BuzzerBeater Forums

Yardım – Türkçe > Yeni Salon Sistemi

Yeni Salon Sistemi

Set priority
Show messages by
From: Adige
This Post:
00
297350.1
Date: 12/6/2018 2:42:41 AM
Overall Posts Rated:
55
Yeni gördüm salon etrafına yeni store antreman tesisi tarzı yerler para karşılığı yapılıyor sanırım daha salon görünümünü değiştirince ne gibi artılar kazanıyoruz onu algılayamamışken bide bunlar çıktı antremana ekonomiye bunların ne gibi etkileri olucak bilgisi olan açıkılayabilicek varmı. Konu başlıgını nereye açacagım bilemedigim için yeni başlık açtım umarım gereksiz olmamıştır iyi oyunlar.

Last edited by Adige at 12/6/2018 2:43:49 AM

From: capali

This Post:
99
297350.2 in reply to 297350.1
Date: 12/6/2018 4:42:04 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Arenayı geliştirmek verdiğin paraya göre haftalık lisanslı gelirini belli bir oranda arttırıyor. Ne kadar fazla para verirsen o kadar fazla artıyor, ama verdiğin parayı çıkarması (kara geçmek) sezonlar sürüyor.

Bugün gelen güncelleme ile 5 yeni seçenek eklenmiş. Bunların üç seviyesi varmış, ve yatırım yaparken dikkatli düşünmek lazımmış. Çünkü hem inşa ederken para ödüyoruz, hem de inşa ettikten sonra haftalık olarak bakım ücretlerini ödüyoruz.

Gym (Spor Salonu) : Antrenman alan oyunculara biraz daha fazla çapraz antrenman veriyormuş. Yani zaten bir antrenman verdiğimizde %10'u filan rastgele yeteneklere dağılıyordu. Şimdi mesela %15-20 çapraz antrenman olabilir, ama asıl antrenman yine %90 kalacak. Rakamları kafamdan salladım :)

Training Court (Antrenman Sahası) : İnsanlar serbest atış antrenmanı pek veremiyordu, verirken de antrenman dakikalarını ayarlamanın zor olduğu all-star haftası, sezon sonları filan veriyordu. Antrenman sahası inşa ederek, sezon içinde her hafta oyuncuların serbest atışı biraz gelişebilecek. Bu gelişme tabii ki bir hafta serbest atış antrenmanı vermek gibi yüksek olmayacak.

Health and Recovery Center (Sağlık ve İyileşme Merkezi) : Sakatlıkların daha hızlı iyileşmesini sağlayacak.

TV and Radio Station (Televizyon ve Radyo İstasyonu) : Medyayı kullanarak daha fazla lisanslı ürün satışı olacak, seyirciler yenilgileri daha kolay tolere edecek, galibiyetleri daha uzun süre kutlayacaklar. Ayrıca sezonluk kombine sayısı da biraz artacak, bu artış üst liglerde daha fazla olacak.

Merchandise Store (Lisanslı Ürün Mağazası) : Aynı salon geliştirmesi gibi lisanslı ürün mağazası da lisanslı ürün satışını arttıracak ve yine onun gibi asıl yatırımı çıkarması uzun sürecek ancak çıkardıktan sonra tertemiz bir gelir getirecek.

1. seviye inşaat maliyeti: 500k $
2. seviye inşaatı maliyeti: +300k $
3. seviye inşaatı maliyeti: +200k $

Haftalık bakım maliyetleri ise her bir seviye için 5k $.

Ayrıca bu gelişmeler biraz durgunlaşacak çünkü artık BuzzerBeater Telefon Uygulaması çıkarmak için çalışacaklarını duyurdular. (sonunda)

Last edited by capali at 12/6/2018 4:43:14 AM

From: sitru

This Post:
00
297350.4 in reply to 297350.2
Date: 3/12/2019 7:54:13 PM
Zeytinburnu Telsizgücüspor
II.2
Overall Posts Rated:
1010
peki önerir misiniz ? paramızı bunlara yatıralım mı

This Post:
00
297350.5 in reply to 297350.4
Date: 3/13/2019 5:04:57 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Bence biraz para tuzağı, çok fazla maliyetleri var. Parası fazla olup, çok önem vermeyenler istediği bir ikisini yapabilir belki. Bende para çok olduğu için serbest atış arttıran geliştirmeyi yaptım antrenman verdiğim oyunculara sonradan serbest atış vermek zorunda kalmamak için

From: enteriy

This Post:
22
297350.6 in reply to 297350.5
Date: 3/13/2019 9:52:39 AM
Overall Posts Rated:
8484
Capali hocam katılmıyorum bu söylediklerinize. Şayet bu oyunun bir program olduğunu varsayarsak bütün etkileri hesaplanmıştır diye düşünüyorum. Bir oyuncunun ne kadar özellik geliştirebileceği ya da ne kadar salondan gelir elde edilebileceğini hesaplanmıştır. Bu konuda yabancı forumlarda şu konu var.

https://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

Bu oyunda herhangi bir gelişmeyi iyi analiz etmek için en az 6-7 ay gerektiği için tam olarak ne kadar etki gösterdiğini anlamak çok kolay olmuyor. Tabi bunu herhangi bir forumda oyuncuların yazdıklarına göre değerlendirdiğimiz için doğru karar vermek zor oluyor. Bu yazılan veriler lisans satışları üzerinden değerlendirilmiş ilk haftalardaki artış pek iç açıcı olmadığı düşünülüyor. Neyin ne kadar etkilediği üzerine kendileri basitçe analiz ediyorlar. Her ligte TV kontratları farklıdır bunu etkiliyor mu ya da halka ilişkiler müdürü ne kadar etki gösteriyor bu konuda deniyorlar. İlerde bu konuda yenilikler gelecek mi diye çalışıyorlar.

