BuzzerBeater Forums

Srbija - II.1 > Sezona 67 ═► sezona rođenih pod Bijelim Bregom (navijača Veleža)

Sezona 67 ═► sezona rođenih pod Bijelim Bregom (navijača Veleža)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
326090.11 in reply to 326090.10
Date: 3/28/2025 12:44:08 PM
SG-12
III.14
Overall Posts Rated:
6060
Vujin je bio isključivo napadač dok ga nisam kupio tj. nešto tipa Dozet ali slabijeg potencijala sa ogromnim rupama u odbrani i prevelikim HAN/DRI kog sam rešio da pravim na taj način da ima najmanju platu od svih koji su mu konkurencija a da nikada ne dobije nijedan trening 1-1.
(skini mu po 1÷2 skila na HAN/DRI i prebaci na OD/ID ili JS/IS pa vidi razlike istina tad on više nije isti tip krila ali zato mu plata skače +30÷50k) Kako god, mišljenja sam da ga nisam previše osakatio u tih 6 sezona (24÷29g)

Zato je što se tiče reprezentacije zakržljao svuda te nije imao ni OD/ID odgovarajući baš kao ni JS/IS
dok nisam imao nameru da mu radim JR niti RB ili SB već ako mu sam endžin ne nabaci ikoji skil u suprotnom bi završio sa TSP≈148÷150, a i PA mu je problematičan jer je rađen na kraju
te je on postao samo klupski igrač da drži vodu u prvoj ligi tipa sve zna na rečima a u praksi čorak tj. završiće on puno poslova tokom sezone ili u meču ali nikada neće biti match winer.
Da je bio HOF bio bi usavršena verzija Dozeta koja može i da odbrani

Sve što si naveo je tačno jedina falinka je kako finansijski izdržati u drugoj ligi sa igrači ma sa platom > 220k gde ostatak tima nema potencijal za prvu ligu, o trećoj ligi i da ne govorimo

Nije lako imati reprezentativni kalibar u timu ukoliko nije na spisku reprezentacije u 18.
i pomalo smeta tamo videti igrače od 25,26god sa -10÷15 skilova koji će možda biti i bolji u budućnosti ali koji trenutno nisu na odgovarajućem nivou jer ima boljih, primer Novakovića.

Čitav prošli post nije uperen protiv toga što nije bio u 18 već da svakog menadžera čiji igrač zavređuje a nije unutar izabranih finansijski košta ta 1 sezona.
Nisu svi kao ti sposobni da prepoznaju i upare igrače niskih plata sa kojima mogu biti konkurenti u pohodu ka višem rangu.

This Post:
11
326090.12 in reply to 326090.11
Date: 3/30/2025 9:07:59 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
585585
Second Team:
Krompir
Sve što si naveo je tačno jedina falinka je kako finansijski izdržati u drugoj ligi sa igrači ma sa platom > 220k gde ostatak tima nema potencijal za prvu ligu, o trećoj ligi i da ne govorimo

Kada se ima igrač sa takvom platom u drugoj ligi, teško se može imati nekakav prihod, a u trećoj se samo srozavaju finansije. Generalno, trening za reprezentaciju podrazumeva srozavanje finansija, sem ako se igrač ne proda sa 26-27 godina, kada je najvredniji, i gde može da se koliko toliko vrati uloženo.

Za zaradu od treninga, najbolje je uzeti trenera level 4-5, klince sa niskim IS koji su 8-9 potencijal, i bez teretane napraviti defanzivne specijalce sa niskom platom. Kinezi za takve daju 3-4m+.

A ako se trenira klinac za reprezentaciju, od 18. do 30. godine, tu zarade nema. Zato mi je i krivo kada vidim da igrač koji trenutno nezaslužuje da bude u reprezentaciji uzima mesto nekom boljem igraču, čiji menadžer je verovatno žrtvovao finansije kako bi ga istrenirao.

Nisu svi kao ti sposobni da prepoznaju i upare igrače niskih plata sa kojima mogu biti konkurenti u pohodu ka višem rangu.
Misliš nisu svi buržuji kao ja koji mogu da bacaju milione za igrače sa platom od 20k

Nažalost, na najvišem klupskom nivou, bb je 80% ekonomski simulator, a 20% košarkaški menadžer. Voleo bih da je obrnuto.
Ako se pogleda moj tim, i na rotacione igrače sam davao po 1.5m, dok je ostatak lige kupovao startere za 300k. Borba nije bila fer, jer moja kasa nije imala dno.

This Post:
00
326090.13 in reply to 326090.12
Date: 3/30/2025 2:14:14 PM
SG-12
III.14
Overall Posts Rated:
6060
Nije mi teško da priznam da sam iz ova tvoja 2 posta saznao više no iz nekoliko desteina hiljada ranije pročitanih.
Ti + tvoj burazer + Ivko vredite gotovo koliko i svi mi ostali zajedno.

Ajd' budu ljubazan kakav si pa mi odgovori zašto ne koristiti teretanu da bi se napravio igrač onakve vrste koju si naveo tj. koja je prednost/mana tetretane?

P.S. Šta je sa Ivkom?

From: ivanka
This Post:
00
326090.14 in reply to 326090.13
Date: 3/30/2025 2:28:10 PM
SG-12
III.14
Overall Posts Rated:
6060
Čestitke svim menadžerima ovosezonske lige II.1 na volji, želji i ne odustajanju od ove igre.

Neko je ispunio zacrtani plan, neko i ne baš, šta ima veze bitno je da se kotrlja...
i nikad nije kasno da se nauči išta novo i sa više entuzijazma krene u nove sezone.
Do tad - preživeli!!

Posebne čestitke tuni za titulu i povratak na mesto zločina, a šampionu, Cugici i Daxu na rutini i opstanku.

O revoar, o rezervoar, o cipele i motike... (Ruzmarin)

Ćao, nema više... (Minimax)

This Post:
00
326090.15 in reply to 326090.13
Date: 3/30/2025 3:29:01 PM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
585585
Second Team:
Krompir
Ajd' budu ljubazan kakav si pa mi odgovori zašto ne koristiti teretanu da bi se napravio igrač onakve vrste koju si naveo tj. koja je prednost/mana tetretane?

Ako se trenira defanzivni specijalista ovog tipa:

Vrednost takvog igrača je sve veća što ima manji IS i JR, jer će samim tim imati i manju platu. IS 2 ili IS 7 ne pravi neku razliku u igri u top ligama jer taj igrač svakako neće moći vola da ubode, a sa većim IS će mu samo plata biti veća. Isto važi i za JR, bitno je samo da ima kakav takav PA kako bi mogao da doda loptu kad je primi.

Tako da je idealno za treniranje defanzivaca za prodaju da se uzme klinac sa IS 1-2 i niskim JR, a OD, ID, SB i PA da budu što veći, i bez teretane ga trenirati, jer sa teretanom se dižu najniži skilovi, u ovom slučaju IS i JR, koje zapravo želiš da ostanu što niži.

From: moki

This Post:
00
326090.16 in reply to 326090.15
Date: 3/30/2025 5:51:28 PM
stelarosa BC
II.1
Overall Posts Rated:
55
Eto odgovora kako si me pobedio sa 40 % nizim platama, to je inace 20 razlike za mene a sad moji vola nisu mogli da ubodu, razmisljao sam da te branim 3-2 ali reko idem na sigurno, a ne verejem da bi i to ista promenilo. Ja igram na osecaj, bas nemam ovoliko znanja, sad mogao si da me pustis jer svakako ides u prvu ligu, ovako idem u kanal, ali dobro naucio sam nesto izVucicemo se.Cestitke.

