Καλημέρα σας και καλή χρονιά (ξανά),
Είναι πασιφανές ότι το παιχνίδι διάγει μια σοβαρή κρίση ταυτότητας, η οποία έχει άμεση σχέση με την ανανέωση του, καθαρά σαν εμπορεύσιμο προϊόν. Εδώ και τουλάχιστον 5-6 σεζόν δεν έγινε καμιά σοβαρή αλλαγή, που να δώσει νέο ενδιαφέρον, ιδίως σε αυτούς που ήταν στο μεταίχμιο να συνεχίσουν ή να το παρατήσουν.
Διαφωνώ πλήρως, Νίκο, μαζί σου ότι "δεν πρέπει να περιμένουμε τρομακτικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον" υπό την έννοια ότι, όταν σαν μάρκετινγκ βλέπεις την πλήρη, ουσιαστικά, απαξίωση να έρχεται, οφείλεις (υποχρεούσαι ίσως καλύτερα) να ενεργήσεις άμεσα για την διόρθωση, βελτίωση του προϊόντος σου ακόμα και αν αυτό θα σε υποχρεώσει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκτός και αν πλέον έχεις κουραστεί, δεν θες να δώσεις άλλο χρήμα και περιμένεις κάποια στιγμή βαθμιαία να πέσει ο αριθμός των χρηστών κάτω από έναν αριθμό "επικινδυνότητας" για να πεις στους εναπομείναντες "μάγκες λυπόμαστε, αλλά το παιχνίδι σταματά τη λειτουργία του". Δεν είναι μακριά η μέρα, που αυτό θα συμβεί πρός μεγάλη στενοχώρια πολλών παιδιών ανά τον κόσμο.
Είναι τελείως, μαρκετίστικα πάντα, λανθασμένη η άποψη σου ότι η πτώση του αριθμού των υποστηρικτών φταίει για την κατάντια του παιχνιδιού. Αν το δεις από την άποψη του πελάτη (όπως και είσαι), η οπτική είναι εντελώς διαφορετική, αφού σκέφτεσαι ότι "γιατί να κάθομαι να δίνω τα λεφτά μου, όταν στον έναν χρόνο που είμαι υποστηρικτής (4 αγωνιστικές περίοδοι) δεν έγινε καμιά αλλαγή;". Τόσο καιρό ακούγαμε το παραμύθι, διότι περί τέτοιου πρόκειται, πιστεύω, ότι κάποιοι προγραμματιστές έκαναν "σοβαρά λάθη" τα οποία θα έπαιρναν καιρό για να διορθωθούν. Πέρασαν τόσες περίοδοι από τότε, τα περισσότερα εκ των προβλημάτων αυτών διορθώθηκαν αλλά το παιχνίδι έμεινε ίδιο και απαράλλακτο, χωρίς καμιά ανανέωση.
Θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες ιδέες για την πλήρη αναμόρφωση του παιχνιδιού, όπως έχουν ακουστεί πολλές και ενδιαφέρουσες κατά καιρούς από πολλά παιδιά στην παγκόσμια κοινότητα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ρεαλισμό του παιχνιδιού σε πολλά ακόμα κομμάτια. Λ.χ. είναι μη αποδεκτό κάθε εβδομάδα να αυξάνει ο μισθός του προσωπικού ή να υπάρχει ταβάνι για το γήπεδο ή να μην έχεις έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα κυπέλλου ή ή ή ή........
Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Σπάρτακο ότι η 5η κατηγορία είναι περιττή για την Ελλάδα. Αν υποθέσουμε ότι οι χρήστες είναι 2000 πλέον για την Ελλάδα με την λογική να γίνουν 2500, αν ξαναπάει καλά το παιχνίδι, θα μπορούσαν και οι κατηγορίες της 5ης να γίνουν 64, αφού οι περισσότερες είναι γεμάτες από εικονικούς χρήστες, άρα ανενεργές. Αυτό δεν το λέω σαν πρόταση βελτίωσης, απλά σαν λογική ότι από την πλευρά μου συμφωνώ με αυτό.
Απο εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να υπάρχει ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στην δυναμικότητα και την αναλογικότητα των κατηγοριών, ιδίως στην 4η. Δεν μπορεί να υπάρχουν όμιλοι που ένας που υποβιβάζεται από την 3η έχει πρόβλημα να μπει στα Playoff και σε άλλες χρήστες που ανεβαίνουν από την 5η κάνουν περίπατο. Αυτό δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση στους πρώην χρήστες της 3ης, αφού βλέποντας ότι είναι δύσκολο να ξανανέβουν σε εύλογο διάστημα ή παρατούν το παιχνίδι ή υποβαβάζονται στην 5η με τη λογική να ανέβουν σε έναν εύκολο όμιλο της 4ης και καπάκι να ξανανέβουν στην 3η. Για μένα αυτό είναι ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την βελτίωση του παιχνιδιού, γιατί έχει να κάνει άμεσα με την ψυχολογία του χρήστη. Όσο πιο φιλικό και δίκαιο είναι ένα παιχνίδι, τόσο πιο εύκολα κρατάει σε ενδιαφέρον τον χρήστη του ακόμα και αν οι αλλαγές του είναι λίγες. Αυτό ονομάζεται ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Φυσικά αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις κατηγορίες.
Σε περίοδο κρίσης κάνεις τα πάντα για να κρατήσεις το πελατολόγιο, αν πιστεύεις ότι αξίζει αυτό που προσφέρεις, αλλιώς κλείνεις το μαγαζί, ιδίως, όταν ο ανταγωνισμός σε παρόμοια παιχνίδια ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Επιχείρηση είναι το παιχνίδι, αλλά κάπου έχει χάσει τον προσανοτολισμό της, διότι έτσι όπως πάει, σύντομα θα βάλει λουκέτο.
Last edited by epanastatis79 at 1/10/2013 3:52:18 AM