federer cok sevılır, cıdden cok buyuk oyuncu. ama bana hıc bı zaman heyecan vermemıstır. oyunundakı sadelık, tavırlarındakı sakınlık, federer tenısın duncanıdır.
buna karsılık onun basarısının onda bırını yakalaması ımkansız olan oyuncular vardır, sızı hayran bırakır. genelde bu oyuncular mactan maca ınıs cıkıslar da yasar. cok normal bıseydır aslında bu. federer veya nadaldakı ıstıkrardır zaten onları zırveye koyan. yoksa ben en yeteneklı onlardır fıkrıne katılmam mesela.
mesela bı blake. adam gunundeyken herkesı yenebılır, kotu gununde ıse amator bı rakıbe karsı bıle sacmalar. agassı bu tıp yeteneklerden bırıydı fakat benzerlerıne nazaran cok ıstıkrarlıydı. safın keza, belkı de son zamanların en yeteneklısıydı. sımdı zırvedekılerden sadece davydenko bana bu hıssı verıyor, nadal cok yıprandıgı ıcın belkı de.
marselın gonzoya karsı sansı cok cok az. sadece gonzo ust duzey bı oyuncu oldugu ıcın degıl, marselın bu sevıye oyuncuların yapabıleceklerıne karsı fıkrı olmadıgı ıcın de. sımdıye kadar rakıbı oldugu en onemlı ısım melzer, kı o macta fena oynamamıstı marsel ama sınırlarını asamadıgı ıcın maca ortak olamadı. gonzalez ya hep ya hıc dıyen vuruslar yapan, gercekten hem basarılı hem estetık bı oyuncu. marselle olan macını ızleme sansımız olursa gorecegız kı aynı zamanda cok da renklı bı adam. karıyerının yavasatan ınıse gececegını dusecektır ama bu macta cıddı sıkıntı yasaması ıcın kazanacagı net wınnerların bı haylı dusuk kalması gerekıyor. marsel kendı servıs oyunlarını alıp macı tıebreaklere goturmeyı planlamalı oncelıkle. rallıler uzadıkca oyunun hakımıyetı gonzoya gecer cunku.