Evo, medkonferenčne tekme so se končale in prihajamo v zadnjo tretjino sezone. Medsebojni rezultat kar 44:20 v korist modrih, vseeno pa so nas rdeči na all star tekmi premagali

V obeh konferencah je sicer že bolj ali manj jasno, kateri moštvi bosta zasedli prvo in drugo mesto, ter bosta tako pridobili prednost domačega terena v prvem krogu končnice.
Pri nas ni bilo nobenih presenečenj, Pigsi nadaljujejo svojo prevlado, docholidaj pa je že od začetka sezone pokazal, da bo v SKL-ju meril visoko. Samoa in Kerlci smo poravnani na mestih 3 in 4, pri čemer ima Samoa efektivno prednost ene zmage, iz ozadja pa napadajo vse štiri ekipe, ki bi z odličnim nizom še lahko ujele končnico. Resne ambicije kaže predvsem ocean37, pa tudi Return ima trenutno precej drago ekipo, ki je ne gre odpisati. Vseeno se obeta tudi ogorčen boj za obstanek, Titansi so po katastrofalnem začetku dosegli 6 zmag proti ekipam rdeče konference, ter so poravnani s povratniki in Ainmosnim, ki se je v drugi tretjini odrezal nekoliko slabše.
Na rdeči strani so Celjani in rudar prav tako že blizu pozicij 1 in 2., Lovilci sanj pa bodo najverjetneje pretili iz 3. mesta. Zanimivo bo opazovati, ali se bo katera od ekip upala okrepiti in opazneje napasti naslov. V boju za končnico izgledata najbolj aktivna še leonkings in 24lakers, tudi vrtca še ne gre odpisati, medtem ko Matematiki trenutno ne kažejo nekih posebnih ambicij in izgleda, da se bo velemojster zadovoljil s 7. mestom. Žal vse kaže, da bomo tudi v tej sezoni dobili bota, saj se LVW ni prijavil v igro že več kot en mesec.
Sam sem dosedaj s sezono zadovoljen, večino tekem, ki sem jih imel namen zmagati, je šlo skozi. Letos sem imel v ekipi hkrati tudi članskega in mladinskega reprezentanta, ki sta oba igrala dokaj pomembni vlogi v reprezentancah, tako da tudi iz tega vidika je sezona zaenkrat uspešna. Vseeno pa slutim, da bo treba še borbati za končnico, oz. za izogib bojem na izpadanje. Se pa sprašujem, če niso slednji celo bolj finančno ugodni, kot igranje v prvem kolu končnice.
Last edited by Deschamps at 5/9/2017 2:41:03 PM