BuzzerBeater Forums

BB Hellas > "Αsk a BB day" στα Ελληνικά

"Αsk a BB day" στα Ελληνικά

Set priority
Show messages by
This Post:
00
270455.16 in reply to 270455.13
Date: 5/14/2015 8:47:15 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192

Νίκο, το παιχνίδι είναι αφημένο στη μοίρα του. Δεν υπάρχει ένα πλάνο για το τι θα γίνει, όπως ξημερώσει κάθε φορά. Το ετήσιο 45άρι είναι το τελευταίο που με νοιάζει, πραγματικά και ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα τύπου "εμείς πληρώνουμε". Η έλλειψη σεβασμού όμως μου γυρνάει τα μάτια. Δαπανάμε σαν αρρωστάκια κάποιο χρόνο εδώ πέρα και αυτός είναι γραμμένος!

Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Το GDP. Το μάντεμα. Εγώ διαφώνησα, οι περισσότεροι συμφώνησαν, καλώς. Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη αλλαγή. Είχα φάει έναν χρόνο ημερολογιακό να προπονώ παίχτες αποκλειστικά για LI και έρχεται ένα πρωί ο Μαρίν και μου λέει "μεγάλε, άκυρο ό,τι έκανες, τώρα πέφτει πρόβλεψη". Γιατί; Πες μου 2-3 σεζόν πριν ότι σχεδιάζεται μια αλλαγή με τέτοια χαρακτηριστικά κλπ κλπ. Να ξέρω κι εγώ τι να κάνω. Γιατί δεν σέβεσαι τον χρόνο που σπαταλάω στο site σου; Στους day-traders αποφάσισε να επιβάλλει έξτρα φόρο ΑΦΟΥ ξεκίνησε η σεζόν και είχαν αγοράσει ήδη παίχτες draft. Χωρίς καμία ενημέρωση από πριν.

Δεν κολλάνε με τα υπόλοιπα τα παραπάνω παραδείγματα, παρά μόνο στο ότι πιστεύω ότι δεν υπάρχει σεβασμός. Φωνάζει η κοινότητα για κάτι; Πάω να το αλλάξω, χωρίς να σκέφτομαι ότι η κοινότητα μπορεί και να κάνει και λάθος (π.χ. να αγοράζει σκόρερ περιφερειακούς για να παίζει LI). Μου ήρθε να αλλάξω το καθεστώς των Free Agents; Το έκανα και βρείτε μόνοι σας τι έκανα. Κάτσε ρε φίλε, δεν πάει έτσι.

Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω!

This Post:
00
270455.19 in reply to 270455.17
Date: 5/14/2015 9:57:56 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Kαλησπερα Γιαννη θα ηθελα να παρω κι εγω μια μικρη θεση σε ολο αυτο. Καταρχην με τον villagkoura δεν γνωριζομαστε σε προσωπικο επιπεδο. Απλα λογω των θεσεων μας συνεργαζομαστε και υπαρχει καλο κλιμα αναμεσα μας. Επομενως δεν εχω λογω να τον υποστηριξω απλα ετυχε να συμφωνω σε αυτο.

Ωστοσο να επισημανω κατι. Αν προσεξες συμφωνησα στο γεγονος οτι οι αλλαγες ειναι πολυ αποτομες και δε δινουν χρονο στους μανατζερ να προσαρμοστουν κι αυτο δεν ειναι κατα τη γνωμη μου αντικειμενικο η υποκειμενικο αλλα ειναι η αληθεια. Ο καθενανς θα μπορουσε να την πατησει κανοντας ενα πλανο το οποιο οι προσθηκες του παιχνιδιου να το αλλαζαν και ετσι η ομαδα θα πηγαινε πισω. Οσο για το αλλο θεμα με τον μαριν δεν πηρα θεση στη διαφωνια σας.

Εκανα μονο ενα χιουμοριστικο σχολιο στον villagkura πιο πολυ για το poll που εφτιαξε.

Κατα τα αλλα και η μαντεψια μου αρεσε στο παιχνιδι εμενα. Αυτο που δε μου αρεσε ειναι οι αποτομες αλλαγες του παιχνιδιου που δεν δινουν περιθωρια στους μανατζερ για ενα plan b.