This Post:
00
326090.17 in reply to 326090.15
Date: 3/31/2025 6:52:04 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
234234
Second Team:
Verifectić
jer sa teretanom se dižu najniži skilovi

jel ovo negde pise po game manualu ili su ljudi ustanovili kroz treninge, tj iskustveno?
nisam znao da uz teretanu skacu najnizi skilovi, mislio sam da skacu random skilovi

This Post:
00
326090.18 in reply to 326090.17
Date: 3/31/2025 11:23:14 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
585585
Second Team:
Krompir
Ne znam da li piše u priručniku. Iz mog iskustva, ali i onom što sam čuo od drugih, najniži skilovi najčešće rastu. Npr. mom Stojačiću je PA sa 6 na 9 porastao kroz par sezona iako nisam nijednom PA trenirao.

This Post:
00
326090.19 in reply to 326090.18
Date: 3/31/2025 5:43:16 PM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
234234
Second Team:
Verifectić
bogme to je bitna informacija. ja nisam pratio sta od random skilova skace ali evo bas cu da obratim paznju nadalje pa javljam sta se kod mene desava

EDIT: pregledao sam istoriju treninga za 4 moja igraca. Uzorak je definitivno nedovoljan za bilo kakvo zakljucivanje, a pogotovo sto je situacija kod mene da su npr 2 igraca dobili random upove na niskom skilu (konkretno Passing) a druga dvojica dobili random upove na skilovima koji nisu najnizi (recimo dobili ID sa 7 -> 8 a passing im je 3-4)
Tako da ja definitivno ne mogu da zakljucim nista na osnovu ove cetvorice.

Last edited by spaciulis at 3/31/2025 5:50:51 PM

This Post:
00
326090.20 in reply to 326090.19
Date: 4/1/2025 5:17:47 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
585585
Second Team:
Krompir
Zapravo, ne dižu se najmanji skilovi, greška moja, nego skilovi na koje najviše utiče elastični efekat. To bude jedno te isto ako se trenira bloker jer IS svakako bude i najmanji skil, a i elastični efekat će najviše na IS uticati, zbog visokog ID.

U praksi bi po skilovima to ovako izgledalo:
1. JR: Treningom JR se dižu JS, HA i DR, i time je JR "vezan" za ova 3 skila. Što znači da ako igrač ima JS 13, HA 13, DR 13 a JR 5, teretana će da diže JR, čak iako igrač neki drugi skil možda ima manji.
2. PA: Treningom PA se dižu HA i DR, i time je PA "vezan" za ova 2 skila. Što znači da ako igrač ima HA 13, DR 13 a PA 5, teretana će da diže PA, čak iako igrač neki drugi skil možda ima manji.
3. SB: Treningom SB se dižu ID i SB, i time je SB "vezan" za ova 2 skila. Što znači da ako igrač ima ID 13, RB 13 a SB 5, teretana će da diže SB, čak iako igrač neki drugi skil možda ima manji.

Sama teretana 1/3 samo povećava efekat tog cross-treninga. A svaki sledeći nivo otvara prostor za još jedan skil na koji će teretana da utiče. Znači teretana 1/3 će da utiče na 1 skil na kome je elastični efekat najveći. Teretana 2/3 će da utiče na 2 skila na kojima je elastični efekat najveći. Teretana 3/3 će da utiče na 3 skila na kojima je elastični efekat najveći.

Nisam 100% siguran da tako funkcioniše, ali to je moje shvatanje.

Svakako, ako je cilj ostaviti odredjeni skil što manji, kako bi se upakovao defanzivni specijalista u malu platu, teretanu treba izbegavati.

This Post:
00
326090.21 in reply to 326090.20
Date: 4/1/2025 12:06:26 PM
SG-12
III.14
Overall Posts Rated:
6060
Fakički je onda najveći problem trening ID jer će otići na IS
Ako ne grešim to znači trening OD do max pa tek onda ID

Advertisement