BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Μπάσκετ

Μπάσκετ

Set priority
Show messages by
From: johnny15

To: fd97
This Post:
11
259001.10 in reply to 259001.9
Date: 5/20/2014 4:28:39 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Πολύ σωστά αυτά που λέτε..!!
Θέλω να συμπληρώσω κι εγώ τη γνώμη μου..
Εμένα μου άρεσε η Μακάμπι από τους 16 ακόμα που έπαιζε με Ρεαλ κι έχασε λίγο άδικο κι άτυχα..
Γενικά έβλεπα μία δυναμική ομάδα και την υποστήριζα μετά τις ελληνικές.
Πίστευα ότι θα νικήσουν την Αρμάνι και θα την αφήσουν εκτός (αν πήγαινε η Αρμάνι φάιναλ φορ είχε πολλές πιθανότητες κατ'εμέ λόγω έδρας).Είχα τις επιφυλάξεις μου όταν όλοι έλεγαν ότι το πήρε η Ρεάλ μετά τη 40αρα στη Μπάρτσα..
Η Μακάμπι άρχισε τη σεζόν με τον Ίνγκλις σταρ ή έστω βασικό πάτημα κι αργό παιχνίδι για το Σόφο..έδειξε όμως ότι μια ομάδα δε χρειάζεται ένα τρομερό και σταθερό επιθετικό στυλ ούτε ένα τρελό σερί νικών..μια ομάδα χρειάζεται σταθερότητα στην απόδοση και μέταλλο νικητή..!!
Το ρόστερ της Μακάμπι δεν είναι κακό αλλά σίγουρα ήταν το χειρότερο του φάιναλ φορ αλλά και ισάξιο ως χειρότερο από τις 2 ελληνικές, τις 2 τούρκικες (ίσως κι από τις 3) και την Αρμάνι..
Ο Οχαγιον είναι πιστός εργάτης και χρήσιμος γκαρντ..δεν είναι καθαρός άσσος αλλά φέρνει λίγο ενώ μπορεί και να σκοράρει..στην άμυνα επίσης είναι πολύ καλός.Ο Ράις είναι αποκάλυψη..ταχύτατος με έκρηξη κι άλμα και μέτριο σουτ..κατάφερε ένας τέτοιος παίκτης να ηγηθεί στο φάιναλ φορ και να πάρει τον τίτλο..αυτό δείχνει την ψυχή αυτών των παιδιών καθώς κι ότι δε χρειάζεται Ρούντι και Ναβάρο αλλά πρέπει όλοι να μπορούν να γίνουν ηγέτες όταν χρειαστεί..Συνεχίζω με τον εξαιρετικό Χίκμαν που είναι κλασικός Αμερικανός σκόρερ με αρκετό μυαλό όμως και νοοτροπία νικητή..έδειξε ότι νιώθει την ομάδα και πήρε όσες προσπάθειες έπρεπε για μένα αφού δεν του πήγαινε ιδιαίτερα το ματς (στον τελικό).Ο Ινγκλις πολύ πεσμένος.Μετά έχουμε τους 3 φόργουαρντ..τα 3αρια δηλαδή που παίζουν και στο 4 αναγκαστικά..Σμιθ και Μπλου είναι μαχητές με καρδιά αλλά και πολύ τεχνική..τα σουτ τους έδωσαν στη Μακάμπι πολλά παιχνίδια ενώ πήγαν και αρκετά καλά απέναντι σε πιο ψηλά κορμιά..Ο Πνίνι επίσης είναι φοβερός αμυντικά με καλό τρίποντο οπότε σε πολλά ματς που βρήκε σουτ ήταν κι ο πολυτιμότατος της ομάδας.Τέλος, ο Σόφο ήταν καλός σε αρκετά ματς..ειδικός παίκτης και μεγάλο χαρτί για μένα..αλλά ο πρωταγωνιστής της κοντής Μακάμπι (απόντος και του Τζέιμς) ήταν ο Τάιους που εξελίχθηκε σε τέρας κάτω από τα καλάθια παρότι είναι μόλις 2,03..έκανε τρομερό τελικό αλλά και όλη τη σεζόν κατέθετε ψυχή για πολύ ώρα στο παρκέ κάνοντας τα πάντα.
Πιστεύω ότι κι με τον Τζείμς η Μακάμπι θα γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική αν κρατήσει το βασικό κορμό της και του χρόνου.
Τέλος για τη Ρεάλ θα πω ότι έχει τεράστιους παίκτης με τρομερό ταλέντο αλλά για μένα ο μόνος που μπορούσε και την κρατούσε με πιο έξυπνες ομάδες είναι ο Σέρχι που είναι ο μόνος παίκτης με μυαλό κι ηρεμία..επίσης μου άρεσε πολύ ο Ρέγιες που ήταν από τους λίγους που το άξιζαν και το ήθελαν πραγματικά..