Φιλικα παντα.

Last edited by Meteoritis at 5/14/2015 9:59:15 AM

This Post:
00
270455.20 in reply to 270455.18
Date: 5/14/2015 10:08:34 AM
Overall Posts Rated:
419419
Ωραία όλα αυτά, μόνο που εγώ δεν έκρινα τις αλλαγές στο παιχνίδι, αλλά τον τρόπο με τον οποίο έγιναν. Αν διάβαζες προσεκτικά θα το καταλάβαινες.

This Post:
22
270455.21 in reply to 270455.19
Date: 5/14/2015 10:41:05 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Εγώ δεν έχω δει στο φόρουμ "suggestions", ούτε μία πρόταση βελτίωσης παιχνιδιού, από κανένα, που να ακολουθείται από φράση του στυλ "να το ανακοινώσετε και να το κάνετε όμως σε 1-2-3 σεζόν, για να προλάβουμε να προσαρμοστούμε".
Αντίθετα, το πιο συχνό φαινόμενο είναι η διαπίστωση με ύφος χιλίων καρδιναλίων του καθενός ότι το τάδε ή το δείνα δεν είναι σωστό και πρέπει να αλλάξει...χθες.

Ζητάμε επιτακτικά και παντού επί 15 σεζόν να σταματήσει η κυριαρχία του look inside, προσθέτουν το GDP, την 16η σεζόν τους λέμε ότι το έκαναν απότομα!
Βλέπω μόνο εγώ κάτι λάθος στην παραπάνω αλληλουχία?

Βέβαια θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερο.
Να είχαν έτοιμο για εφαρμοφή το GDP και να το ανακοίνωναν στην αρχή της σεζόν 27(μετά από 15 σεζόν απαίτησης για αλλαγή), ότι θα το εφαρμόσουν την σεζόν 27 (6 ημερολογιακούς μήνες μετά ) για να προετοιμαστούμε.
Ε ρε γλέντια και μπινελίκια που θα ακούγανε...

This Post:
00
270455.23 in reply to 270455.21
Date: 5/14/2015 11:18:44 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Ρε μνημονικαε βγηκες στη φορα.

Παντως περα απο την πλακα για να μιλησουμε λιγο σοβαρα για το παιχνιδι. Κανεις δεν ειπε οτι το παιχνιδι δεν ειναι ωραιο και ειναι λογικο αλλοι να εχουν καποια παραπονα και καποιοι αλλοι οχι απο τις προσθηκες. Φυσικα υπαρχουν και οι αιωνιοι γκρηνιαρηδες οι οποιοι παντα κατι θα προσαψουν. Αυτους ας τους αφησουμε στην ακρη.

Καλα εκαναν κι εβαλαν μαντεψια εφοσον ηταν τετοια η φυση του παιχνιδιου. Νομιζω ομως οτι υπαρχουν πραγματα στο παιχνιδι που γινονται βιαστικα. Προσωπικα προτιμω πιο αργες αλλαγες αλλα σωστα μελετημενες ωστε να αντιμετωπιστουν τα οποια προβληματακια υπαρχουν στο παιχνιδι.

This Post:
00
270455.24 in reply to 270455.21
Date: 5/14/2015 12:05:53 PM
Overall Posts Rated:
419419
Θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό. Την σεζόν 25 π.χ. να βγει ο Μαρίν και να πει: "Παίδες σκεφτόμαστε αλλαγές για την κυριαρχία του LI στο παιχνίδι τις οποίες θα τεστάρουμε και θα εφαρμόσουμε μόλις δούμε ότι δουλεύουν. Για την ώρα προτείνουμε να βρείτε λύσεις σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ξερά την ίδια τακτική."

Και δεν είναι κάτι που δεν έχει γίνει. Όταν έγινε η αλλαγή στο κενό lineup (BLU) ανακοινώθηκε και το τέσταραν για τουλάχιστον 1 σεζόν. Είχε όλο τον χρόνο κάποιος να προετοιμαστεί.

