BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Najdobroto od draftot

Najdobroto od draftot

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
260843.42 in reply to 260843.41
Date: 7/15/2014 9:56:36 AM
Overall Posts Rated:
128128
Се утепав од пари давање за скаутинг за да добијам 2 19 годишни играчи..
Мора нешто да сум утнал во местењето, мада и овој сеа што ми падна ќе пробам да го тренирам заедно со минатогодишниот пик. Играат иста позиција ама минатогодишниот пик го тренирав за 4ка така да и таму покрива он :)
Се мислам дали и годинава да продолжам со повеќе скаутинг за уште некој играч зашто ова влегување во 2ра лига ми дојде ептен ненадејно(незнаев за буџети и глупости одамна не играв :) ) и сега имам тим составен од 35+ годишни играчи што никако не ми влага во моите идеи.
Селекторот го викна во репрезентација овој сега што го пикнав, мада најверојатно ни он, како и мене не е задоволен од играчот :)
http://www.buzzerbeater.com/player/34042157/overview.aspx

Ти само имај желба за тренирање и собери пари ќе можеш да купиш дете за тренинг, не е драфтот единствената можност. Тренирај ги еднопозициски тие што ги имаш двајцата за У21 можат топ играчи да бидат, и купи повисок тренер ако можеш. А ако си заинтересиран и спремен да дадеш пари за поглем талент, ќе ти најдеме на ТЛ.

From: Dadimo

This Post:
00
260843.43 in reply to 260843.41
Date: 7/15/2014 9:57:17 AM
Overall Posts Rated:
5555

Селекторот го викна во репрезентација овој сега што го пикнав, мада најверојатно ни он, како и мене не е задоволен од играчот :)
http://www.buzzerbeater.com/player/34042157/overview.aspx

Верувај дека се викнати сите играчи што имаат и најмали шанси да играат за репрезентација. Во некои лиги каде има повеќе активни менаџери се случува да за некои играчи што се повикани меѓу првите да се изгуби информацијата во новостите за вашата лига па многу менаџери имаат погрешно мислење и ми се лутат за глупости сметајќи дека нивниот играч не бил повикан а биле повикани послаби. Тоа не е точно, сите се повикани, одев пешки од лига во лига, ама во новостите вие ги гледате само последните 10 новости па за тие играчи што биле повикани меѓу првите веста дека бил повикан тој играч е изгубена и поклопена од поновите вести.
А ваквите играчи кои што се нови од последните драфтови се повикуваат само да се провераат нивните скилови, прерано е да останат и да играат за репрезентација, без 2 сезони добар тренинг младински репрезетативец не бидува, па затоа ќе се организираме деновиве да бидете контактирани сите што имате потенцијални репрезентативци.
Инаку ако не си задоволен од твојот драфт имаме избрано 12 најголеми потенцијали од последниот драфт, баш затоа и е отворена оваа тема па ако сакаш и имаш пари можеш да купиш некого.

From: Sonics

This Post:
00
260843.44 in reply to 260843.43
Date: 7/15/2014 2:58:40 PM
Overall Posts Rated:
00
Немој да ме сфатиш погрешно дека тебе или некој друг обвинувам или слично :)
Мислам дека годинава или ќе испаднам одма или ќе се борам за тоа место што води во баражот, така да сеуште мислам дали цела сезона да ја баталам и максимално да им се посветам на талентиве зашто реално можам да ги донесам да вредат барем по 1 мил( мислам не е лоша цена за солиден 22/3 годишен играч), или па да се борам до крај и да барам засилувања во поискусниве играчи. Пари немам зашто кога ја почнав сезонава бев 30к минус неделно и испаничив така да рокнав 400к за салата и сеа живуркам со нешто околу 100к месечно :)
Здравје боже од следната сезона и да останам овде во 2ра и да падам во трета планирам посериозно да земам и да развивам некој талент, во координација со вас поискусните менаџери :)

From: panac

This Post:
00
260843.45 in reply to 260843.44
Date: 7/15/2014 8:03:05 PM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
Za soveti sme tuka sekogas. Samo prasaj slobodno. Inaku 100K plus e dosta solidno za 2ra liga...ama se somnevam deka e dovolno za opstanok spored toa so gledam kako roster kaj tebe. Za bilo sto, slobodno prasuvaj,,, tuka sme nekolku menadzeri sto sekogas sme na linija za pomos.

Pozdrav,
Panac

From: Sonics

This Post:
00
260843.46 in reply to 260843.45
Date: 7/16/2014 11:44:01 AM
Overall Posts Rated:
00
Купив некој играчи, инаку имав околу 700/800к што пак се малку :)
Здравје идната сезона повеќе :)

From: Xsago

This Post:
11
260843.47 in reply to 260843.44
Date: 7/16/2014 11:44:12 AM
Overall Posts Rated:
128128
Немој да ме сфатиш погрешно дека тебе или некој друг обвинувам или слично :)
Мислам дека годинава или ќе испаднам одма или ќе се борам за тоа место што води во баражот, така да сеуште мислам дали цела сезона да ја баталам и максимално да им се посветам на талентиве зашто реално можам да ги донесам да вредат барем по 1 мил( мислам не е лоша цена за солиден 22/3 годишен играч), или па да се борам до крај и да барам засилувања во поискусниве играчи. Пари немам зашто кога ја почнав сезонава бев 30к минус неделно и испаничив така да рокнав 400к за салата и сеа живуркам со нешто околу 100к месечно :)
Здравје боже од следната сезона и да останам овде во 2ра и да падам во трета планирам посериозно да земам и да развивам некој талент, во координација со вас поискусните менаџери :)

Мој совет е да се посветиш на тренирање и штедење. Реални ти се шансите за опстанок дури и без засилувања ако тактички добро ја одработиш сезоната. А за промоција во прва лига ти треба многу појак тим, многу попаметно ти е постепено да го развиваш тимот со тренирање.

Тренинг, долгорочна тактика и трпеливост е рецептот за успех во ББ.