BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Kon
This Post:
00
206172.355 in reply to 206172.352
Date: 3/20/2012 4:20:32 AM
L e g e n d
III.7
Overall Posts Rated:
192192
Παιδιά, κατ' αρχάς χαίρομαι που πλατιάζει η συζήτηση. Συνεχίζοντας την κουβέντα λέω τα εξής: κατανοώ τις δυσκολίες που υπάρχουν, καλύτερα απ' ότι ίσως φαντάζεστε. Δεν ισχυρίστηκα ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη και συνεχιζόμενη.
Τώρα αν στην πορεία βρίσκεται ένας τρελός από ένα κράτος με λίγους χρήστες και το τραβάει προφανώς και θα τον πάρει αυτός τον παίκτη γτ μην τρελαθούμε 3,5μ δν κοστίζει ο Αμπελάκης.

Εννοείται φίλε μου, ότι όπως έχει τώρα η κατάσταση, κανένας δεν είχε την απαίτηση να δοθούν 3,5Μ για την απόκτηση του Αμπελάκη. Ο Αμπελάκης ήταν η αφορμή αυτής της συζήτησης και ο στόχος της, να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.

Φίλε Λύγκα,
Διαφωνω και αν δεις την ομαδα μου θα καταλαβεις πως αυτά τα 2 ειναι εφικτά, αλλά πολύ δυσκολα για πρωταθλητισμο στην Α1....

... γι' αυτό το λόγο χαρακτήρισα τις ομάδες φάρμες...

Κι ομως χρειάζεται....Αν ηθελε ο Ματσας τον Αμπελάκη σίγουρα για να μαζέψει λεφτά δεν θα ήταν τοσο ανταγωνιστικός.....

για τους παλιότερους χρήστες είναι ένα θέμα, το οποίο, όμως, με τη σχετική βούληση μπορεί να διορθωθεί. Για τους νεότερους χρήστες, είναι πολύ πιο εύκολο, αρκεί να έχουν λίγο στην άκρη του μυαλού τους και την εθνική. Για παράδειγμα η δική μου η ομάδα, πιστεύεις ότι όταν φτάσει όχι στην Ι αλλά στην ΙΙ, θα μπορεί να αγοράσει και να συντηρήσει έναν τέτοιο παίκτη; Να 'σαι βέβαιος πως ναι.
Δεν ξέρω τι έχετε συζητήσει για την εθνική και τι στόχους έχετε βάλει. Αν ο στόχος μακροπρόθεσμα είναι ένας τίτλος, το πλάνο οργάνωσης δεν μπορεί να περιέχει λιγότερα βήματα από τα παρακάτω:
1. Έμπειρη ηγεσία στο τιμόνι της ομάδας, διατεθειμένη να υπηρετήσει τουλάχιστον 3 θητείες.
2. α. Φάρμες επιπέδου 1 (προετοιμασία παικτών στο ύψος του Αμπελάκη)
β. Φάρμες επιπέδου 2 (ολοκλήρωση παικτών & διώξιμο)
γ. Φάρμες επιπέδου 3 (παραλαβή ολοκληρωμένων παικτών & διατήρηση έως 2 σεζόν)
3. Αφού υπάρχουν τα προηγούμενα βήματα, συγκεκριμενοποίηση των παικτών και του στυλ παιχνιδιού της εθνικής. Δυστυχώς πλέον έχουν ξυπνήσει όλοι και τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο παλιότερα. Φανταστείτε ότι την περασμένη σεζόν, βρήκα στην μεταγραφική αγορά PF της εθνικής Αγγλίας το οποίο ήταν συγκλονιστικό στην περιφερειακή.

Αυτα που λες ειναι πράγματα που τα εχουμε συζητησει και άλλες φορές.....Δυστυχώς όταν έχεις να κανεις και με αλλους ανθρώπους δεν ειναι τόσο ευκολα τα πράγματα....Αλλοι δεν σε ακουνε, αλλοι σε μισούνε, αλλοι σε βρίζουν και αλλοι απλά σε γράφουν.....Ακομα και για την αγ.κατασταση πρεπει να τους ζαλίσεις μπας και καταλαβουν οτι αυτό θα ειναι καλύτερο και για την ομάδα τους...Αντε να βγάλεις άκρη....

