En iyi oyuncularımdan birini satıyorum...
Üst lige çıksam da kalsam da yaş haddinden dolayı zaten takımdan ayıracağım Kirk Leach'i az önce satışa çıkardım. Tam 579 gün önce almışım. 30. sezonda almışım. Yani neredeyse 2 yıldır bende. O tarihten bu yana bana sayısız maç kazandırdı, kupada yukarılara çıkmamda kimi zaman başrolü oynadı. Gösterdiği performansla tek başına kazandırdığı maçların sayısını hatırlamıyorum bile. Aldığım günden beri her sezon MVP oylamasına dahil olmayı başardı, hatta geçen sezon ikinci seçildi.
Bu sezon lig maçlarında ortalama 29.1 dakika süre almış. Bu süreye 13.7 sayı, 3.6'sı hücum 12.7 ribaund sığdırdı. Yetmedi bunlara 2.9 asist, 0.9 top çalma ve 1.2 blok ekledi. 28 sayı attığı maç da var, 7'si hücum 21 ribaund aldığı maçta. Eğer her maç 40 dakikanın üzerinde oynasaydı bu değerleri muhtemelen 1.5 ile çarpmak gerekirdi.
Gelecek sezon 34 yaşına girecek. Aklınıza yeteneklerinin düşmesi gelebilir. Malum, oyuncuların yaşı ilerledikçe ufak tefek düşüşler olabiliyor. Bu sezon sadece şut menzili ve uzaktan şut yeteneği birer kademe düştü. Buna karşın serbest atış yeteneği arttı.
Eğer oyunda jübile yapma, emekli etme gibi bir opsiyon olsaydı maaşına bakmaksızın takımda tutmaya devam ederdim. Ama maalesef böyle bir özellik yok.
BuzzerBeater benzer yetenekteki oyuncuların 200-250.000 aralığında gittiğini söylemiş. Bunda, play-off'ta oynayamayacak oyuncular nedeniyle fiyatların bir miktar düşmesinin de etkisi var elbette. Ben 199.000'den satışa çıkardım. Sezon dışındayız ama 300-400 bin aralığında bir fiyatla satılır diye tahmin ediyorum. Açıkçası yapabildiklerini düşününce bu fiyat bile ucuz sayılabilir. Dediğim gibi satışa çıkarmadaki tek sebebim yaşı. Her sezon en yaşlı 1 ya da 2 oyuncuyu elden çıkartıp genç yeteneklere şans veriyorum. Normalde 30-31 yaş satışa çıkartma dönemim oluyor ama Kaptan Kirk'ün beni ulaştırdığı başarı nedeniyle fazladan iki sezon daha takımda tuttum.
Eğer bu tip bir oyuncuya ihtiyacınız varsa almanızı öneririm. 3-4-5 hatta mecbur kalırsanız 2 numarayı bile rahatlıkla oynayabilir. Güçlü tecrübesi de artısı...