Στα 2/3 του πρωταθλήματος και κάτι και αφού όλοι έχουν παίξει με όλους, έχω έμπνευση και διάθεση να σχολιάσω τα 10 καλύτερα παικτάκια βάση συνολικής αξιολόγησης!
http://www.buzzerbeater.com/league/314/stats.aspx?sortBy=....
Θα αναλωθώ στους πρώτους 10 με βάση τη λογική για την καλύτερα 10αδα σε πόντους-ριμπάουντ-ασσίστ στην κεντρική σελίδα του ομίλου, γιατί πιστεύω ότι οι κατηγορίες αυτές δεν δείχνουν απαραίτητα τους καλύτερους συνολικά παίκτες, απλά παίκτες που μονοπωλούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- τις κατηγορίες αυτές στις ομάδες τους...
Από αυτούς τους 10 λοιπόν:
-Οι 7 είναι στις θέσεις των PF/C και οι 3 θέσεις των PG/SG, παρόλο που κατά πλειοψηφία στον όμιλο μας προτιμούνται οι εξωτερικές τακτικές...
-Οι 6 μόνο ανήκουν στο..κοκομπλόκο των 2 τριάδων που ξεχωρίζουν στις 2 πλευρές του ομίλου (παικτάκια από Ιωνικό και εμένα είναι λίγο πιο κάτω βάση απόδοσης), με τον Ρίνο να έχει 3 γίγαντες-φόβητρα στην 10αδα!
-Οι μισθοί παρόλο που δεν αποτελούν απόλυτο κριτήριο για την αγωνιστική αξία των παικτών, είναι σχεδόν όλοι πάνω από τα 40 χιλιάρικα...
-Μόνο 2 δεν διακρίνονται για το σκοράρισμα τους, καθώς έχουν μονοψήφιο αριθμό πόντων, αλλά αυτό μάλλον δείχνει πόσο πολυδιάστατοι και πολύτιμοι είναι...
-Οι 2 μας έχουν αφήσει για άλλους πολιτείες και αν πρέπει να "αντικατασταθούν" στο top-10, θα έπαιρναν την θέση τους άλλοι 2 ψηλοί, οι PF και C του Ιωνικού!
-Μόνο οι 3 είναι έλληνες, παρόλο που υπάρχουν 2 καθόλα ελληνικές ομάδες στον όμιλο (αλήθεια, και το προσωπικό τους είναι επιλεγμένο αλά ελληνικά???)
Ένα τελικό συμπέρασμα δεν μπορεί να βγεί, καθώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι στα πλαίσια των 22 αγώνων μιας σεζόν, στο τέλος θα δούμε ποιον θα βγάλει MVP η μηχανή...
Πιστεύω ότι γενικά είναι πιο εύκολο να βρεις καλούς ψηλούς στην αγορά, καθώς απαιτούν πιο λίγα skills από τους κοντούς, ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί ψηλοί (και στην ΙΙΙ.8 και ΙΙ.1 όταν ήμουν έτσι ήταν, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους ομίλους)
Εμένα 2 ερώτηματα (μάλλον ρητορικά!) μου δημιουργούνται: γιατί με τόσους καλούς ψηλούς δεν υιοθετούνται πιο πολλές εσωτερικές τακτικές?Και αν όλοι έχουν καλούς ψηλούς, γιατί κάποιος δεν...καινοτομεί να αποκτήσει (και) καλούς κοντούς???