Άφησα αυτή την παράγραφο τελευταία, γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια. Μπορεί τα όσα προανέφερα να φαίνονται δύσκολα και ουτοπικά. Σίγουρα δεν είναι εύκολα, δεν είναι όμως ανέφικτα.
Το ένα και μοναδικό πρόβλημα σε όλα τα παραπάνω, είναι το έμψυχο υλικό! Που θα βρεις τους χρήστες αυτούς που πληρούν τις προδιαγραφές που χρειάζεται η εθνική. Ένας τέτοιος χρήστης πρέπει να έχει όλο το πακέτο:
1. Να γνωρίζει το παιχνίδι
2. Να του αρέσει το παιχνίδι
3. Να ενδιαφέρεται για την εθνική
4. Οι χρήστες της φάρμας τρίτου επιπέδου πρέπει να έχουν και δεύτερο λογαριασμό.
Όλα αυτά είναι από μόνα τους δύσκολα και φαντάζουν ουτοπία σε μας. Σκεφτείτε πως θα φαντάζουν σε κάποιον αλλοδαπό χρήστη. Φανταστείτε τον mamu να προσπαθεί να πείσει έναν τυχαίο χρήστη να συντηρήσει για μία σεζόν, έναν παίκτη με μισθό 350Κ!!!
Είναι δύσκολο, είναι βουνό, αλλά όσο το σκεφτόμαστε, δεν πρόκειται να γίνει από μόνο του. Έχουμε το αβαντάζ του πρώτου βήματος. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αυτά τα παιδιά θα ασχολούνται επ' άπειρω με την εθνική. Γι' αυτό η γνώμη μου είναι να προχωρήσουμε γρήγορα και στα επόμενα βήματα.
Ξέρω ότι υπάρχει ο αντίλογος. Στην διάθεσή σας για συζήτηση, να ξέρετε όμως ότι το σύστημα είναι δοκιμασμένο και δουλεύει. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λαό:-)

Last edited by Kon at 3/20/2012 4:24:01 AM

Message deleted
Message deleted
This Post:
00
206172.358 in reply to 206172.356
Date: 3/20/2012 7:04:04 AM
Overall Posts Rated:
10001000
παιδιά να πω κάτι κι εγώ?

είναι πολύ υψηλοί οι μισθοί.είναι λάθος του παιχνιδιού.
δεν ξέρω τι έσοδα έχουν οι ομάδες της Α1,αλλά άμα λέει ο πρωταθλητής ότι αντέχει έναν παίκτη των 210,000,αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι υψηλόμισθοι δεν μπορούν να βρουν στέγη πουθενά.

κι αυτό είναι λάθος του παιχνιδιού.έπρεπε να αφήνει τις καλύτερες ομάδες να μπορούν να συντηρούν τέτοιους παίκτες.

έτσι το βλέπω.όπου κάνω λάθος,περιμένω παρατηρήσεις.εξάλλου είναι ένας προβληματισμός που έχω καιρό τώρα...

From: Kon

This Post:
00
206172.360 in reply to 206172.356
Date: 3/20/2012 7:15:20 AM
L e g e n d
III.7
Overall Posts Rated:
192192
Φίλε Kajabbar, ακόμη και να το ήθελα, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω σε κανένα σημείο του μηνύματός σου.
Ναι, έχουμε πάει πίσω σε υποδομή μετά τα γεγονότα της 17ης. Ναι κάπου υπάρχει μια αντιπαλότητα εκεί στην Α1, το ΄χουμε καταλάβει όλοι. Χάριν αυτής της αντιπαλότητας την πλήρωσε η εθνική.
Αλλά τι πρέπει να γίνει, να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Όταν πέφτεις ξανασηκώνεσαι. Δυστυχώς οι φάρμες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του ΒΒ. Οπότε ή ακολουθούμε ή καθόμαστε στην παρηγοριά μια ζωή.
Το σίγουρο είναι πως αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος...

This Post:
00
206172.361 in reply to 206172.359
Date: 3/20/2012 7:23:39 AM
L e g e n d
III.7
Overall Posts Rated:
192192
Καλό λοιπόν είναι να μην προτρέπουμε δημόσια χρήστες να φτιάξουν δεύτερο λογαριασμό γιατί κανένας δεν θα τους χαριστεί αν ανακαλυφθούν να παραβιάζουν τον κανόνα.

Δεν ξέρω αν αυτό πάει σε αυτό που ανέφερα στο μήνυμα μου, αλλά αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε δεν το καταλάβατε καλά. Αυτό που είπα είναι ότι οι τυχόν χρήστες φάρμας τρίτου επιπέδου θα πρέπει να έχουν και δεύτερο λογαριασμό. Όχι 2 ομάδες από τον ίδιο λογαριασμό, αλλά 2 διαφορετικές ομάδες από 2 διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτό δεν είναι παράνομο και εφαρμόζεται ήδη.
Ρε παιδιά δεν θα έρθω εγώ από την IV να σας ανοίξω τα μάτια. Σερφάρετε λίγο στις άλλες εθνικές, χαζέψτε λίγο στα forum να δείτε τι γίνεται!

