BuzzerBeater Forums

BB Hellas > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
256406.143 in reply to 256406.141
Date: 4/5/2014 9:24:21 AM
Overall Posts Rated:
123123
Τι αρμοδιοτητες εχει ο NC το γνωριζω...και ειμαι προθυμος να δωσω οσες ωρες χρειαζεται για να τις φερω εις περας...

Το talent pool δεν το γνωριζω οπως δε νομιζω οτι το γνωριζει κανενας αλλος υποψηφιος...αλλα γνωριζω οτι τα εσωτερικα συστηματα προς το παρον εχουν ανωτεροτητα εναντι των περιφερειακων γι αυτο ημουν κατηγορηματικος...

This Post:
00
256406.145 in reply to 256406.137
Date: 4/5/2014 9:30:16 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
669669
Θέλω λιγο να σχολιάσω ξεκαθαρίσω από την πλευρά μου ορισμένα πράγματα...!

Μικρές κατηγορίες

Έθιξαν πολλοί το θέμα της κατηγορίας και το κατά πόσο είναι σε θέση ομάδα 4ης να αναλάβει τα ηνία...Έχω να πώ πάνω σε αυτό ότι ουδέποτε αντιμετώπισα κάποιον μικρότερης κατηγορίας σαν ''κατώτερο''...Μάλιστα έχω πάρει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα από μάνατζερ μικρότερης κατηγορίας (όπως αντίστοιχα έχω δώσει απαντήσεις και σε μάνατζερ μαγαλύτερης κατηγορίας...)

Πρόσφατα ζάλισα λίγο τον Μετεωρίτη με πολλές ''παιδικές'' ερωτήσεις πάνω στην U21....(Μου απάντησε σε όλες,δεν έχω παράπονο...! ) και να σημειώσω εδώ ότι είναι μάνατζερ μικρότερης κατηγορίας...

Ώς εκ τούτου δεν θεωρώ ότι ένας μάνατζερ 4ης κατηγορίας κατ'ανάγκη δεν μπορεί να προσφέρει ή είναι μή επαρκής...Παίζει ρόλο η διάθεση για γνώση και ο τρόπος που προσεγγίζει το κομμάτι εθνική....

Λέω λοιπόν κατηγορηματικά ότι θα μπορούσα θεωρητικά να βρίσκομαι και σε τιμ ώς 2ος (3ος ,4ος...τελευταίος) με την πρωτοβουλία να είναι σε μάνατζερ μικρότερης κατηγορίας....!!

Μάμου και Εθνική

Θέλω αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι έχω στείλει αν δεν με απατά η μνήμη μου ένα pm στον Μάμου (πριν αρκετές σεζόν) που μου απάντησε για κάποιον ντραφτ σε θέμα προπόνησης (πιθανότατα το έχει ξεχάσει κιόλας)... Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση έχει γίνει ,έχει γίνει δημόσια...! Τα λέω αυτά γιατί σέρνονται και παρεξηγήσεις...!

Μίλησε λοιπόν κάποιος φίλος για καθεστώτα και επαναστάσεις και θέλω αλήθεια να ρωτήσω κάτι...

Είναι δίπλα στην εθνική ένας από τους τόπ μάνατζερ του μπάζερ και υποθέτω ότι θέλει το καλό της....Αν λοιπόν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει επανάσταση ,απέναντι σε ποιον ακριβώς να πάμε να την κάνουμε...? Είναι ο Μάμου ο μονάρχης της υπόθεσης,ή μήπως επωφελείται με κάποιον τρόπο από την Εθνική....?

Το πλάνο που έχει ορίσει το τιμ μας σαφέστατα και συμφωνεί με την πρόταση Μάμου...Θεωρώ ότι θα ήταν τουλάχιστον αφελές να μην συμφωνεί ή τουλάχιστον από την δική μου πλευρά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω αν τουλάχιστον δεν είχα ένα άλλο σαφές -προσδιορισμένο-διαφορετικό πλάνο που να βγάζει αλλού και να έχει άλλους στόχους....!