Genelde her forumda halkla ilişkiler müdürü,doktor gereksiz olarak görülüyor. Halkla ilişkiler müdürünü kovarsanız salon geliriniz bir anda 30-100k civarı düşüyor. O kadar gereksiz olsa neden o kadar salon geliri düşürür. Şayet seviyelerinin ne kadar etkilediğini bilmiyorum. Her maçı yenince salonu doldurmak kolay peki lig sıranız kötü olduğunda,lig düştüğünüzde salonunuzu doldurabiliyor musunuz ? Bunları da düşünmek lazım. Doktor içinde aynı şey geçerli ; benim oyuncularım sakatlanmaz gerek yok demek ne kadar mantıklı. Antrenör seviyelerinde 4. seviye yeterli diyorlar. Bence seviyeleri sezonluk olarak düşününce epey etkiliyor. Şayet öyledir ki 6. seviye iyi bir antrenör 1,5m'den başlıyor. Şayet kendi antrenörüm de öyle. Geçen gün bir oyuncu gördüm 22 yaşında 109 typ,dış defans muazzam,iç defans heybetli idi. 4. seviye antrenör ile 24 yaşında görülebilecek bir şey değil.

Şayet kendi hayatım üzerinden bu konuyu açıklamak istersem dalga enerjisi üzerine tez yazıyorum. Çoğu ülkede (bizim ülkemizde olduğu gibi) bu konuda çalışmalar yürütmezler gereksiz olduğunu maliyetli olduğunu düşünürler. Evet katılırım araştırma yapmak,başarıyı yakalamak çok maliyetlidir. Deniz dalgalarından enerji üretmek kolay bir şey değil. Bizim ülkemizde bunun hakkında ne bir kitap var. Ne de bir ders işleniyor. Deniz dalgaları sürekli yenilenebilir enerji kaynağıdır. Gelecekte gemilerin enerji santrali olarak iş göreceğini düşünüyorlar. Limanda durduğunda enerji üretecek, hareket etmesi halinde kendi ürettiği enerji ile hareket edebileceği günlerin geleceğine inanıyorlar. Şunu da bilin ki dalga enerjisi, güneş ve rüzgar enerjilerinde alan bakımında 10 kat daha çok enerji üretebilecek potansiyelde. Bir gün gelir araştırma yapan ülkeler bunu başarırsa harcadıkları maliyetler önemsiz bir hale gelicek.(danimarka,almanya,çin,abd,ingiltere,fransa en önde gelenleri)

Last edited by enteriy at 3/13/2019 5:35:06 PM

This Post:
00
297350.7 in reply to 297350.6
Date: 3/15/2019 7:27:38 AM
durmadı yolcu!
II.2
Overall Posts Rated:
3232
Bugünkü antreman sonuçlarına göre bu sezon başından itibaren elde ettiğim verileri sizlerle paylaşayım.

Koç seviye 4
Genç Koç 5
Serbest atış ve yan özellik veren salon şeyleri de 3er seviye.

Şu zamana kadar her hafta rastgele her yaştan en az 3 oyuncum serbest atış gelişimi gösterdi. Gençler ise aldıkları antrenmana ek olarak 3 dış defans 2 içeriden şut 1 ribaunt alma 1 iç defans aldılar. (5 genç birebir antremanı alıyorlar. 6 denebilir hatta.)

Benim yarım sezonluk gözlemlerim bu kadar.

This Post:
00
297350.8 in reply to 297350.7
Date: 3/15/2019 7:34:20 AM
Afyon Bld Gençlik
II.1
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Senin gençler kanat takıp uçacak herhalde usta :)

This Post:
00
297350.9 in reply to 297350.8
Date: 3/16/2019 6:34:16 AM
durmadı yolcu!
II.2
Overall Posts Rated:
3232
İç özellikleri yok ki bu gençlerin :d yoksa nasıl bu kadar ucuza alayım? İç gelişimlerin pek bir anlamı olmayacak muhtemelen. Arada dış defans şut menzili hatta pas artsa tadından yenmez.

This Post:
00
297350.10 in reply to 297350.7
Date: 3/16/2019 8:55:03 AM
Overall Posts Rated:
8484
Bende koç 6 genç koç 5 var ben bilmiyordum mesela bu çapraz antreman olayını ve artırma ögrendiğim iyi oldu.
3. seviye antreman salonu aldım ve yazıgınız 3 dış defansı görünce kesinlikle almam gerektiğini düsündüm şahsen bu azımsanacak bir gelişim değil.
Diğer taraftan baktığımızda ribaunt iç şut gibi özellikler geliştiğinde guard bir oyuncu gelişimi adına kayıp demek gibi, bir nevi iki ucu keskin bıcak gibi gördüm bu antreman salonunu denemek istedim görünce istatistiklerini açıkcası.