This Post:
00
206172.363 in reply to 206172.361
Date: 3/20/2012 7:42:38 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.7
Overall Posts Rated:
338338
Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να πάρει τέτοιους παίκτες ομάδα 3ης κατηγορίας. Εγώ προπονώ παίκτη που ίσως παίξει U-21 του χρόνου. Θεωρώ όμως άδικο το να προπονείς έναν παίκτη, να έχεις πληρώσει τα μυαλοκέφαλα σου σε μισθούς και στο τέλος να τον πουλάς κιόλας. Θα έπρεπε οι της Α1 να δουνε με περισσότερη ευαισθησία το θέμα και αντί να έχουν διαποτιστεί από το εθνικό μας σπόρ, την ξενομανία, να παίρνουν έλληνες παίκτες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ομάδες που είναι στις 100-200 καλύτερες του κόσμου δεν έχουν έσοδα για να κρατούν τέτοιους παίκτες.
Μου φαίνεται απλά ότι κατηγορούμε γενικά, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα οι μεγάλες ομάδες και δεν εννοώ της 2ης, αλλά της Α1. Δεν μπορώ σαν χρήστης που παίζω καιρό το παιχνίδι να ακούω συνέχεια το ίδιο τροπάρι:

"Είναι στη λίστα ο τάδε, όποιος μπορεί να τον πάρει" βγάζοντας την ουρά μας απ'έξω και όταν φυσικά καταλήξει στο εξωτερικό να ακούμε πάλι "κρίμα και πήγε εξωτερικό και θα τον καταστρέψουν κτλ". Αν δεν μπορείς εσύ φίλε της Α1, άντε και της 2ης (δύσκολα φυσικά) να τον συντηρήσεις θα το κάνω εγώ που είμαι 3ης κατηγορίας, για παράδειγμα, προπονώ ήδη έναν μικρό και γιαυτόν έχω εκπληκτικό προπονητή που μου τρώει 50000 τη βδομάδα;

Ορισμένες φορές καλύτερο είναι να σκεφτόμαστε ορισμένα πράγματα. Και αυτό δεν πάει μόνο σε σένα MAMU, αλλά σε όλους τους χρήστες της Α1.

Last edited by epanastatis79 at 3/20/2012 7:43:17 AM

This Post:
11
206172.364 in reply to 206172.362
Date: 3/20/2012 7:49:03 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
III.6
Overall Posts Rated:
663663

Όπως και να'χει πάντως πάντα ήμουν της άποψης ότι μπορεί να φτιαχτεί δυνατή εθνική και χωρίς παρατυπία.Μπορεί να είναι ουτοπικό

το παραδειγμα του kavala44 μην νομιζεις οτι μπορουν να το ακολουθησουν πολυ χρηστες γι αυτο θα συμφωνησω με το παραπανω το ουτοπικο ...!!!

η εθνικη ομαδα δεν μπορει να φτασει παραπανω ,πιστευω οτι επιασε ταβανι ....το μελλον και οι ελπιδες ειναι μονο στην μικρη εθνικη και σε καποιο πεισμα που ακομα υπαρχει σε ελληνες χρηστες για να προπονησουν παικτες !!!

This Post:
00
206172.365 in reply to 206172.363
Date: 3/20/2012 7:56:10 AM
Overall Posts Rated:
170170
Εγώ δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα των οικονομικών Δημήτρη , αλλά σίγουρα δεν μπορώ όχι απλά να συντηρήσω τέτοιον παίχτη αλλά ουτε προφανως να τον αγοράσω αλλά αυτό που λένε τα παιδιά της Α1 και έχουν μεγάλο δίκιο είναι οτι κάποιοι χρήστες μικρότερων κατηγοριών θεώρουν οτι με έναν παίχτη θα βγάλουν πολλά λεφτά, παραπάνω από όσο πραγματικά αξίζουν. Και το θέμα είναι αν εσύ βρίσκεις έναν ξένο με 2.5 μύρια και τον αντίστοιχο Έλληνα με 4 μύρια τι θα έκανες? Και όχι 4 μύρια να φτάσει με συνεχόμενες προσφορές που είναι φυσιολογικό άλλα σαν αρχική τιμή επείδη τόσο νομίζε ο χρήστης οτι κοστίζει.
Είναι πολύ περίεργο το θέμα γενικά και δύσκολο να κάνουμε κουμάντο σε ομάδες πλην της δικιάς μας

Last edited by koutsoukman at 3/20/2012 7:57:00 AM

Advertisement