Καλησπερα και απο μενα
Δε μου πεφτει λογος,αφου δεν ειμαι υποψηφιος,αλλα μου αρεσαν τα δυο ερωτηματα και θελω να πω τη γνωμη μου.
Για το πρωτο ερωτημα θα πω οτι ειναι θεμα χρονου και λιγο τυχης να περασουμε σε καποια επομενη φαση ευρωπαικου πρωταθληματος,να κανουμε μια καλη πορεια κ.ο.κ αφου εχουμε καλυτερους παικτες σε σχεση με πριν στο 1,2,3,
αλλα και παλι μας λειπουν οι καλοι ψηλοι και σιγουρα θα βρεθει καποια περιεργη χωρα απο αυτες που δε ξερουν μπασκετ και θα μας κερδισει.
Οι λογοι ειναι διαφοροι οπως φαρμες,προτιμηση μανατζερ των χωρων εκεινων σε διεθνεις τους,περισσοτερη προπονηση,πιο πλουσιες ομαδες λογω προπονησης,καλυτεροι παικτες στα 21-22 κ.τ.λ. αλλα σημασια εχει πως θα μας κερδισουν και εμεις θα λεμε οτι δε γινεται να χανουμε εστω και σε ενα μπασκετικο παιχνιδι απο χωρες που δε ξερουν μπασκετ.
Για μενα ειναι καλυτερα να το παμε με τον τροπο μας,με υπομονη και να δουμε τα αποτελεσματα σε βαθος χρονου παρα να κυνηγαμε τις νικες και να χανουμε στο τελος απο τον καθε αμπαλο.
Ενδεχομενως να χαθουν παικτες,να πεσουμε πολυ στη καταταξη(πιο δυσκολες κληρωσεις),να μη πετυχουμε τιποτα στο τελος αλλα τουλαχιστον θα εχουμε ενα μακροπροθεσμο πλανο για να εξισορροπησουμε τις υπαρκτες τωρινες αδυναμιες μας σε σχεση με τους αλλους.
Απο τη μερια μου,δε θα κρινω αρνητικα οποιον και να βγει,οτι πλανο και να ακολουθησει,οτι αποτελεσματα και να φερει αφου παραλαμβανει μια μετρια εθνικη εδω και σεζον που εχει για ταβανι,να κυνηγα μια προκριση και στο τελος να αποτυγχανει.
Οσον αφορα το δευτερο ερωτημα,μου αρεσει που βαζεις ενα υποθετικο 10ετες πλανο και θελεις μια σαφη απαντηση σε ενα απο τα δυο ακραια σεναρια.
Σε ενα παιχνιδι που βασιζεται πανω κατω στις 2,5 απειλες και στα μις ματς αναλογα με το συστημα θα διαλεγα αμυντικα σκιλς σε μεγαλυτερο βαθμο.Και τη ροη θα του εκοβα αλλα και θα του οδηγουσα την επιθεση του στο τελος οπου ηθελα
και αν ειχα και τις 2,5 απειλες πιστευω θα τον κερδιζα.Εχω επισης την εντυπωση οτι και η μηχανη διαβαζει λιγο καλυτερα τις αμυνες απο την επιθεση.
Τωρα με τη μαντεψια,πρεπει στην επιθεση να υπαρχει καποια ποικιλια στα συστηματα(για μενα μεταξυ εσωτερικων και ουδετερων προς το παρον)για να μην σε διαβασουν αλλα και στη αμυνα θα πρεπει να στεκεσαι οτι και να παιξει ο αλλος.
Ειναι καθαρα θεμα χρονου και ομαδος που εχει τον παικτη(η κατηγορια που παιζει π.χ) καθως και ο γυμναστης αλλα
και αλλοι παραγοντες που το καθιστουν λιγο μπερδεμα αυτο το ερωτημα.
Η αληθεια ομως ειναι οτι αν εχουμε τους παικτες μας στα 21-22 με πολυ ψηλα τις 2 αμυνες αυξανουμε τις πιθανοτητες
μας να μη χαθουν.Θα εχουν χαμηλους μισθους,θα παρουν καλη μεταγραφη,θα προπονουνται πολυ ευκολα εκτος θεσης και στο σεναριο που θα μας γραψει ο μανατζερ του παικτη οσον αφορα τη προπονηση και του δωσει π.χ 19 σουτ εμας δε μας χαλαει αφου αυτος θα πληρωσει τους μισθους και αν εχει καταστασεις θα μπορουμε να τον χρησιμοποιησουμε σε εξωτερικο συστημα.
Οι δυο εθνικες εχουν χρημα(εστω και λιγο) και μπορουν να το μοιραζουν οπως θελουν για να πετυχουν αυτο που θελουν.Μπορουμε στην U21 να το μοιρασουμε σε οποιον ακολουθει το πλανο μας.
Για μενα θα πρεπει ολοι οι παικτες μας στα 21 να μοιαζουν με καλα η' κακα τριαρια.Αναλογα με το τι τον προοριζουμε θα του εχουμε πιο ψηλα 1-2 σκιλς.
Επειτα απο 22 και μετα μπορουμε να εξειδικευσουμε τη προπονηση τους και να φτιαξουμε PG,SG,SF,PF,C ολοκληρωμενους η' εξειδικευμενους αναλογα με τις συνθηκες,την ομαδα,το γυμναστη,το χρονο κτλ.
Σουτ,μπασιμο,ριμπαουντ δηλ οι προπονησεις δυο θεσεων ειναι ψιλοευκολες και μπορουμε να τα εκτοξευσουμε μετα
τα 21-22.Βεβαια ο χειρισμος ψηλα βοηθαει οποτε καλα θα ειναι να εχουμε μια σχετικη ισορροπια στα σκιλς μεχρι τα 21.
Αυτα τα λιγα..