Επειδή το ζητούμενο πρέπει να είναι το πλάνο και όχι τα πρόσωπα (δεν είναι θέμα καρέκλας δηλάδη,ποιος θα πάρει το τιμόνι) μάλλον πρέπει να σκεφτούμε συλλογικά το δρόμο που θέλουμε να κινηθούμε....! Αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση ευχαρίστως να την συζητήσουμε...Αν δεν υπάρχει επί της ουσίας, τότε το ποιος θα κάτσει στο τιμόνι είναι πραγματικά μικρής σημασίας αν υπάρχει όρεξη για δουλειά....

Προσωπικά θέλω να ξανατονίσω (επειδή μου έλεγαν κάποια παιδιά να βάλω υποψηφιότητα) ότι δεν ήμουν, ούτε είμαι σε θέση να το κάνω ,όχι γιατί πιστεύω ότι δεν θα τα κατάφερνα αλλά γιατί θα έπρεπε αν ήθελα να τα έχω καλά με την πάρτη μου να έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα...Στο κομμάτι που μου αναλογεί θα προσπαθήσω όσο μπορώ να πάει ένα βηματάκι μπροστά το θέμα της εθνικής (είτε βγούμε είτε δεν βγούμε) ....

This Post:
00
256406.147 in reply to 256406.146
Date: 4/5/2014 9:39:49 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
669669
Και η πρώτη σφήνα είναι γεγονός κυρίες κ κύριοι....! Μπήκα ανάμεσα στα πόστ του αρχηγού....! Άρχισα να +o( λίγο....!!!!

Message deleted
This Post:
00
256406.150 in reply to 256406.143
Date: 4/5/2014 9:49:04 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Το talent pool δεν το γνωριζω οπως δε νομιζω οτι το γνωριζει κανενας αλλος υποψηφιος...αλλα γνωριζω οτι τα εσωτερικα συστηματα προς το παρον εχουν ανωτεροτητα εναντι των περιφερειακων γι αυτο ημουν κατηγορηματικος...

Οταν λες ότι έχουν "ανωτερότητα" τα εσωτερικά, μπορείς να το επεξηγήσεις λίγο?
Γιατί, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η μηχανή του παιχνιδιού ΔΕΝ δίνει αβαντάζ σε κάποιο-α συστήματα.
Επίσης, με τις αλλαγές τις τελευταίες σεζόν, σε τιμές τάπας/εμβέλειας, αλλά και με την εισαγωγή των προβλέψεων, το σκηνικό (ενδεχομένως)αλλάζει ραγδαία.
Χαρακτηριστικά, ο φετινός νικήτής τουΒ3, νίκησε στον ημιτελικό της διοργάνωσης, παίζοντας princeton.

Eπίσης, λες ότι δεν γνωρίζεις το talent pool, αλλά έχεις αναφέρει τί παίκτες χρειαζόμαστε(ψηλούς) κτλ.
Αυτό δεν είναι αυθαίρετο?

This Post:
11
256406.152 in reply to 256406.150
Date: 4/5/2014 10:17:23 AM
Overall Posts Rated:
419419
Ωραίες όλες αυτές οι συζητήσεις, αλλά για μένα με λίγο λάθος timing και λίγο λάθος αφετηρία, είναι top down ενώ έπρεπε να είναι bottom up.

Τα πρόσωπα που οδηγούν την Εθνική απασχολούν λίγους και σωστά. Αυτό που, λογικά, απασχολεί περισσότερους είναι η Εθνική να έχει καλά αποτελέσματα. Και για τον αριθμό των Ελλήνων χρηστών, τα αποτελέσματα μας είναι απογοητευτικά, τουλάχιστον όσο καιρό ασχολούμαι με το παιχνίδι. Επειδή πρόκειται για το ΒΒ και όχι για το πραγματικό μπάσκετ, τα υλικά είναι αυτά που κάνουν, σε μεγάλο βαθμό, την διαφορά. Προσωπικά θεωρώ λάθος να καίγονται άτομα όπως ο manu ή παρόμοιοι καλοί μάνατζερς, εφόσον δεν έχουν τα κατάλληλα υλικά, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Κατ'αρχήν, το Ελληνικό ΒΒ πρέπει να αποφασίσει αν η U21 με την μεγάλη Εθνική μπορούν να συνεχίσουν να είναι αποσυνδεδεμένες. Για μένα είναι παράλογο αυτό. Δεν γίνεται η U21 να μην λειτουργεί ως πρόκριμα για έναν παίχτη και τον μάνατζέρ του για την Εθνική (ενώ παράλληλα να έχουμε superstar που καλούνται, λες και ένας allstar δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Τα βήματα που δείχνουν να χρειάζονται είναι τα εξής:

