BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Najdobroto od draftot

Najdobroto od draftot

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
260843.32 in reply to 260843.26
Date: 7/12/2014 5:09:51 AM
Overall Posts Rated:
5555
Јас би ти препорачал да не се откажуваш,плус-минус 50К не е ништо.Овој давид ми е потполна непознаница и баш ме чуди како за 6 недели спечалил 1М ама како и да е мислам дека нема многу пари.Ако го земе тој ќе го препродава бидејќи не верувам дека има тренер појак од 2-3 и дека појма нема од тренирање(освен еко не е некој фарма-тим на некој од поискусните тренери

Се согласувам со Гари, ако имаш уште пари терај до крај, овој играч е многу битен а тој Давид воопшто не е сигурен и ако го купи он може да пропадне играчот, има дадено 100К и за еден наш 19-годишен КЦ алстар што доволно збори дека менаџерот нема врска што прави бидеќи неможе во исто време да тренира и висок и низок играч, потребен им е различен тип на тренинг. Ама биди и ти малку потактичен, не ја кревај одма цената, новата понуда дај ја последниот ден пред да истече рокот за трансферот.

From: Xsago

This Post:
00
260843.33 in reply to 260843.31
Date: 7/12/2014 5:26:14 AM
Overall Posts Rated:
128128

Инаку ќе направам малку поопширна листа од деца 18-20 години со 9-10 потенцијал и ќе ја постирам овде за да ја имаме. За У21 не, ама за сениорска репрезентација ако е со 9 или 10 потенцијал играчот може и на 20-21 година да се почне со тренингот, ама тогаш нема право на грешки и паузи туку мора постојано до 26-27-28 години да биде квалитетно трениран.

И порано сум го кажал ова, сега пак, не се согласувам со ова твое размислување. Играчите треба да почнат да се тренираат на 18-19 години, да имавме недостаток на деца за тренирање а вишок на менаџери кои сакаат да тренираат ќе се согласев со тебе ама за жал кај нас е обратно, имаме далеку повеќе деца за тренирање од менаџери кои сакаат да тренираат деца. И додека ти сакаш да ги заробуваш добрите менаџери кои знаат да тренираат деца со пропаднати таленти ние немаме кој да ни ги тренира тие новите што излегуваат од драфтот. Се знае како се работи, излегуваат играчите од драфтот и веднаш се тренираат, ако некој не нашол дете за тренирање може да земе некое постаро дете само привремено да го тренира до следниот драфт кога ќе го замени со ново дете од последниот драфт. Исто не се согласувам ни со тоа да правиш поопширна листа, тоа се работеше во минатато од стариот скаутинг тим и не даваше резултати. Наместо да се замараме со 50 деца и тие 50 само 5 да се тренираат како што треба (и тоа за жал баш тие со најслаб потенцијал) идејата на мојата акција е да се фокусираме баш на овие најбитните со најголем потенцијал. Веќе имаме 12 такви оваа сезона, секоја нова сезона по 10-12 вакви со 9+ потенцијал свесен ли што ова значи за иднината на нашите репрезентации. Батали ги тие пропаднатите на 20-21 година дај да ги решиме овие новите, овие се битни, а кога ќе ги решиме овие може да избереме уште десетина од последниот драфт со послаб потенцијал. Започнуваме нова ера и нема повеќе да се замараме со пропаднати таленти кога имаме свежа крв за која треба добро да се погрижиме.

Погрешно ме сфаќаш. Не ми е целта тие постарите да им го заземат местото на помладите. Тие се за оние менаџери кои немаат пари за да купат помлад талент или заради други причини можат да ги имаат само тој постар играч.

Приоритет секако дека имаат 18 и 19 годишните.

From: panac
This Post:
00
260843.35 in reply to 260843.34
Date: 7/12/2014 10:31:16 AM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
Se otkazuvam od toj igrac...nemozev da odam poveke, imav 1M i 30K, resiv da se zasilam malku, pa ponatamu ke vidime.
I am out of money :).

Pozdrav,
Panac

This Post:
00
260843.36 in reply to 260843.23
Date: 7/12/2014 10:38:07 AM
Overall Posts Rated:
2727
Ne veruvam dek abilo za igrac koj se prodal za 500-600 kako sto velis ti, tuku bese tokmu za ovoj igrac, i nemav apsolutno nikakvo predupreduvanje od tebe, kako sto velis ti? No kako i da e, bilo i pominalo, a ako sakas da ne sum dobrodojden i vo tvojot skauting tim, slobodno kazi, ne mora vaka da mi kazuvas, ova ispaga kako deka ne sum pozelen, no sepak ti ke mi dades sansa, ako ne sakas ne moras, a jas deka ke treniram makedonsko proizvodstvo ne otstapuvam od toa, i deka ti si mi pomognal, toa ne go velam deka ne si mi pomognal, no deka sum baniran za toa, pak ke kazam deka apsolutno za toa sum baniran, no ne e bitno, bilo i pominalo. I konecno sakam da mi kazes dali sum dobredojden vo skauting timot posle ova, ili i ponatamu sum negativecot na ovaa igra.?.

This Post:
00
260843.38 in reply to 260843.36
Date: 7/12/2014 8:20:50 PM
Overall Posts Rated:
5555
Добро очигледно неможеме да се разбереме околу некои работи од минатото, можеби имаш послаба меморија од мене ама не е битно, да не губиме време и нерви за нешто што било пред многу години и поминало. Да гледаме напред и да соработуваме за доброто на нашите репрезентации. А тимот што ти го банираа во времето кога јас ти помагав се викаше “Емилијано Работнички“ така нешто отприлика.
Се додека тренираш квалитетно Македонски играчи ќе бидам спремен за соработка со тебе и ќе те контактирам наскоро.

