BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > У21 Трениращи и развитие

У21 Трениращи и развитие

Set priority
Show messages by
From: Baluka

This Post:
00
293770.536 in reply to 293770.535
Date: 9/11/2021 1:23:22 PM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
И аз я затворих по същата причина ,като това ми беше втора утопия . Не мисля да отварям трета и да клеча отново за играчи и треньори. Отделно от това 2 сезона останах без чаве . Малко ми се уби желанието да почвам драфтита.

From: mink0ff

This Post:
00
293770.537 in reply to 293770.536
Date: 9/11/2021 1:30:56 PM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
877877
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
Сега остават само два дни да чакаш, не два сезона. За един ден се размина да излезе на пазара още миналия икономически ъпдейт и да хване една допълнителна седмица.

Иначе - кофти, че ви се е убило желанието така. Не съм бил в играта по това време и не мога да коментирам. Мен ми се иска и младежите да вървят и ако мога да помогна нещо с организацията и скаутването - веднага. Но наистина, няма как да стане само с редене...

From: Penko

This Post:
11
293770.538 in reply to 293770.537
Date: 9/11/2021 2:05:05 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Не искам да влизам в диалог с 'колегите' от горните постове за теми от преди 10 години, и то в тема създадена да говорим за настоящето развитие на отбора а не за това, кой по каква причина не иска да тренира. Но от друга страна, истината винаги има много лица и съм длъжен да споделя няколко факта

1) Истина е,че през сезон 44 и 45 когато водих младежите наистина имахме много силно поколение и добра организация, за което аз нямах заслуга но дадох своя малък принос за добрите резултати според тогавашните си способности.

2) Когато дойде време за новият мандат единият от двамата реши да се кандидатира за У21 селекционер а другият го подкрепи с активна хейт кампания във форума срещу мен, като стигнахме до там да бъда питан след победа с 20 точки разлика защо съм използвал вътрешна тактика и ,че съм повикал играч от моя отбор само ' за да спечеля няколко долара повече'

3) По време на разговорите тогава аз застъпих тезата,че всеки национален отбор се състои от два компонента. Едната е активен мениджър ,който да подбира най-добрите играчи и съответната тактика според това с което разполага и вторият много важен компонент са трениращите мениджъри, от които зависи какви играчи ще дойдат
в отбора. Ако някой е приел това като забрана да тренира аз искрено съжалявам и се извинявам ако с думите си съм обидил някого.

4) В крайна сметка тогава аз загубих вота и младежките национали бяха поети от колегата, който казва,че заради мен е загубил желание да тренира. Последно твърдение лично на мен не ми е много ясно, защото не знам как поемаш отбора постигнал някакъв приличен резултат предния сезон, със заявка,че ще промениш всичко а след това след 10 сезона заявяваш,че си спрял да тренираш заради този преди теб.

5) Наистина мисля,че сме твърде малка общност в ,която едвам се събираме 7-8 сериозни хора да тренираме, и е глупаво да влизаме в подобни разговори. Старая се да бъда диалогичен и полезен на всеки ,който има това желание. Уважавам всички в тази игра, защото макар и съперници тук ние наистина сме и колеги и присъствието на всеки от нас е уникално и допринася за неповторимата атмосфера. Ако съм обидил или повлиял на някого за някакво решение, което е било в ущърб на играта искрено съжалявам и се извинявам!

From: Baluka

This Post:
00
293770.539 in reply to 293770.538
Date: 9/11/2021 3:10:22 PM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
Пиши следващия път какви въпроси можем да ти задаваме , за да не се объркаме пак . Няма и не искам да тренирам за теб . За минкача ще го направя с кеф . Лека вечер !

From: Penko
This Post:
22
293770.541 in reply to 293770.538
Date: 9/13/2021 12:07:28 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
112112
Ще изпозвам докато гледам мача на младежите с Румъния( върви неочаквано добре за мен предвид нашето и тяхно класиране, което е добре) да направя кратка ретроспекция на състава с ,който ще играем в следващия сезон и какво очаквам.
и така..
на центъра ще използваме Александър Румеев (трениран от Насоко) и резерва му е Мeric Yuzey от тракия Пловдив

Тежко крило ще бъде Кубрат Соколов тренира доста успешно от Аржентински мениджър подкрепян от пейката от Красимир Ананиев, който се тренира принципно за мъжки национал и му желая успех.