This Post:
11
259001.14 in reply to 259001.13
Date: 5/21/2014 4:19:27 AM
Overall Posts Rated:
7070
Ενδιαφέρον συζήτηση ανοίξατε εδώ παιδιά μπράβο!

Αρχικά, θεωρώ πως η Μακάμπι βάδισε στα χνάρια του Ολυμπιακού κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια και λιγότερο του Παναθηναϊκού το '11 αφού οι δύο τελευταίοι τίτλοι του Ολυμπιακού ήρθαν μέσω παρόμοιας κατάστασης όπου μια κατώτερη ομάδα, όσον αφορά το ρόστερ, κερδίζει δύο αρκετά ανώτερες ομάδες στο F4 και παίρνει τον τίτλο. Η συνταγή γι'αυτό αποτελεί κοινό μυστικό πια, αφού έχει γίνει σύστημα πλέον τα τελευταία χρόνια.
Η Μακάμπι ικανοποίησε τις προϋποθέσεις αφού είχε ελαστικό ρόστερ, 2 παίκτες που κάνουν τη διαφορά με την εμπειρία τους ( Blu, Smith) 3 μαχητές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού(Rice, Tyus και Hickman) καθώς και 4 μονάδες που τους ξεκούρασαν αρκετά δίχως να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους( Σόφο, Ohayon, Pnini, English). Επίσης, ο Μπλάτ είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς προπονητές στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος, ξέροντας πως να διαχειριστεί τους παίκτες σε 2 "τελικούς" αφού όχι μόνο μέσω μικρού ροτέισον πήρε το 110% από όσους παίκτες χρησιμοποίησε αλλά και μέσα από έξυπνες μιμήσεις των τακτικών του Ολυμπιακού( όπως είπε και ο Μάμου) για να φτάσει τη Ρεάλ στα όρια της κατάφερε να μπερδέψει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ενώ λοιπόν όλοι νόμιζαν ότι η Ρεάλ ύστερα από την επιστροφή της στο παιχνίδι στέλνοντας το στην παράταση θα κερδίσει εύκολα εκεί, η Μακάμπι έδειξε χαρακτήρα πραγματικής ομάδας "καταπνίγοντας" ουσιαστικά κάθε προσπάθεια της Ρεαλ να πάρει διαφορά ή να επιστρέψει στο παιχνίδι.
Αυτά τα συστατικά είχε και ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια κάνοντας απίστευτες υπερβάσεις. Δυστυχώς όμως φέτος η ομάδα ,πέραν των ατυχιών μέσω τραυματισμών που της στέρησαν παίκτες-κλειδιά σε σημαντικά παιχνίδια, χαρακτηριζόταν από ένα κλίμα χαλαρότητας όπου ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που θα έκαναν αυτοθυσία για την ομάδα χωρίς αυτό βέβαια να καταδικάζει την προσπάθεια όλης της ομάδας στα 3/4 της σεζόν στην Ευρώπη αφού τελικά πλήρωσαν τα λάθη που έγιναν στο 1/4 της Ευρωπαϊκής σεζόν.

Υ.Γ. Μάμου έρχονται τελικοί αύριο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός(Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός όπως προτιμάται) θέλω ανάλυση κάθε παιχνιδιού από εδώ και πέρα!

The enemy of good is...the better!
This Post:
00
259001.15 in reply to 259001.14
Date: 5/21/2014 6:58:02 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Υ.Γ. Μάμου έρχονται τελικοί αύριο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός(Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός όπως προτιμάται) θέλω ανάλυση κάθε παιχνιδιού από εδώ και πέρα! []

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει επειδή έχει μεγάλο φόρτο εργασίας!
Και να μην έχει βέβαια δουλειά όλο και κάτι θα του βρω

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
259001.16 in reply to 259001.15
Date: 5/21/2014 7:40:10 AM
Overall Posts Rated:
7070
Για πλάκα το είπα έτσι και αλλιώς!