Και γράφω για τελευταία φορά ότι δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω για τις αλλαγές που είτε διαφωνώ (GDP) είτε συμφωνώ (Φόροι, FA κλπ...) αυτές καθαυτές. Εγώ μιλάω για το ότι οι αλλαγές γίνονται απότομα, χωρίς προγραμματισμό και τώρα πια έχουμε και τον νεοτερισμό να μη μας λένε τι άλλαξε (Free Agents, JS).

Και επειδή έγραψες παραπάνω για τους Free Agents ότι θέλουμε τον μαθηματικό τύπο:

Draft 20 ετών, με Χ αριθμό skill και Ψ μισθό με Ζ προοπτική. Εγώ που είμαι U21 προπονητής πρέπει ή δεν πρέπει να ξέρω αν μένει ελεύθερος ή τον χάνουμε; Πες μου αν είναι λογική η απορία ή απλά είμαι μ@@@@@ς.

This Post:
11
270455.25 in reply to 270455.24
Date: 5/14/2015 2:59:03 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Εχεις παίξει αρκετά το παιχνίδι για να έχεις αντιληφθεί αλλά και συνηθίσει το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είναι arcade όπου θα τελειώσουν οι πίστες και τέλος, αλλά έχει συνέχεια.
Οπότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το κάθε τι με βραχυπρόθεσμο γνώμονα και υπομονή.
Εστω ότι συμφωνούμε με μία αλλαγή που έγινε αλλά θεωρούμε ότι έπρεπε να είχαμε προειδοποιηθεί μισή/μία σεζόν νωρίτερα και κάνουμε ολόκληρη ιστορία, σκέψου πόσο αστείο θα μας φαίνεται το γεγονός και η καούρα που είχαμε για προειδοποίηση κοιτώντας πίσω στην εν λόγω αλλαγή, μετά από 10/15/20 κτλ σεζόν.
Νομίζω ότι όλοι την έχουμε πατήσει έτσι και θα συνεχίσουμε να πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται κοντόφθαλμα από καιρό σε καιρό.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό. Την σεζόν 25 π.χ. να βγει ο Μαρίν και να πει: "Παίδες σκεφτόμαστε αλλαγές για την κυριαρχία του LI στο παιχνίδι τις οποίες θα τεστάρουμε και θα εφαρμόσουμε μόλις δούμε ότι δουλεύουν. Για την ώρα προτείνουμε να βρείτε λύσεις σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ξερά την ίδια τακτική."

Και δεν είναι κάτι που δεν έχει γίνει. Όταν έγινε η αλλαγή στο κενό lineup (BLU) ανακοινώθηκε και το τέσταραν για τουλάχιστον 1 σεζόν. Είχε όλο τον χρόνο κάποιος να προετοιμαστεί.

Υπάρχει μία σημαντική διαφορά.
Η αλλαγή στο GDP ήταν έτοιμη προς εφαρμογή. Αντιθέτως η αλλαγή στο ΒLU ανακοινώθηκε ότι θα δοκιμαστεί την σεζόν 28 και θα ισχύσει την 29, δεν ήταν έτοιμο και ίσχυσε από πέρυσι(σεζόν 30).
Εχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι αν το είχαν άμεσα έτοιμο την σεζόν 28, θα το άφηναν για την 29?
Εγώ όχι και δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε κιόλας.
Υπάρχει όμως και το άλλο με το BLU, βλέποντας το βραχυπρόθεσμα.
Tην σεζόν 29 που δεν ίσχυσε τελικά ενώ είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη, θα έπρεπε να έχει έρθει το τέλος του κόσμου από (δικαίως)διαμαρτυρόμενους χρήστες που άλλαξαν και προσάρμοσαν τα ρόστερ τους για αυτή την αλλαγή και τελικά κατέληξαν να ξοδέψουν "άχρηστα" χρήματα σε παραπάνω παίκτες...

Και γράφω για τελευταία φορά ότι δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω για τις αλλαγές που είτε διαφωνώ (GDP) είτε συμφωνώ (Φόροι, FA κλπ...) αυτές καθαυτές. Εγώ μιλάω για το ότι οι αλλαγές γίνονται απότομα, χωρίς προγραμματισμό και τώρα πια έχουμε και τον νεοτερισμό να μη μας λένε τι άλλαξε (Free Agents, JS).

Το κατά πόσο γίνονται απότομα με βάση το παραπάνω σκεπτικό της φύσης του παιχνιδιού και του γεγονότος ότι πολλές αλλαγές είναι απαιτήσεις πολλών σεζόν των ίδιων των χρηστών, είναι σχετικό.
Το αν δεν έχουν προγραμματισμό είναι μάλλον άδικο, γιατί δεν ξέρουμε πόσο καιρό έχει μελετηθεί και τον (μαθηματικό κυρίως)τρόπο που έχει καταχωρηθεί μία αλλαγή στην μηχανή.
Τουλάχιστον αυτός είναι ο προγραμματισμός που με καίει πρώτιστα εμένα να έχει γίνει σε κάθε αλλαγή και όχι αν θα μου την έχουν ανακοινώσει προηγουμένως.
Για τους Free agents μας είπαν τί άλλαξε. Δεν μετράει πλέον ο μισθός, αλλά το σύνολο των σκιλς (σε συνάρτηση με ηλικία και προοπτική τουλάχιστον για τους νεότερους ηλικιακά παίκτες).
Για το JS συμφωνούμε και απορώ, γιατί είναι κάτι δομικό και ενώ μας έχουν ενημερώσει για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Last edited by maddoghellas at 5/14/2015 3:05:13 PM

This Post:
00
270455.26 in reply to 270455.25
Date: 5/14/2015 2:59:20 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Draft 20 ετών, με Χ αριθμό skill και Ψ μισθό με Ζ προοπτική. Εγώ που είμαι U21 προπονητής πρέπει ή δεν πρέπει να ξέρω αν μένει ελεύθερος ή τον χάνουμε; Πες μου αν είναι λογική η απορία ή απλά είμαι μ@@@@@ς.]

Είσαι υπερβολικός, πάρα πολύ.
Πρώτον, γιατί δεν πρέπει να κάνεις κάτι που δεν θα έκανες και τώρα. Αν ο παίκτης είναι καλός και με προοπτική να βοηθήσει κάποια Εθνική τον "σώζεις" καλώντας τον, αν όχι τον αφήνεις, βγει δεν βγει στην λίστα.
Δεύτερον, γιατί παίζει η συγκεκριμένη αλλαγή να είναι η πιο μετρήσιμη(και σε αρκετά σύντομο διάστημα) από όλες που έχω διαβάσει τις 10 σεζόν που παίχω το παιχνίδι!
Eιδικά από τους U21 NTs.
Η απάντηση του Μαρίν είναι χαρακτηριστική:
First of all, we don't use salary as a FA parameter at all now, we replaced it with a total skill count. The limit for 18 yo players varies a bit based on player potential, where high potential lowers it (hall of famers and all-time greats needing the lowest skill count). I cannot/don't want to disclose the exact numbers, you'll have to figure that out yourselves. I know this doesn't help NT managers, but with some research and over time, you'll figure it out, I'm sure. Until then, you'll have to continue "saving" the important ones. Also, the fact that there's now even a possibility of having a nice 18yo FA is a big plus for all NTs.

Οπότε εσύ που τους έχεις όλους τους μικρούς στην λίστα, ούτως ή άλλως, θα μπορείς μετά από λίγο καιρό να εξακριβώσεις(κυριολεκτικά), στην κάθε ηλικία και σε κάθε προοπτική, ποιο είναι το μίνιμουμ συνολικό σκίλσετ, όπου δε θα γίνονται FAs οι παίκτες.

@Μετεωρίτης,
συμφωνώ απόλυτα, όπως το θέτεις.
Να μην ακολουθούσες και την άστοχη φρασεολογία άλλων...

@Μanu,
μην τα ξαναλέμε, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει

Last edited by maddoghellas at 5/14/2015 2:59:49 PM