Capali hocam katılmıyorum bu söylediklerinize. Şayet bu oyunun bir program olduğunu varsayarsak bütün etkileri hesaplanmıştır diye düşünüyorum. Bir oyuncunun ne kadar özellik geliştirebileceği ya da ne kadar salondan gelir elde edilebileceğini hesaplanmıştır. Bu konuda yabancı forumlarda şu konu var.
https://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...Bu oyunda herhangi bir gelişmeyi iyi analiz etmek için en az 6-7 ay gerektiği için tam olarak ne kadar etki gösterdiğini anlamak çok kolay olmuyor. Tabi bunu herhangi bir forumda oyuncuların yazdıklarına göre değerlendirdiğimiz için doğru karar vermek zor oluyor. Bu yazılan veriler lisans satışları üzerinden değerlendirilmiş ilk haftalardaki artış pek iç açıcı olmadığı düşünülüyor. Neyin ne kadar etkilediği üzerine kendileri basitçe analiz ediyorlar. Her ligte TV kontratları farklıdır bunu etkiliyor mu ya da halka ilişkiler müdürü ne kadar etki gösteriyor bu konuda deniyorlar. İlerde bu konuda yenilikler gelecek mi diye çalışıyorlar.
Genelde her forumda halkla ilişkiler müdürü,doktor gereksiz olarak görülüyor. Halkla ilişkiler müdürünü kovarsanız salon geliriniz bir anda 30-100k civarı düşüyor. O kadar gereksiz olsa neden o kadar salon geliri düşürür. Şayet seviyelerinin ne kadar etkilediğini bilmiyorum. Her maçı yenince salonu doldurmak kolay peki lig sıranız kötü olduğunda,lig düştüğünüzde salonunuzu doldurabiliyor musunuz ? Bunları da düşünmek lazım. Doktor içinde aynı şey geçerli ; benim oyuncularım sakatlanmaz gerek yok demek ne kadar mantıklı. Antrenör seviyelerinde 4. seviye yeterli diyorlar. Bence seviyeleri sezonluk olarak düşününce epey etkiliyor. Şayet öyledir ki 6. seviye iyi bir antrenör 1,5m'den başlıyor. Şayet kendi antrenörüm de öyle. Geçen gün bir oyuncu gördüm 22 yaşında 109 typ,dış defans muazzam,iç defans heybetli idi. 4. seviye antrenör ile 24 yaşında görülebilecek bir şey değil.
Şayet kendi hayatım üzerinden bu konuyu açıklamak istersem dalga enerjisi üzerine tez yazıyorum. Çoğu ülkede (bizim ülkemizde olduğu gibi) bu konuda çalışmalar yürütmezler gereksiz olduğunu maliyetli olduğunu düşünürler. Evet katılırım araştırma yapmak,başarıyı yakalamak çok maliyetlidir. Deniz dalgalarından enerji üretmek kolay bir şey değil. Bizim ülkemizde bunun hakkında ne bir kitap var. Ne de bir ders işleniyor. Deniz dalgaları sürekli yenilenebilir enerji kaynağıdır. Gelecekte gemilerin enerji santrali olarak iş göreceğini düşünüyorlar. Limanda durduğunda enerji üretecek, hareket etmesi halinde kendi ürettiği enerji ile hareket edebileceği günlerin geleceğine inanıyorlar. Şunu da bilin ki dalga enerjisi, güneş ve rüzgar enerjilerinde alan bakımında 10 kat daha çok enerji üretebilecek potansiyelde. Bir gün gelir araştırma yapan ülkeler bunu başarırsa harcadıkları maliyetler önemsiz bir hale gelicek.(danimarka,almanya,çin,abd,ingiltere,fransa en önde gelenleri)
Last edited by enteriy at 3/13/2019 5:35:06 PM