Лекото крило ще бъде най-балансираната позиция, на Която имаме Кирил Йовчев трениран в утопия от гръцки мениджър и Христо Василев, който Додор самоотвержено реши да тренира в името на доброто бъдеще и му Благодаря. Кирил Йовчев ще е на 20 следващия сезон,което е допълнителен бонус и означава ,че по следващия също ще е в отбора.

Плеймейкър е Богомил Стефанов също трениран в чужбина и също доста успешно и ще бъде заместван от Антоан Шейтанов, който е на доста по-ниски ниво но пък също е на 19 и по следващия сезон се надявам да бъде неговото избухване за нациоанлите

Мариан Гоцев ще бъде на така наречената позиция стрелящ гард. Мариян е собственост на китайски мениджър и има доста балансирано развити умения на 19 е и мисля,че ще бъде от лидерите на отбора в следващите 2 сезона.
резерва ще му бъде Веселин Савов, който му отстъпва по умения, но пък също е на 19 и има два сезона за развитие за него в младежкия отбор. Веселин е собственост на MTT Plovdiv

Радващо е ,че трима от изброените по-горе ще бъдат част от отбора и по следващия сезон и ще бъдат добре подкрепени от двама трениращи сега 19 годишни центрове.

Това е краткото резюме за очакванията за най-близко бъдеще.
Другото позитивно е,че започваме да правим програма за трениране като за момента участие ще вземат:

Наско-тренира си центрове

Додор-също помага активно и чакаме трейнита

Арсеналчо-даде заявка,че ще тренира един гард, остава да намерим подходящ

Раптора-ще тренира също центрове

Иван- също ще му търсим младо и талантливо гардче.

Благодаря ви приятели и Успех България!

From: mink0ff

This Post:
22
293770.542 in reply to 293770.541
Date: 9/28/2021 6:28:32 AM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
877877
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
Уговорихме се с P.B.I тук да постна примерни тренировъчни планове ориентирани конкретно към играчи, които се готвят за U21 национали.

* Плановете вземат за база 18г. играчи със стартово TSP около 50 като отправна точка, което аз смятам, че е горе-долу някаква среда.

* Потенциалът, за който са предвидени билдовете е 8.6+ за ПМ, 7.9+ за АЗ, 8.9+ за ТК, 9.8+ за Ц. При по-нисък потенциал на трейнитата е добре да се увеличат тренировките за вторични умения, за сметка на тези за първични или да се ходи на църква с усилена молитва.

* Коефициентите са на база треньор 5-то ниво + младежки 5/6-то ниво за първите два сезона, спортна зала и тренировъчно игрище 3-то ниво. Това е което аз лично смятам за оптималното, поне за U21. Моите играчи в момента ги тренирам с 6 + 6 (седмиците са безбожно скъпи).

* Плановете не включват тренировки за издръжливост, като ако целта е оптимално представяне - аз лично задължително бих тренирал издръжливост в първите няколко седмици на 21г, докато се достигнат нива 6-7. Ако трейнито си е на такива или по-високи нива по това време - по план, без стамина.

* Редът, в който се изпълняват тренировките в рамките на даден сезон има значение и всъщност е доста важен

* Възможни са отклонения от очакваните поп-ове, тъй като няма как да се знаят поднивата на скиловете предварително. Също така не претендирам формулите ми да са абсолютно точни и прецизни.

Плеймейкър (ПМ): (https://imgur.com/cSLDaIt.png)

Атакуващ защитник (АЗ): (https://imgur.com/H1Huk9K.png)

Леко крило (ЛК): Не се тренира конкретно. Използва се гардът с най-високи умения под коша или мъжки национал с подходящи умения.

