BuzzerBeater Forums

BB Hellas > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
237211.50 in reply to 237211.48
Date: 3/7/2013 1:36:02 PM
Overall Posts Rated:
231231
Καλησπέρα και από μένα!

Διαβάζω ειλικρινά με χαρά ορισμένα post από χρήστες όπως ο maddog και ο legend που λένε τα πράγματα με το όνομά τους και με βρίσκουν σύμφωνο 1000% (το παραπάνω 0 μπήκε επι τούτου)

Πράγματι έχουμε φτάσει στο σημείο που ένας έμπειρος μάνατζερ με έναν λιγότερο έμπειρο μάνατζερ θα προσφέρουν τις ίδιες νίκες/ήττες, άντε +-1

Τι να βάλει ο Μάτσας ξανά με τον Μαμού και με τον Δον παρέα (βάσει αποτελεσμάτων και διάρκειας οι 3 πιο πετυχημένοι Έλληνες manager και σωστοί άνθρωποι πάνω απ' όλα)

Τι να βάλει ο Νεκτάριος, που είναι μακράν ο πιο "τεχικά καταρτισμένος" στον τομέα της κατανόησης της μηχανής και 2 επίπεδα πάνω από τον επόμενο.

Τι να βάλει ο χ, ψ μάνατζερ μίας χαμηλής κατηγορίας, που θα έχει τη διάθεση, αλλά όχι την εμπειρία.

Ένα και το αυτό αποδεδειγμένα στο δια ταύτα!

Οπότε η επιλογή μου για φέτος θα είναι καθαρά βάσει προσωπικών κριτιρίων.

Ο Getho είναι ηλεκτρονικός φίλος (δεν έχω καταφέρει να τον γνωρίσω ακόμη), αλλά είναι σωστό παιδί και τον συμπαθώ πολύ.

Ο Τυφώνας δε είναι απίστευτος άνθρωπος και χαρακτήρας. Λυπάμαι που μας χωρίζουν ορισμένες 10ετίες και μερικές 100άδες χλμ, αλλιώς θα ήταν τιμή μου να ήταν φίλος και παρέα μου.

Η ανάληψη της Εθνικής είναι πράγματι ευθύνη και όλα τα παιδιά που γράψανε εδώ δείχνουν πως τους ενδιαφέρει άλλους πολύ, άλλους λιγότερο, αλλά σίγουρα περισσότερο από τους λοιπούς 10 υποψηφίους που απλά έκαναν ένα κλικ με περίσσιο "θάρρος".

Προσωπικά σας συμβουλεύω να διαλέξετε εκείνον τον μάνατζερ που γουστάρετε πιο πολύ σαν άτομο και χαίρεστε να παίζετε ββ μαζί του κι όχι μόνο.

Από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες, η προαναφερθείσα μου είναι μακράν για μένα η πιο "γουστόζικη"

Καλή επιτυχία να έχετε κύριοι. Καλό σας βράδυ.

From: Getho

This Post:
00
237211.51 in reply to 237211.50
Date: 3/7/2013 3:40:39 PM
Overall Posts Rated:
162162
Γιάννη προφανώς εννοείς οτι δεν εχουμε τους παίκτες να κοιταξουμε στα ματια τις αντίπαλες Εθνικές..
Δεν εχω λόγω να διαφωνήσω μια και εσύ τα ξέρεις καλύτερα τα πράγματα..

Εμένα αυτο που με φοβίζει είναι να μην δουμε εκτρώματα λόγω απειρίας τα επόμενα χρόνια και απο τους Κωστάκη, Παπαντωνίου γυρίσουμε στους Πολυμενάκους...

Πάντως (για να δουμε την αλήθεια καταματα) ο μόνος δρόμος είναι να βρεθούν 20-30 ''τρελοι'' οι οποίοι θα θυσιάσουν εξολοκλήρου την αγωνιστική πορεία της ομάδας τους ωστε να φτιάξουμε 20 τερατα και να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί.. Το ιδιο που γίνεται δηλαδη σε όλες τις χώρες που ανεβαίνουν στο βάθρο..

Υπάρχουν άτομα με τέτοια διάθεση ?

Αν βρεθούν υπάρχει η τεχνογνωσία να παλέψουμε επι ισοις οροις στο μέλλον..

Ουτως η άλλως δεν θα παίξουμε ολοι Α1, ειμαστε 2χιλιάδες άτομα και υπάρχουν μονο 16 θέσεις..

Message deleted
This Post:
00
237211.53 in reply to 237211.50
Date: 3/7/2013 4:45:23 PM
Overall Posts Rated:
1313
Η κατασταση ειναι αρκετα δυσκολη και δεν νομιζω οτι οδηγει πουθενα με το να την επιβαρυνουμε και αλλο.υπαρχουν πολλα ζητηματα που καλειται να λυσει η εθνικη ενα προς ενα ωστε να κοιταει με φιλοδοξιες και προοπτικη το μελλον της.

