Novogodišnji koktel u prostorijama KK Sveti Vid:
GOMELJSKI: "CILJ ISPUNJEN, U NOVU SEZONU SA ISTIM TIMOM"
Sveti Vid je u utorak poražen u prvoj utakmici finala plej ofa i time izgubio sve realne šanse da se domogne titule ove sezone. Preostalo je da se odigra druga utakmica u subotu veče, dok o eventualnoj trećoj sada razmišlja samo vatrena mašta najvernijih navijača. Ipak, menadžer Gomeljski ne krije zadovoljstvo sezonom. U opuštenoj atmosferi udobnih prostorija loundž bara "Alexander" na novogodišnjem koktelu koji je klub priredio za članove kolektiva, prijatelje i saradnike, uz čašicu domaće vodke koju gospodin Gomeljski sam proizvodi po tradicionalnoj recepturi kijevskih kneževa, ovaj vrli košarkaški delatnik strpljivo je i s pažnjom odgovarao na pitanja predstavnika sedme sile:
Čini se da i pored toga što klub neće videti prvu ligu bar još jednu sezonu, niko u klubu ne krije zadovoljstvo postignutim ove sezone?
Potpuno ste u pravu. I to pre svega važi za finansijski deo poslovanja. Klub je ove sezone krenuo od nule, od pretnji stečajem i poreske blokade stigli smo do zavidnog plusa na računu. Naravno pri finansijskim obračunima ne treba smetnuti s uma značajno povećanje kapitala igračkih resursa. Naši talentovani igrači pokazali su kvalitetan napredak i od rezervista postali nosioci igre, odnosno od mahača peškirom upotrebljivi igrači u rotaciji.
Čini se međutim, da je klub ispunio plan i u takmičarskom smislu iako je sezona završena porazom u finalu?
Nijedan poraz nije uspeh za klub ambicija i renomea Svetog Vida. Međutim, s obzirom na situaciju na početku sezone, odnos budžeta i izuzetnu konkurenciju u ligi, sam plasman u finale je premašio moja startna očekivanja koja su se kretala negde oko ulaska u plej of kao realnog cilja. Međutim, same turbulencije tokom ligaškog dela i neočekivani obrti situacije doveli su do toga da se i naši ciljevi prilagođavaju tokom vremena. Tako da iz ove perspektive gledano bio bi neuspeh da nismo iskoristili pol poziciju i ušli u finale. Sa druge strane, i da nismo uspeli ne bih imao ništa da zamerim svojim igračima. Konačno, finale sa Kentom pokazalo je da smo u ovom trenutku inferiornija ekipa i ja njima mogu samo da čestitam i poželim svu sreću u prvoj ligi.
Kakva su očekivanja od prelaznog roka i drafta?
Iako sam malopre pričao kako smo uspeli da stvorimo izvesne finansijske rezerve na računu to još uvek ne znači da ćemo se pojačavati, jer mislimo da u ovom trenutku na tržištu nema igrača koji se uklapaju u našu filozofiju igre i moguću finansijsku konstrukciju. Opet s druge strane klub neće sigurno biti ni slabiji, jer se sada ekipa bolje poznaje i ima više iskustva. Da li će neko otići to sada ne mogu sa sigurnošću da kažem. Pominje se transfer Findackog, dečko je izrazio želju da ostane s nama, ali je pitanje koliko on u uslovima takmičenja druge lige može dalje da napreduje. Snouden je igrač koji je došao kao privremeno rešenje ali se nametnuo i čini se da ima želju da ostane, opet pitanje je da li će mu godine dozvoliti da izdrži visok ritam treninga. Što se tiče drafta, klub ove godine nije imao novca da plaća skaute, pa ulazimo bez nekih kvalitetnijih informacija u lutriju. Zaista ne znam šta da očekujem.
Ovu sezonu je karakterisalo i rivalstvo sa ekipom Andjela koje je kulminiralo i nekim neprijatnim scenama i međusobnim optužbama. Kako sada stoje stvari?
Imamo profesionalan odnos, izuzetno cenim menadžera dongale, on je veliki borac i poznavalac ove igre. Mi smo na terenu krvni neprijatelji ali van njega imamo zdrav i korektan odnos. U skladu sa tim smo i povukli krivične prijave koje smo ranije podneli zbog uvreda i kleveta, koje su bile izrečene na naš račun. Od svih sukoba najveći dobitnici su navijači kojima neće manjkati uzbuđenja dok budu pratili naše duele i sledeće sezone.
Last edited by Gomeljski at 12/20/2013 6:50:19 AM