1. Ξεχνάμε τις νίκες/διακρίσεις στην U21 και κάνουμε τεράστια υπομονή.
2. Κάνουμε σαφές τι χρειάζεται για την μεγάλη Εθνική από πλευράς δεύτερων σκιλλς και γνωρίζουμε πώς μπορεί να αποκτηθούν αυτά.
3. Επιβραβεύουμε μάνατζερς που προπονούν εκτός θέσης τα δευτερεύοντα, καλώντας παίχτες τους και τους δίνουμε την προοπτική της μεγάλης Εθνικής.
4. Τους εξηγούμε ότι τους συμφέρει τόσο μισθολογικά όσο και σε πιθανή μεταπώληση αυτή η προπόνηση.
5. Πού και πού δίνουμε και το καλό παράδειγμα προπονώντας κανέναν παίχτη, δεν πειράζει να χαθεί και καμιά πρόκριση στο κύπελλο καμιά φορά ή να θυσιάσουμε τα 7.5 ευρώ της Ουτοπίας...

Εγώ μπαίνω στην 4η σεζόν προπόνησης 3 παιχτών σε μονή θέση (όχι Ελλήνων, οι τιμές ήταν απλησίαστες γι'αυτό που έψαχνα). Για μένα αυτή η εντελώς αυθόρμητη κίνηση μου "έσωσε" το ΒΒ, καθώς α) Η προπόνηση λειτουργεί και μάλιστα γρήγορα με αποτελέσματα β) Κέρδισα μια μέρα, την Παρασκευή, που πλέον έχει γίνει η πιο συναρπαστική μέρα και γ) Καμαρώνω παίχτη μου σε U21 ξένης χώρας.

Έχω αποκτήσει γνώσεις για την προπόνηση και θα χαρώ να βοηθήσω εφόσον μου το ζητηθεί.

Οι ολοκληρωμένοι παίχτες είναι η προφανής λύση για να δούμε προκοπή. Η αφετηρία όμως πρέπει να είναι τα 18χρονα και άμεσα. Και τότε, μάλλον θα δούμε περισσότερους "διακεκριμένους" μάνατζερς να ενδιαφέρονται.

This Post:
00
256406.153 in reply to 256406.150
Date: 4/5/2014 3:38:03 PM
Overall Posts Rated:
123123
Για το τι παιχτες χρειαζομαστε αναφερθηκα με αφορμη τα λεγομενα του τωρινου NC ο οποιος ανεφερε το προβλημα στην γραμμη των ψηλων και κυριως στο κομματι των ριμπαουντ...οσο για την ανωτερωτητα των εσωτερικων συστηματων θα επιμεινω διοτι και το πρινσετον με ενα σωστο flip στο PF-SF εσωτερικο γινεται...αυτο που εγω καταλαβα με βαση τα λεγομενα του pazinok ειναι οτι υστερουμε γενοκοτερα στους ψηλους ασχετως συστηματος...

Θα συμφωνησω στο κομματι του οτι σιγα σιγα εξισωνονται εσωτερικα με εξωτερικα συστηματα αλλα νομιζω πως ακομα το υλικο που υπαρχει δεν εχει προσαρμοστει στις αναγκες ενος περιφεριακου συστηματος και δεν μιλαω μονο για Ελληνες αλλα για το συνολο των παιχτων γενικοτερα...σιγουρα θα υπαρξει συντομα προσαρμογη για να μπορω ομως να πω τι θα ειναι καλυτερο θα πρεπει να εχω ολοκληρομενη εικονα του national pool και να μην κανω υποθεσεις....

Ελπιζω να σε καλυψα...αν οχι μπορεις να ρωτησεις οτι απορια εχεις...επιτελους καθομαι στο PC μου και μπορω και να διαβασω και να γραψω ανετα... :D

Last edited by Jeronimo1821 at 4/5/2014 3:39:12 PM

Advertisement