The enemy of good is...the better!
From: fd97

This Post:
00
259001.19 in reply to 259001.11
Date: 5/21/2014 10:37:56 AM
Overall Posts Rated:
6262
Απολυτα σωστος, να διευκρινησω κατι ομως
Εδώ θα διαφωνήσω. Η εμφάνιση του Σέρχι θύμιζε Παπαλουκά στον τελικό του '09. Ο Σέρχι βγήκε μπροστά και ανέλαβε να κάνει πολλά σε επίθεση αλλά και άμυνα. Μόνος του δε φτάνει. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισή του επειδή οι συμπαίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν αναλόγως. Αν δούμε τα στατιστικά του, είναι ο μόνος guard με πλήρες boxscore. Με 21 πόντους σε 16 εκτελέσεις δεν το λες άσχημα, συν τα 5 κερδισμένα φάουλ. Έτρεξε, μόχθησε, μοίρασε , αλλά δε φταίει αυτός που ο Μίροτιτς πχ. κέρδισε μόνο μια φάση από ποστάρισμα στον Blu.

Δεν μειωσα ουτε την εμφανιση του ουτε την ικανοτητα του ως παιχτης, απλα ειπα πως δεν εχει το μυαλο που θα κανει την διαφορα.Ξεχειλιζει απο ικανοτητα και αυτο ειναι υπεραρκετο.Ο πιο συμπαθητικος παιχτης της Ρεαλ για μενα.
Για τον Παναθηναικο και την ΤΣΣΚΑ ισως να υπερβαλλω, γιατι ακριβως δεν μπορω να δεχτω οπως σωστα λες την κατωτεροτητα της Ελληνικης ομαδας.Ομαδες σαν τον Παναθηναικο τον φετινο, δεν θα αντεχαν σε ενα γρηγορο παιχνιδι.Ελειπε το σκοραρισμα και μενει να δουμε τους τελικους με τον Ολυμπιακο, και σιγουρα η αμυνα δεν μπορει παντα να ειναι καλη, δεν τoυ φτανει αυτο.
Απο την αλλη διαφωνω οτι η ΤΣΣΚΑ ηταν καλη, ειχε κενο στα γκαρντ αλλα επαιξε καλα το παραδεχομαι σε αρκετα παιχνιδια.Με τον Τεοντοσιτς ομως δεν προχωρας.Ο τυπος σε καταστρεφει και σε ζωντανευει ανα πασα στιγμη.Αλλα το ιδιο ηταν και ο Σαρας, ο Ραις δειχνει οτι ειναι παρομοιο στυλ.Καλος παιχτης μπορει να ειναι, αλλα δεν θα τον επαιρνα στην ομαδα μου σε αντιθεση με τους αλλους δυο.
Το στοιχειο του συγχρονου μπασκετ ειναι το φαουλ και ο Σοφο προχτες εκανε 2 απο τα 5 του φαουλ καθαρα με θεμα τακτικης.Παιζει σημαντικο ρολο ενα σκληρο φαουλ, ειδικα σε ενα τελικο.
Το τριποντο ειναι επισης ενα στοιχειο που εχει την τιμητικη του καθως μετα τους ψηλους τσεπης(Χαινς,Γκιστ) που ειναι καλοι χειριστες της μπαλας και ειδαμε το μοντελο αυτο φετος να γινεται συνηθεια, εχουμε και πολλα τριποντα.
Θελω πολυ να δω τους τελικους της Α1, τον Μαυροκεφαλιδη που καιει τον τελευταιο καιρο και τον Ραιτ στα μεγαλα ματς.Απο πλευρας Ολυμπιακου περιμενω τα ιδια, καλα και σταθερα πραγματα.

This Post:
00
259001.20 in reply to 259001.16
Date: 5/21/2014 10:42:47 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μην με παρεξηγείς και εγώ πλάκα έκανα

Απλά το έγρψα για να το διαβάσει και ο Μαμουδιάρης,.......έχει να κάνει με το ότι έγραψες Παναθηναικός - Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός - Παναθηναικός.......

Είναι ένα αστείο που άμα βρω χρόνο θα εξηγήσω και εδώ με την σοβαρή του πλευρά

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement