Hvala na cestitkama dobri ljudi.
Sada mali uvod u grupu koja nas ceka. Necu kao Ivko da zborim o populaciji i glavnom gradu, vec cu o BB desavanjima. Za sada ukratko samo o ekipe iz prva 3 sesira.
Poljska. Uzeli su poslednja 2 svetska zlata. Mislim da nema potrebe bilo sta vise pisati.
U finalnoj utakmici Svetskog sampionata, od 12 igraca koji su izlazili na parket 8 igra u nekoj od V Poljskih liga.
6 je iz Prve, jedan iz Cetvrte, a najskuplji centar od 400k plate igra u Petoj ligi.
Od 5 igraca koji su nastupali na pf/c na toj utakmici svih 5 igra u Poljskoj.
Selektor je kozlik4
(162456), Poljski prvoligas.
SlovackaBez vecih uspeha na medjunarodnom nivou.
U sastavu je trenutno 11 igraca, nece biti posebnih promena.
Od tih 11, samo 2 igraca ne igraju u Prvoj ligi te zemlje.
Od te dvojice jedan je Jaroslav Turcan
(6924768), koji je pre koju nedelju napustio Nitru Corgons, dugogodisnjeg vladara Prve lige Slovacke.
Od 5 igraca na pozcijama pf/c koji su sada u timu, 4 nastupaju u Slovackoj, a jedan u Estoniji.
Selektor je psycho
(58414), koji ima 2 mandata kao selektor u21 tima, a ovo mu je i drugi seniorski mandat.
MadjarskaIsto bez pehara na stranici reprezentacije.
U sastavu 13 igraca, 6 u Madjarskoj igra.
Od unutrasnjih igraca 3 od 5 su u Prvoj ligi te zemlje.
Selektor je kaygee
(160409), kome je ovo drugi mandat.
Cisto poredjenja radi, od 18 igraca koje imam na nekom sirem spisku u nasoj zajednici je 7 komada. Od toga jedan 98% nikad zaigrati nece za tim. Od 7 pf/c nijedan nije u nasim rukama.
Kako vecina reprezentacija u danasnje vreme igra LI, jasno vam je gde lezi nas problem. Dok drugi konstantno popravljaju svoje unutrasnje igrace, i u kasnim godinama im treniraju 1-1 i pas, nasi centrici se sele iz kluba u klub. Za ozbiljniji rezultat od pukog prolaska u drugi krug Evropskog, treba nam vise odricanja. Ne kazem da svi treba da treniraju samo Srbe i da batale licni uspeh, ali.. Treceligasi i nizeligasi tesko mogu da opstanu sa zverima 200+k plate, to je jasno. Znaci da zrtvu moraju podneti menadzeri iz prve dve lige. Ne racunam u ovo ako neko zeli da postane tim farma. :D
Ako zelimo da se vratimo u top 10 bb sila, broj igraca koji je u nasim klubovima mora naglo da se poveca. To je realnost, ko ne misli tako jbg. Raduje me sto su ona decica koje sam nabrojao na onom spisku pre par dana, vecinom kod nas. Tako da je buducnost svetlija.
Slazem se isto da je tesko dovesti nekog od ovih nasih drva u tim (Grubor, Dule, George i ekipicu) zbog velikih plata, i zbog toga treba vise da se preorijentisemo na pravljenje dobrih krilnih centara, sa jakim spoljnim skilovima, nego obicnih drva sa gore ponekom sedmicom. Manje su plate takvim igracima i za po 100k i mnogo ih je lakse hraniti.