Καλημέρα σας,
Θα ήθελα και εγώ σαν παλιός χρήστης να πω την προσωπική μου άποψη για την ΟΥΤΟΠΙΑ. Βασικά, είμαι κάθετα αρνητικός, διότι πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε καθίζηση του παιχνιδιού. Θα σας πώ τί εννοώ. Όταν κάποιος χρήστης γλυκαθεί με την ουτοπία, λόγω πιθανού μεγαλύτερου ανταγωνισμού, λόγω καλύτερου επιπέδου και άλλων γενικότερα παραγόντων, θα αφήσει την1η ομάδα στην τύχη της. Έτσι τα εθνικά πρωταθλήματα θα ξεφτιλιστούν και ομάδες με ιστορία θα αρχίσουν να κατρακυλάνε κατηγορίες, διότι πλέον δεν θα τους ενδιαφέρει να παίξουν στο 1ο πρωτάθλημα συμμετοχής. Για μένα στρατηγικής σημασίας λάθος των κατασκευαστών, που τόσα χρόνια άφησαν απροστάτευτο το καλύτερο, μακράν, παιχνίδι μπασκετικής στρατηγικής, χωρίς να το βελτιώσουν με φρέσκες ιδέες, που θα προσέλκυαν νέους χρήστες. Δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση αυτή έγινε τώρα που το ενδιαφέρον είναι πολύ μειωμένο, συνεπώς κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί μια σπασμωδική κίνηση για να αποφευχθεί, όπως λανθασμένα νομίζουν, το κλείσιμο του παιχνιδιού. Το παιχνίδι δεν πάει καλά και αυτό φαίνεται. Οι χρήστες κουράστηκαν από τα ίδια και τα ίδια. Όταν μέσα σε 10 σεζόν έχεις χάσει το 50% των χρηστών κάπου έχεις κάνει λάθος. Για μένα μια λύση θα ήταν να μειώσουν το ποσό της ετήσιας συνδρομής αρκετά, ώστε περισσότεροι χρήστες που ήταν διστακτικοί να μπουν, να μπουν. Αν έχεις 10$ ετήσια συνδρομή με 100000 χρήστες, είναι καλύτερο από τους 10000-15000 συνδρομητές με 40$, ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης παγκοσμίως. Ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν μπορεί να δώσει 40$ για το μπάζερ μπίτερ, που αποτελεί 4η-5η ανάγκη ή καθόλου ανάγκη.
Οφείλουν να δώσουν μια διαφορετική λογική στο παιχνίδι, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες με πραγματικά σοβαρές κινήσεις και όχι με κινήσεις βλακώδεις τύπου ΟΥΤΟΠΙΑ. Δυστυχώς, ξαναλέω ότι αυτό θα δώσει τη χαριστική βολή σε ένα από τα καλύτερα διαδικτυακά παιχνίδια, που αν ήταν κάπως διαφορετικά δομημένο θα είχε αύξηση χρηστών κάθε χρόνο. Αυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα.
Last edited by epanastatis79 at 3/11/2014 5:06:13 AM