Τι γίνεται; Δεν βλέπω προγνωστικά και λέω να αρχίσω εγώ.
nikolas2007-Great Alexander: Πιστεύω ότι για τρίτη φορά φέτος θα σπάσουν καρδιές στα μεταξύ μας παιχνίδια. Θυμίζω 72-63 εγώ στην έδρα του Great και 77-76 ο Great μέσα στην Κούνια. Ο νικητής θα κριθεί απο την τακτική των δύο αντιπάλων. Για ποντάρισμα θα έπαιζα και τις δύο ομάδες για νίκη απο 1 έως 5 πόντους.
SymTeam-Panathinaikos: Θα ξεκινήσω απο τους φιλοξενούμενους που με εντυπωσίασαν με την εύκολη νίκη τους επί του Αρη και ας υπήρχε η διαφορά διάθεσης. Κυριολεκτικά μας "κοίμισε" μεταφορικά το κοράκι τόσο καιρό στην κανονική περίοδο με τα πειράματα, λόγω προπόνησης απο ότι φαντάζομαι, και ξαφνικά είδαμε μια ομάδα που έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Βέβαια τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού η SymTeam είναι σε εξαιρετική κατάσταση (τα DMI μου θυμίζουν πρωταγωνίστρια ομάδα της II), έχει μεγαλύτερο ενθουσιασμό απο τον Παναθηναϊκό και επιπλέον έχει την έδρα υπέρ της. Οπότε ποντάρω στον άσο.
basilissa21-revence: Για το ζευγάρι αυτό ισχύουν τα ίδια με αυτά που ξαναέγραψα. Μάλιστα απο τη στιγμή που ο revence δεν προπόνησε αγωνιστική κατάσταση μήπως και προσπαθήσει να κάνει το διπλό, τότε ο άσος απλά θα έρθει με χαρακτηριστική ευκολία και η Βασίλισσα θα παραμείνει στην ΙΙΙ.
phoenix-aetos: Μου προκάλεσε εντύπωση το ότι αμφότερες οι ομάδες δεν πρόσεξαν την κατάσταση των παικτών τους εν όψει του ή των αγώνων που έχουν να δώσουν. Ο Φοίνικας έχει αμυντικό πρόβλημα, αλλά είναι καλύτερος επιθετικά απο τον Αετό. Δύσκολα τα προγνωστικά, λόγω έδρας ένα πολύ μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά το διπλό δεν θα μου προκαλέσει καμία απολύτως εντύπωση.
Μια γενική εικόνα για τη συνέχεια τώρα... απο ότι φαίνεται ο μπλε όμιλος θα μείνει ίδιος κατά τα 7/8, ενώ ο κόκκινος όμιλος θα ανανεωθεί κατά τα 4/8. Ξέρω ότι πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι καλύτερα να ανέβουμε στη ΙΙ απο έναν δύσκολο όμιλο σαν τον δικό μας, αλλά βλέποντας τα χάλια των άλλων ομίλων γελάω. Η Βασίλισσα για παράδειγμα σε άλλον όμιλο θα έπαιζε πλέι-οφ αυτή τη στιγμή, ο JK69ER θα γλίτωνε και οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις δεν θα είχαν το άγχος των αποτελεσμάτων για να τερματίσουν ψηλά όπως έγινε εδώ φέτος και ειδικά στον μπλε όμιλο. Νομίζω ότι το σύστημα του buzzerbeater χωλαίνει χαρακτηριστικά. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν του χρόνου δω υπο-όμιλο με ομάδες που θα έχουν κατάταξη απο 2000 έως 6000 και άλλον υπο-ομιλο με ομάδες που θα έχουν κατάταξη απο 5000 έως 15000.
Ισως και το σύστημα στα πλέι-οφ θα πρέπει να είναι πιο δίκαιο, αλλά θα επανέρθω με μια ιδέα που μου έδωσε ένας φίλος μετά το τέλος των πλέι-οφ και θα τη θέσω προς συζήτηση.