Rekordna poseta u "Proviđenju" ove godine:
GOMELJSKI: "VRATILI SMO POVERENJE NAVIJAČA"
13638- broj prodatih ulaznica računajući i sezonske na utakmici 9. kola lige II-3 koju je Sveti Vid u svojoj hali igrao protiv ekipe OKK Lubenin. Poseta koja nije zapamćena u utakmici regularnog dela sezone još od pre dve godine. "Očigledno je da publika ponovo ima poverenje u tim koji stvaramo, u naše ciljeve i način na koji ekipa igra i bori se za uspeh. Od trenutka kada smo ispali iz prve lige pre dve sezone, kuburili smo sa posetom koja je jedva prelazila polovinu kapaciteta dvorane. Sada je po prvi put, ne računajući prošlosezonski plej of, poseta prešla korektnu granicu od 70 posto" kaže menadžer Svetog Vida, Gomeljski. "Očekujem da će navijači na iduće mečeve dolaziti u još većem broju, ekipa je vezala tri pobede i izbila na 4. poziciju koja joj garantuje plej of borbe. Međutim, da bismo se tu i zadržali, moramo da nastavimo da dobijamo mečeve. Domaći teren treba da bude neosvojiva tvrđava za sve rivale."
A na parketu "Proviđenja" u subotu imalo je i šta da se vidi. Neizvesna košarkaška predstava do samog kraja, veliki broj poena i na kraju okrugla stotka domaćina za 6. pobedu u prvenstvu. Od pojedinačnih partija, fantastična košarkaška predstava iskusnog Dečenga, krila gostiju koji je nemilice trpao koš iz svih pozicija, postigavši za 39 minuta na parketu jedan poen više, ali na svoju nesreću nije imao dobre pratioce u ostatku tima. Sa druge strane timska igra Svetog Vida nije mogla da zaseni još jednu veliku partiju Lazara Negovanovića, impresivan učinak od 29 poena i 19 skokova i 3 asistencije dopunio je činjenicom da je na parketu proveo svih 48 minuta, zasluženo ponevši epitet junaka utakmice: "Trener mi je rekao da igram i da ne razmišljam o izmeni, dok god imaš snage igraj, tako je rekao i ja sam igrao, bio sam kao u transu i uopšte nisam osećao potrebu da zatražim izmenu", kaže Lazar.
Lazareve partije ove godine postaju standard, od igrača koji je samo na trenutke bljeskao prošle sezone sada je lider tima u statističkim parametrima, prosečno ove sezone beleži 18.9 poena i 12.4 skoka uz sjajan procenat šuta od 53 odsto. Raznovrsnost Lazarave igre ogleda se i u činjenici da beleži 5.3 asistencije po meču, neobično mnogo za poziciju na kojoj igra. "Trudim se da ne budem jednodimenzionalan igrač već da predstavljam pretnju po protivnika iz više pravaca, ako me zatvore dole udvajanjem, vratiću pas natrag, ako protivnik pokuša zonom da zatvori reket, probažću šutem spolja a nije mi strano ni prodorom da razbijem zonu", kaže Lazar. "On je igrač za sezone koje dolaze, jer budućnost ove igre je u višedimenzionalnim igračima", zaključuje Gomeljski.