po prvi put u istoriji kluba prestao da se bavim treningom, kupio iskusne igrace, trenirao samo formu...
Moj rezervni kc/c na primer imao je bolju spoljnu odbranu od 3 najplacenija protivnicka centra ZAJEDNO. To mi je bas palo u oci kada sam ih video na transfer listi. Kao i to da Samuraj nije imao nijednog spoljnog igraca sa dodavanjem preko 10?!? 10 ili 11 nisam siguran, a pre ce biti da je 10. Osim 2 sjajna krila, spoljni i unutrasnji igraci nisu imali ama bas nikakve sekundarce. I mislim da je to presudilo. Ti si imao dosta dobru ekipu te sezone, ako se secas spominjao sam da Samuraj ima kvantitet, ti kvalitet, ali domaci teren je presudio u vasem mecu... kvalitet u finalu ;)

Last edited by predrag83 at 11/24/2013 5:36:47 PM

This Post:
11
247742.68 in reply to 247742.67
Date: 11/24/2013 6:46:11 PM
Overall Posts Rated:
353353
Druže prvu utakmicu finala je samuraj odigrao na TIE, ti si dobio dva razlike...misliš da bi ga zaista dobio da je igrao normal? Da ne pričamo o tome šta bi bilo da je i on igrao polufinale na TIE. Nema veze uopšte moja konstatacija sa tvojim menadžerskim kvalitetima, niti mojim niti samurajevim, svaka tebi čast za uspehe u prvoj ligi, ali prošle sezone si uzeo titulu na entuzijazam, jer kvalitet tvog tima ne bi značio ništa da je samuraj imao malo veći entuzijazam.

Advertisement