Sve što si naveo je tačno jedina falinka je kako finansijski izdržati u drugoj ligi sa igrači ma sa platom > 220k gde ostatak tima nema potencijal za prvu ligu, o trećoj ligi i da ne govorimo
Kada se ima igrač sa takvom platom u drugoj ligi, teško se može imati nekakav prihod, a u trećoj se samo srozavaju finansije. Generalno, trening za reprezentaciju podrazumeva srozavanje finansija, sem ako se igrač ne proda sa 26-27 godina, kada je najvredniji, i gde može da se koliko toliko vrati uloženo.
Za zaradu od treninga, najbolje je uzeti trenera level 4-5, klince sa niskim IS koji su 8-9 potencijal, i bez teretane napraviti defanzivne specijalce sa niskom platom. Kinezi za takve daju 3-4m+.
A ako se trenira klinac za reprezentaciju, od 18. do 30. godine, tu zarade nema. Zato mi je i krivo kada vidim da igrač koji trenutno nezaslužuje da bude u reprezentaciji uzima mesto nekom boljem igraču, čiji menadžer je verovatno žrtvovao finansije kako bi ga istrenirao.
Nisu svi kao ti sposobni da prepoznaju i upare igrače niskih plata sa kojima mogu biti konkurenti u pohodu ka višem rangu.
Misliš nisu svi buržuji kao ja koji mogu da bacaju milione za igrače sa platom od 20k

Nažalost, na najvišem klupskom nivou, bb je 80% ekonomski simulator, a 20% košarkaški menadžer. Voleo bih da je obrnuto.
Ako se pogleda moj tim, i na rotacione igrače sam davao po 1.5m, dok je ostatak lige kupovao startere za 300k. Borba nije bila fer, jer moja kasa nije imala dno.