BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Nabor, sezona 32

Nabor, sezona 32

Set priority
Show messages by
This Post:
11
273910.15 in reply to 273910.14
Date: 1/2/2016 9:23:31 AM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15261526
Second Team:
Kerlci II
Če ti je vseeno, ali bo igralec star 18 ali 19 let (oz bi se zadovoljil tudi z dobrim 19-letnikom) se zagotovo splača 10 pik porabiti za group demonstration, ki ti pokaže kakovost vseh igralcev z 1 ali 2 sivima žogicama. Večinoma je med takimi kar precej igralcev, ki imajo potem 5 ali pa 4 oranžne žoge za skille (mislim, da je korelacija med številom sivih in oranžnih žog zelooo šibka). Takim potem preveriš tudi potencial. Potem pa pač nadaljuješ pri tistih z 5 sivimi žogicami in če imajo le-ti 5 oranžnih žog za skille, spet pogledaš potencial. To delaš toliko časa, dokler se ti zdi pač vredno

Če pa ti je važno, da je igralec star 18 let, potem raje najprej 10 pik porabi za "scouting combine", ki ti pokaže starost ter višino in potem presodi, ali se ti splača opraviti tudi group demonstration. Potem pač scoutaš vse 18-letnike, kolikor ti točke dopuščajo.

Ubistvu je veliko možnosti, meni je edino nesmiselno zapravljati pike zato, da bi videl dejanske skille, ker sam sem mnenja, da se pri (dobrem) 18-letniku itak da vse zakrpati, oz. trening prilagoditi njegovim skillom. In če vidiš enega igralca s 5 žogicami za potencial, potem se ti ga skoraj zagotovo splača dati na prvo mesto, ni treba vedeti dejanskih skillov, če imaš pa več supertalentov, potem se pa pač malo ravnaš še po oceni (npr. A+, A, ...).

Iz svojih izkušenj lahko rečem, da sem s cca 30 pikami (cca 2/teden) lahko vedno najdel tistega enega ali dva igralca, ki sta imela potencial za člansko repko. Seveda ju potem na draftu nisem vedno dobil, ampak mislim, da nekje 30-40 pik zadošča, da poiščeš večino igralcev, ki jih je potem vredno trenirati. Več se pa ne splača zapraviti, ker vsaj v mojih ligah je bilo več kot polovica (prej 3/4) draftov takih, da ni bilo nobenega res dobrega igralca, ali pa ga je dobil kakšen bot, ker je pač izbiral prvi. Glede na tvoj položaj v ligi, bi se ti znalo zgoditi prav to