Συμφωνω με καποια παιδια που μιλησαν για μια δημιουργια πλανου,το οποιο ισως να μπορουσε να ξεκινησει θετωντας καποιους στοχους και να συνεχιζεται καθε φορα που αναλαμβανει ενας νεος coach,χωρις να αυτοματοποιει τις σκεψεις και τις κινησεις του αλλα να συνεχειζει το εργο των προκατοχων του και να βαζει το δικο του ''λιθαρακι'' στην ομαδα αυτη.Δυστηχως κατι τετοιο ειναι αδυνατο αυτη τη χρονικη στιγμη,διοτι το παιχνιδι μεταβαλλεται και αλλαζουν συνεχως οι απαιτησεις.καποια πραγματα μπορουν να μπουν σε μια σειρα...

Προσωπικα πιστευω ενας ταλαντουχος μανατζερ δεν αναδυκνυεται παιζωντας σε ενα τοσο υψηλο επιπεδο εθνικων ομαδων, οπου οι επιλογες ειναι αρκετα περιορισμενες,χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν υπαρχουν παρα πολλες εφαρμογες στα συστηματα,αλλα και παλι ειναι λιγοτερες απ οτι σε αλλες συνθηκες.

Στοχος της εθνικης περα απο το αγωνιστικο κομματι που θεωρω εξαρταται σε μεγαλο βαθμο με το προγραμμα,ειναι να βοηθησει,να ενθαρυννει,να προσελκυσει,να ενημερωσει ιδιως τους νεους παικτες ωστε να βγουν νεα ταλεντα,να επενδυονται περισσοτερα χρηματα στα draft και να ασχολουνται περισσοτερο με την εθνικη, μπαινοντας σ αυτο το κλιμα απο νωρις οπου και οι ιδιοι θα εξελιχθουν σε καλυτερους manager αλλα και η εθνικη θα κερδισει νεους χρηστες για το μελλον της.

Last edited by The Number One at 3/7/2013 4:50:35 PM

This Post:
00
237211.54 in reply to 237211.53
Date: 3/7/2013 6:45:57 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Σωστός ο στόχος, όπως τον θέτεις, αλλά πώς να επιτευχθεί? Δεν βοηθάει και το παιχνίδι, δυστυχώς.
Γιατί άντε και βρήκες τον νέο χρήστη, που ουσιαστικά θα ξεκινήσει με γνώμονα την Εθνική και όχι την πορεία της ομάδας του.
Αντε και πες ότι διαχειρίζεται και τα οικονομικά του σωστά και κάνει ελάχιστες μετατροπές στο ρόστερ του και εξαιρετικά προσεγμένες και μελετημένες αγορές(αναντίστοιχες της εξοικίωσης του με το παιχνίδι), οπότε αποταμιεύοντας κάθε βδομάδα ένα σεβαστό ποσό, στο τέλος της δεύτερης σεζόν είναι σε θέση να έχει ρίξει λεφτά στο σκάουτινγκ και να αγοράσει/συντηρήσει και 6άρι γυμναστή.
Πες και αναξερτήτως της θέσης του στον όμιλο, παίρνει και την πρώτη επιλογή του στο ντραφτ(το μόνο εύκολο σύμφωνα και με τα στατιστικά του σαρίθιν).
Τί του λες, όταν φέτος στον όμιλο μου, το υψηλότερο ντραφτ ήταν ΕΝΑΣ superstar, σέντερ 1,98, με 52 σκιλς και...19 ετών?

This Post:
00
237211.55 in reply to 237211.43
Date: 3/8/2013 1:27:58 AM
Aris b.c.t
A1
Overall Posts Rated:
651651
Εντάξει, μεταξύ μας, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.
Η δομή του παιχνιδιού και το εύρος των προπονήσιμων παικτών στη χώρα μας, δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά πράγματα.
Θα παίζουμε look inside με λίγο low post και m2m με λίγη ζώνη και χάνουμε ή κερδίζουμε, μετά το παιχνίδι, όλη η συζήτηση θα είναι οι αγωνιστικές καταστάσεις και η διάθεση που επιλέξαμε.
Απλώς ψάχνουμε τον "τυχερό" που θα ξημεροβραδυάζεται να κυνηγάει τους μάνατζερς, θα πονοκεφαλιάζει στο "διάβασμα" των αντιπάλων και στο τέλος θα απαντάει αν κερδίσαμε ή χάσαμε λόγω διάθεσης ή/και ποιότητας.

