Nisam previše sudjelovao u raspravama ovdje, bar ne toliko koliko bi se možda očekivalo od mene...bio sam malo ljut i malo razočaran nekim događajima vezanim za ove izbore...oni kojih se to tiče to znaju...
Činjenica je da naša reprezentacija nije imala nekog uspjeha u tom prvom dijelu natjecanja od 9. sezone i prvog Chodinog mandata...nakon toga smo redovito zapinjali u skupini...a ono su ipak bila neka druga vremena...
Nije bio problem u izbornicima...mislim da bi svatko ko kuži igru, jednom dok pohvata sve konce, a pogotovo dok odradi jedan mandat mogao voditi repku blizu gornjih granica njezine mogućnosti...
Tako da definitivno nije u tome problem...
Igrači su takvi kakvi jesu...oni koji mogu konstantno napreduju i time poboljšavaju svoju igru, u koju god stranu taj napredak išao...prečesti su slučajevi da moramo biti sretni s bilo kakvim napretkom...oni koji su plafonirani su tu gdje jesu...a i kod plafoniranih smo probali dobit bar slobodna ili izdržljivost...a i tu se ponekad nailazilo na zid...
Na kraju krajeva, mnogi igrači su u situaciji da moraju skoro pola sezone trenirat da dignu jedan od bitnih skilova, i onda dok ga dignu to može donijet do 40k na platu, pa mnogi idu linijom manjeg otpora...
Starosta je svakako prošao kompletni ciklus i sad bar ima podlogu gdje mu se neke dječje bolesti ne bi smjele više događati...morat će u idućem mandatu poraditi na političkim skilovima jer jednostavno previše emotivno i burno doživljava neke stvari...i od svega što se događalo za njegovog mandata to se pokazalo kao najveći problem...
Isto tako mislim da njegovo neprijateljstvo prema Chodi prelazi granice podnošljivog...iskreno nemam pojma kaj je to pokrenulo ili kaj se sve izdogađalo među njima...ali na forumu ovdje tome nije mjesto...doduše od izbornika ovdje se ni ne traži da ima dobre socijalne skilove kako bi reklamirao sponzore ko u stvarnom životu...
Moram priznati da je naša suradnja uvijek bila na najvišem nivou, i nikad, ali baš nikad, se nije pojavio problem u komunikaciji u stručnom stožeru i nikad se nije dogodilo da je netko uskraćen od iznašanja svog mišljenja ili ideja...čak štoviše, mislim da smo nakon dvije sezone suradnje pri vođenju reprezentacije postali dobri prijatelji, čak i izvan granica same igre, no i prijatelji te mogu ponekad naljutiti, zar ne?
Svi smo puno naučili u protekle dvije sezone, jel to dovoljno, iskreno ja se nadam da je...i mislim da bi Starosta trebao dobiti priliku da vodi reprezentaciju još jedan mandat...
A sam krajnji rezultat...previše ovisimo o formi da bi se to realno moglo predvidjeti...prečesto se događalo u posljednje dvije sezone da kaskamo za protivnikom u formi...čak toliko puta da je to postalo stvarno frustrirajuće...mogao bi se sad vrtjeti ovdje oko tog problema ali sve je bilo rečeno u mnogim postovima dosad...
Ostaje nam da čekamo te igrače koji su u dolasku u nadi da će nam oni donijeti toliko željenu promjenu i iskorak napred, hoće li ti igrači uspjeti dogurati do toga na vrijeme da već ove sezone uspijemo napraviti nešto, ili ćemo ih morat čekat do iduće sezone ili čak idućeg mandata ostaje da vidimo...
No svakako mislim da bi ova sezona morala biti bolja od pretprošle...početničke greške ćemo izbjegnut, igrači će biti još mrvicu bolji i iskusniji...stručni stožer je očvršćen i pojačan...
Mogu vam garantirati da je jako puno rada i slobodnog vremena uloženo u reprezentaciju u zadnje dvije sezone...mislim da je došlo vrijeme da se požanju prvi plodovi tog rada...
Što se samog uspjeha s reprezentacijom tiče, uvjeren sam da Choda i Starosta trenutno s ovom repkom mogu proć skupinu, ali se obojci za to moraju poklopiti neke stvari...samo, u slučaju da Starosta izgubi na izborima bojim se da bi sav naš dvosezonski rad, trud i napor otišao u vjetar...i stoga moja podrška ide Starosti...
Sei un mito