Last edited by Dadimo at 7/12/2014 8:28:35 PM

From: panac

This Post:
00
260843.39 in reply to 260843.38
Date: 7/14/2014 2:58:30 PM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
Dodeka se karate za minatoto, detoto zamina vo belgiski tim, za 20K poveke....mislam deka so vakov stav sprema nasite talenti, nikogas nema da postigneme nisto. Da se razbereme, ja kazav uste odma deka imam tocno 1M, nemozam da dadam poveke....Kade e Gemidzii koj so naddade, i za 20 K go ostavi detoto da otide vo Belgiski klub? Neznaame kako ke zavrsi, no najverojatno ke ni go prodava za 1,5 2 M posle pola sezona...pa vie sega vidite sto ispustivme...

Razocaran sum, prodolzuvam da vlozuvam vo draft, ako izvadam nesto ok...a da gi sledam kaprizite na drugite, poveke nikogas. Ne planiram da kupuvam igrac od druga makednska ekipa za trening...ova ne e normalno za 20K 10ka potencijal go ispustivme od race..ccc

Pozdrav,
Panac

This Post:
00
260843.40 in reply to 260843.39
Date: 7/15/2014 8:45:21 AM
Overall Posts Rated:
128128
Dodeka se karate za minatoto, detoto zamina vo belgiski tim, za 20K poveke....mislam deka so vakov stav sprema nasite talenti, nikogas nema da postigneme nisto. Da se razbereme, ja kazav uste odma deka imam tocno 1M, nemozam da dadam poveke....Kade e Gemidzii koj so naddade, i za 20 K go ostavi detoto da otide vo Belgiski klub? Neznaame kako ke zavrsi, no najverojatno ke ni go prodava za 1,5 2 M posle pola sezona...pa vie sega vidite sto ispustivme...

Razocaran sum, prodolzuvam da vlozuvam vo draft, ako izvadam nesto ok...a da gi sledam kaprizite na drugite, poveke nikogas. Ne planiram da kupuvam igrac od druga makednska ekipa za trening...ova ne e normalno za 20K 10ka potencijal go ispustivme od race..ccc

Pozdrav,
Panac

Јас панац не молам никој веднаш штом имам простор давам пари колку што треба за добри деца за тренирање. Едноставно немам место моментално, а не сакам само да стагнира кој и да го купам. Точно е дека една од најголемите маани е што неусшеваме да си ги купиме нашите деца, и тука мора да се поработи на случајот. Најбитно е ако се нафаќа некој да купа некое дете да си го одржува зборот. Досега сто пати ми се има случено да му јавам на некој за дете на ТЛ, да ми кажат дека ќе го купат и да не го купат. Да се надеваме дека во конкретниот случај детето ќе тренира постојано квалитетно макар и по цена за 2 сезони да оди на ТЛ за 1.5-2 милиони.

From: Sonics
This Post:
00
260843.41 in reply to 260843.40
Date: 7/15/2014 9:25:05 AM
Overall Posts Rated:
00
Се утепав од пари давање за скаутинг за да добијам 2 19 годишни играчи..
Мора нешто да сум утнал во местењето, мада и овој сеа што ми падна ќе пробам да го тренирам заедно со минатогодишниот пик. Играат иста позиција ама минатогодишниот пик го тренирав за 4ка така да и таму покрива он :)
Се мислам дали и годинава да продолжам со повеќе скаутинг за уште некој играч зашто ова влегување во 2ра лига ми дојде ептен ненадејно(незнаев за буџети и глупости одамна не играв :) ) и сега имам тим составен од 35+ годишни играчи што никако не ми влага во моите идеи.
Селекторот го викна во репрезентација овој сега што го пикнав, мада најверојатно ни он, како и мене не е задоволен од играчот :)
http://www.buzzerbeater.com/player/34042157/overview.aspx

This Post:
00
260843.42 in reply to 260843.41
Date: 7/15/2014 9:56:36 AM
Overall Posts Rated:
128128
Се утепав од пари давање за скаутинг за да добијам 2 19 годишни играчи..
Мора нешто да сум утнал во местењето, мада и овој сеа што ми падна ќе пробам да го тренирам заедно со минатогодишниот пик. Играат иста позиција ама минатогодишниот пик го тренирав за 4ка така да и таму покрива он :)
Се мислам дали и годинава да продолжам со повеќе скаутинг за уште некој играч зашто ова влегување во 2ра лига ми дојде ептен ненадејно(незнаев за буџети и глупости одамна не играв :) ) и сега имам тим составен од 35+ годишни играчи што никако не ми влага во моите идеи.
Селекторот го викна во репрезентација овој сега што го пикнав, мада најверојатно ни он, како и мене не е задоволен од играчот :)
http://www.buzzerbeater.com/player/34042157/overview.aspx

Ти само имај желба за тренирање и собери пари ќе можеш да купиш дете за тренинг, не е драфтот единствената можност. Тренирај ги еднопозициски тие што ги имаш двајцата за У21 можат топ играчи да бидат, и купи повисок тренер ако можеш. А ако си заинтересиран и спремен да дадеш пари за поглем талент, ќе ти најдеме на ТЛ.

Advertisement