Ολα ξεκινάνε από την επομένη του ντραφτ και είναι μια διαδικασία πολλών σεζόν που πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα ένα πλάνο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, είτε από λίγους που θα δημιουργήσουν φάρμες, είτε από πολλούς που θα τους προσελκύσουμε και θα τους κρατήσουμε στο πρόγραμμα προσφέροντας κίνητρα και οφέλη για την αφοσίωση τους.
Το πρώτο είναι παράτυπο, το δεύτερο θέλει κόπο και τρόπο,συλλογικά, εξ ου και δεν επιχειρείται καν, αφού είναι δεδομένο ότι δεν έχει άμεσα(και ατομικά) ανταποδοτικά οφέλη και στην πορεία θα "φάμε σφαλιάρες", μέχρι να εξασφαλίσουμε τα προσδοκώμενα.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη σ'όποιο εκλεγεί.

συμφωνω απολυτα με τον φιλο στα γραφομενα του.Απλα θα ηθελα να προσθεσω οτι για την μεγαλη εθνικη χρειαζεται εμπειρο ατομο που ξερει πως να στησει την ομαδα και φυσικα ασχολειται εντατικα με το παιχνιδι.
Η εθνικη τουλαχιστον για εμενα αποτελει εθνικο καθηκον. Σε τυχον ηττες στεναχωριεμαι πολυ περισσοτερο απο οτι στην ομαδα μου. Θα ηταν καλο, κατα τη γνωμη μου, να αναλαβει ατομο εμπειρο και να δωσει την ευκαιρια σε νεους χρηστες να τον πλαισιωσουν στο τμημα σκαουτινγκ φυσικα με την καθοδηγηση του.
Καλη επιτυχια στον νεο εθνικο μας προπονητη οποιος και αν ειναι αυτος και να ειναι σιγουρος οτι θα τον βοηθησουμε ολοι μας.

This Post:
00
237211.56 in reply to 237211.55
Date: 3/8/2013 5:43:28 AM
Overall Posts Rated:
231231
Γεια σου βρε αγορίνα με το εθνικό φρόνημα!

Δεν σε ειρωνεύομαι προς Θεού, το πιστεύω και γω αυτό που λες κι ας είμαστε απλά σε ένα ηλεκτρόνικό παιχνίδι.

Απλά θυμήθηκα πως όταν εγώ έγραψα παλαιότερα κάτι ανάλογο, είχε βγει ένα παληκάρι και με είχε περάσει γενεές δεκατέσσερεις.

Δεν υπάρχει δυστυχώς το παραπάνω στην πράξη. Οι διαπροσωπικές σχέσεις υπερτερούν και σε συτό τον τομέα.

Τα παραδείγματα αναρίθμητά.

Ορισμένα επιγραμματικά

Να θυμίσω στις εκλογές σου πως πήρε 21 ψήφους ο Mr Green!!!
Να θυμίσω πως έφαγα καταγγελία από τον "πάντα στρατιώτη της Εθνικής Ελλάδος"
Να θυμίσω πως όταν προσπάθησα να "βοηθήσω" οικονομικά το παληκάρι, που αρκετά αργότερα ήταν εκείνος που με πέρασε τις παραπάνω 14 γενεές, όταν ήμουν Εθνικός προπονητής, πρώτα οι φίλοι μου εναντιωθήκαν απέναντί μου επειδή θα έδινα αγωνιστικό πλεονέκτημα, έστω και ελάχιστο, στον εν λόγω χρήστη.

Οπότε ξεχνάμε το θέμα του Εθνικού συμφέροντος.

Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, εγώ θα ήμουν ακόμη Α1 και θα είχαμε απίστευτους παίκτες και ροή παραγωγής αντίστοιχα με εκείνες των "προηγμένων" χωρών του ΒΒ

Ειδικά ο Maddog, αλλά και ο Legend τα είπαν ως έχουν. Κρίμα που δεν μπορώ να δίνω παραπάνω μπαλάκια

From: kajabbar

This Post:
11
237211.57 in reply to 237211.51
Date: 3/8/2013 5:54:52 AM
Overall Posts Rated:
231231
Γιάννη προφανώς εννοείς οτι δεν εχουμε τους παίκτες να κοιταξουμε στα ματια τις αντίπαλες Εθνικές..
Δεν εχω λόγω να διαφωνήσω μια και εσύ τα ξέρεις καλύτερα τα πράγματα..

Εννοώ πως έχουμε αγωνιστικό ταβάνι με την υπάρχουσα μηχανή παιχνιδιού σε συνάρτηση με την υποδομή μας.

Το κοίτα μέσα θέλει νερφάρισμα. Είναι δυστυχώς το πιο αποτελεσμάτικο αυτή τη στιγμή για λόγους ου έχουν αναλυθεί σε τέτοιο βαθμό που απλά είναι άσκοπο να τους επαναλάβουμε.