Тежко крило (ТК): (https://imgur.com/tSTR3vO.png)

Център (Ц): (https://imgur.com/J0JbyfC.png)

This Post:
11
293770.543 in reply to 293770.542
Date: 9/28/2021 6:52:39 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Браво, добър план и това може да го сложите в стики тема. (y)

Иначе, ако позволявате дискусия, относо АЗ-то гледам, много държиш да е с макс пробиви и накрая защита до откат. Аз бих им жертввал по 1-2 нива в замяна на отскока, все пак с 16 отксок трудно ще дупчиме силни гардове , а външни тактики трябва да са опция :) Е естествено в отбра е добре да има и от двата вида играчи за вътре или вън :)
Относно Центровете, знам че това 17 борби е мн. пожелателно и ще е съвсем в края на сезона(21г) нали, но и там след 15 може да се пренасочиме към ИС и ИД :)

П.П.: Значи на предните гардове/Сф-та не съм бил далече от истината, че ги тренирах сезон и половина на 1на1, не е мит тренирането на пробиви при У21 гардове, грешката беше , че 3-я сезон реших да ги тренирам под коша и това ги позабви.(но то без потенциял нямаше как ). За тежките е ясно, че минимално отвън се тренират.

Last edited by Mod-raptor666 at 9/28/2021 6:56:55 AM

This Post:
00
293770.544 in reply to 293770.543
Date: 9/28/2021 7:06:52 AM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
877877
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
ако позволявате дискусия
Не само я позволяваме, аз лично я насърчавам с две ръце!

Аз бих им жертввал по 1-2 нива в замяна на отскока
Ако HN/DV са с по-ниски нива, по-бавно ще качват JR, OD и PS и съответно завършеният билд ще е горе-долу същият, просто с по-малко HN и DV. Но, определено съм съгласен, че може да се жертват примерно 2 нива OD за сметка на 2 JS + 1-2 JR.

Относно Центровете, знам че това 17 борби е мн. пожелателно и ще е съвсем в края на сезона(21г) нали, но и там след 15 може да се пренасочиме към ИС и ИД
Да, съгласен съм, че IS/ID са една идея по-важни. Тук трейдофът е, че те ще качват по-бавно и съответно съпостваката би била 0.6-0.7 IS/ID за 1 RB. Затова съм го написал 17/17/17, но 18/18/14 също е супер вариант и общо взето същият като качество. Както и ти каза - хубаво е да има и от двата типа. Просто не ми се пишеха толкова планове.

This Post:
00
293770.545 in reply to 293770.543
Date: 9/28/2021 7:27:06 AM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
877877
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
Значи на предните гардове/Сф-та не съм бил далече от истината, че ги тренирах сезон и половина на 1на1, не е мит тренирането на пробиви при У21 гардове
То не само че не е мит, ами си е задължително каквото и да се тренира с изключение на U21 тежки играчи, но и там ако говорим за потенциал 8, ниско 9 дори - пак спокойно може първия сезон целия да се започне с 1 на 1 за нападатели. Тренировките вече за много бързи и особено високите играчи спокойно стигат 17/17/14 примерно още на 20г., съответно си достигат кап-а още преди да навършат 21... Ето пример: (49021601).

Те дори по форумите в последно време усилено мрънкат да се бил променял механизмът на трениране понеже вече всички знаят, че трябва 1 на 1 първите два сезона и било прекалено еднотипно и безалтернативно...

This Post:
00
293770.546 in reply to 293770.545
Date: 9/28/2021 9:28:15 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Те дори по форумите в последно време усилено мрънкат да се бил променял механизмът на трениране понеже вече всички знаят, че трябва 1 на 1 първите два сезона и било прекалено еднотипно и безалтернативно...
Ааа недей, да спират да мрънкат, тамън почнахме в БГ да тренираме правилно. Е какво искат да се върнеме пак на по-бавното трениране ли?
Ако се промени нещо(пътя или начина), то пак ще се разкрие рано или късно. Сега някъв път на "генийте" в играта ли ще даваме, те да го октрият и да са напреде XD

Тренировките вече за много бързи и особено високите играчи спокойно стигат 17/17/14 примерно още на 20г., съответно си достигат кап-а още преди да навършат 21... Ето пример: (49021601).

Това с капването иначе е ясно от години за всички мисля- ако искаш да забавиш капа > тренираш вторични.
Чудя се защо ги има още тия играчи, изключвам тея за У21 дето са бързали.

Advertisement