Χτες νομιζω αποδειχθηκε οτι η Ισπανια δεν ειναι ανικητη. Απλως εμεις σαν ομαδα ειχαμε και εχουμε προβλημα με την Ισπανια. Η Σερβια πηγε για να παιξει το παιχνιδι της και στο τελος να κανει λογαριασμο και τελικα δικαιωθηκε. Ειχε χθες (η Σερβια) το αγωνιστικο πλανο που ειχαμε εμεις στο μεταξυ μας ματς με τους Σερβους που διακοπηκε απο τα γνωστα επεισοδια. Αυτο το ματς πηγαινε τοτε σαν το χθεσινο, κοντα κοντα. Δεν προσαρμοζω το παιχνιδι μου στον αντιπαλο, παιζω το παιχνιδι μου ανεξαρτητως αντιπαλου. Εμεις αντιθετως, σε καθε παιχνιδι με την Ισπανια προσπαθουμε να προσαρμοσουμε το παιχνιδι μας στην ομαδα της Ισπανιας, τεραστιο λαθος τακτικης και οχι μονο κατα την αποψη μου, τεραστιο γιατι το εχουμε κανει σε ΟΛΑ τα ματς χωρις εξαιρεση και δεν μπορω να καταλαβω αφου δεν μας βγαινει ποτε, γιατι το συνεχιζουμε...
Στα παιχνιδια με την Ισπανια, η εθνικη μοιαζει σαν τις μικρες ομαδουλες του ποδοσφαιρου που εχουμε στη χωρα εναντια στα μεγαθηρια της Ευρωπης. Πως παιζουν αυτοι? 1 επιθετικο μπροστα, μεσα-εξω, και απο εκει και περα 9 παικτες με αμυντικους προσανατολισμους, απο τους οποιους οι μισοι μπλοκαρουν τα ατου του αντιπαλου προσπαθωντας να καταφερουν να μη δεχτουν τερμα.
Στο μπασκετ δεν ειναι ακριβως ετσι βεβαια, δεν παιζουμε για να μη σκοραρουμε, αλλα, κακως κατα τη γνωμη μου, παιζουμε για να εξουδετερωσουμε τα ατου της Ισπανιας. Πιστευα και πιστευω οτι επρεπε να παιζουμε χωρις φοβο το ΔΙΚΟ μας παιχνιδι και να επιμενουμε σε αυτο. Οπως το 2005 που η ομαδα στον τελικο δεν επικεντρωθηκε στην εξουδετερωση του Νοβιτσκι και δικαιωθηκε, ετσι επρεπε και σε τοσα ματς με την Ισπανια να το εχουμε ηδη κανει.
Αντιθετως κανουμε το λαθος να προσπαθουμε να μπλοκαρουμε τους Ισπανους παικτες. Το αποτελεσμα ειναι να μας τιμωρει μονιμως το ταλεντο τους, γιατι νομιζω ειναι μια κλαση πιο πανω απο εμας και σε ταλεντο. Τις νικες της Ισπανιας τις φερνει το ταλεντο τους, τη στιγμη που εμεις αντιπαραθετουμε δυναμη και ηθελημενα βαζουμε στην ακρη την εννοια της ομαδας. Μονο η δυναμη της ομαδας που εχει ενα συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου και στηριζει τα ΠΑΝΤΑ σε αυτο, μπορει να μας βγαλει απο τη δινη των συνεχομενων ηττων απο την Ισπανια, οπως επισης και απο τη δινη της αποτυχιας σε αυτο το Μουντομπασκετ.