Το κοίτα μέσα χρειάζεται ορισμένα εργαλεία για να είναι πιο αποτελεσματικό από ένα αντίπαλο κοίτα μέσα.

Πιστέψτε με έχουμε τους μάνατζερ που ξέρουν ακριβώς τα εργαλεία που χρειάζεται και είναι καταρτισμένοι σε βαθμό ανώτερο από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών στην παγκόσμια κοινότητα του ΒΒ

Έχουμε όμως συγκεκριμένα εργαλεία, οπότε και συγκεκριμένο ταβάνι.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, δεν υπάρχει η θεά τύχη, υπάρχει μόνο στυγνή μαθηματική γραμμική ανάπτυξη εργαλείων.

Είναι ωραία η εμπειρία της Εθνικής, μακάρι να την ζήσεις, αλλά να ξέρεις πως θα σου στερήσει και την τελευταία "ρομαντική" άποψη που μπορέι να έχεις για το ΒΒ. (Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, στον Μαμού έκανε θαύματα)

This Post:
00
237211.58 in reply to 237211.57
Date: 3/8/2013 6:47:19 AM
Overall Posts Rated:
4646
Χrhma exw proponhth 6 exw,paixth den exw

This Post:
11
237211.59 in reply to 237211.55
Date: 3/8/2013 7:02:02 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Συμφωνώ απόλυτα κόουτς, χωρίς ίχνος μομφής προς τους πιο άπειρους χρήστες(στους οποίους ανήκω άλλωστε).
Η δομή του παιχνιδιού είναι τέτοια, που ο προπονητής της μεγάλης Εθνικής είναι σε τεράστιο βαθμό προϊστάμενος, άμεσος συνεργάτης και καθοδηγητής του προπονητικού τιμ της U21.
Αρα αν υπάρχουν κάποια μικρά περιθώρια ο κόουτς των "μικρών" να είναι σχετικά άπειρος, στους "μεγάλους" δεν (πρέπει να)συμβαίνει το ίδιο.

This Post:
11
237211.60 in reply to 237211.54
Date: 3/8/2013 8:52:58 AM
Overall Posts Rated:
1313
Σωστός ο στόχος, όπως τον θέτεις, αλλά πώς να επιτευχθεί? Δεν βοηθάει και το παιχνίδι, δυστυχώς.
Γιατί άντε και βρήκες τον νέο χρήστη, που ουσιαστικά θα ξεκινήσει με γνώμονα την Εθνική και όχι την πορεία της ομάδας του.
Αντε και πες ότι διαχειρίζεται και τα οικονομικά του σωστά και κάνει ελάχιστες μετατροπές στο ρόστερ του και εξαιρετικά προσεγμένες και μελετημένες αγορές(αναντίστοιχες της εξοικίωσης του με το παιχνίδι), οπότε αποταμιεύοντας κάθε βδομάδα ένα σεβαστό ποσό, στο τέλος της δεύτερης σεζόν είναι σε θέση να έχει ρίξει λεφτά στο σκάουτινγκ και να αγοράσει/συντηρήσει και 6άρι γυμναστή.
Πες και αναξερτήτως της θέσης του στον όμιλο, παίρνει και την πρώτη επιλογή του στο ντραφτ(το μόνο εύκολο σύμφωνα και με τα στατιστικά του σαρίθιν).
Τί του λες, όταν φέτος στον όμιλο μου, το υψηλότερο ντραφτ ήταν ΕΝΑΣ superstar, σέντερ 1,98, με 52 σκιλς και...19 ετών?

κοιτα, αλιμονο αν δεν ειχα πλανο για να αντιμετωπισω κατι τετοιο.Το αν θα πετυχει και σε τι βαθμο ειναι αλλο θεμα.

Ενα σχολιο για την εμπειρια

γενικα σε καθε περιοδο σαν αυτη ,εχει παρατηρηθει οτι η λεξη ''εμπειρια'' χρησιμοποιειται σε τεραστιο βαθμο. Ο καθενας μπορει να αποδωσει ερμηνευτικα τη λεξη διαφορετικα.Ισως ειναι το πιο σημαντικο; ισως αυτο ειναι που θα καθορισει την τυχη της εθνικης για το μελλον;. Κατα την προσωπικη μου γνωμη, ο καθενας θα πρεπει να καταλαβει τους στοχους του καθε υποψηφιου και με βαση τις δικες του προτιμησεις να κρινει αν ειναι αξιος να εκπροσωπησει και τον ιδιο.Λαμβανοντας υποψη ολα τα χαρακτηριστικα του υποψηφιου, αρνητικα και θετικα.

Advertisement