Danes žal usodni poraz proti Hrvatom:
(38487)Tekmo smo začeli odlično in v prvi četrtini povsem onesposobili Hrvate, ter si priigrali 11 točk prednosti (22-11). Sledila izenačena druga četrtina in po polčasu smo zadržali lepih 9 točk prednosti. Moram reči, da sem bil takrat že 95% prepričan v zmago in zdelo se mi je, da smo glede na prvi polčas očitno toliko kvalitetnejši, da nam niti delno pravilna hrvatova napoved moje taktike, ter njihova prednost domačega igrišča ne more priti do živega. Napaka seveda.
Žal je potem naša igra povsem razpadla. Našim ni šlo v koš nič več in tekmo smo končali s precej poraznim metom 28-93, od tega za 3 6-26. Edini res soliden od naših je bil nocoj Velečič, s slabim metom pa so razočarali predvsem Pečevnik, Drniković in Potisk. Tako so Hrvati po tretji četrtini prešli v vodstvo, ki ga v zaključku tekme nismo uspeli izničiti in na koncu smo izgubili kar z zajetno razliko.
Žal je tako letošnje sezone za nas konec. Moram reči, da sem kar razočaran, saj nam je dobro kazalo in ob napredovanju bi bili v dobrem položaju tudi v 1/4 finalu, saj so Slovaki že drugič zapored igrali na vso moč in premagali Litvance, ki so igrali z levo roko. Imeli smo res lepo priložnost priti celo med najboljše 4 ekipe z dobrim razpoloženjem, potem pa je itak mogoče vse. Po tekmi je seveda lahko analizirati vse napake, res mi je žal, da sem šel pol ure pred tekmo spreminjati našo napadalno taktiko iz zunanje na osnovni napad, ter zbrisal napoved notranje taktike hrvatov. Verjetno se je vsak igralec bb-ja že naučil, da se teh last minute sprememb ne dela...
Sledi analiza generacije za prihodnjo sezono, ko nas spet čaka EP. Tokrat bomo v 4. bobnu (nazadnje smo bili v 5.), kar je lep obet, saj imamo potem na sporedu najprej ekipe iz bobnov 5 - 8 in šele nato tekme, ki res dločajo o uvrstitvi v naslednji krog. O tem, ali bom spet kandidiral za selektorja bom še razmislil.
Lep pozdrav!