Pozdravljeni!
Kot sem zapisal že v svojem zadnjem sporočilu o reprezentančnih tekmah 36 sezone, si želim tudi v naslednji 2 sezoni voditi našo člansko reprezentanco, zato se ponovno prijavljam kot kandidat za selektorja reprezentance. Že po nekaj tednih vodenja naše reprezentance v meni ni bilo nobenega dvoma, da si želim to delo opravljati dlje kot samo 2 sezoni, to je bil moj načrt že pred prvo kandidaturo, saj mi ni bil cilj samo, da se preizkusim še kot selektor, ampak da delo opravljam po najboljših možnih močeh, ter da v obdobju selektorskega dela, pustim nek pečat, tako kot je to recimo uspelo Elanu, ki je bil selektor več sezon in vknjižil kar nekaj vrhunskih uvrstitev. Enaka želja je tudi pri meni, zato si želim nadaljevati delo, ki je bilo v prvih dveh sezonah produktivno, v 26 tekmah smo bili le 4x poraženi, od tega na turnirskih tekmah razmerje 16-3 v korist zmag, ob vseh rezultatih pa je zame najpomembneje, da sem pridobil veliko izkušenj, taktičnih in turnirskih, ki so precej specifične za reprezentančno raven, prav tako pa do potankosti poznam našo ekipo, reprezentante, in potencialne članske reprezentante vse od 22 leta naprej. Lahko me kdo zbudi sredi noči, pa mu vseeno znam povedat vse skille določenega reprezentanta :)
Poznam naše prednosti in naše slabosti, verjamem da se lahko borimo za visoka mesta, čeprav bo širina morda nekoliko padla v naslednjih 2 sezonah, ampak vsaj v naslednji sezoni, se to še nebi smelo toliko poznati. Zaradi manjše izbire vrhunskih potencialov, sem še toliko bolj pripravljen sodelovati z managerji pri treningih in vzdrževanju pripravljenosti ključnih igralcev. Nekatere starejše igralce za to sezono še ne bi odpisal, ob odlični pripravljenosti še lahko pomagajo naši reprezentanci (tukaj mislim predvsem na Vukojaneca in Bajleca), saj nekateri 26-28 letniki še niso povsem na nivoju zahtev naše članske reprezentance in potrebujejo še 1-2 sezoni učinkovitega treninga. Pri 24-25 letnikih je nekaj kakovostnega primanjklaja, veliko pa obeta generacija trenutno 23 let starih igralcev. Nekateri imajo glede na potencial in trenutni razvoj že možnost da čez 3-4 sezone pomagajo v članski reprezentanci.
Kljub odličnemu izkupičku 22-4 skozi zadnje dve sezone, pa je vseeno nekaj grenkega priokusa. V sezoni 35 nam je za las ušel drugi krog EPja, zaradi slabše koš razlike, zaradi nesrečne tekme z Nemčijo. Če bi napredovali v naslednji krog bi bili danes okrog 10 mesta na svetovni jakostni lestvici pa četudi bi vse tiste tekme v drugem delu izgubili, tako veliko točk prinaša ta drugi del. Danes so prav Nemci na 10. mestu na svetu. V prejšni sezoni, pa nam je za las ušel finale Tolažilnega turnirja, ko smo v gosteh po 2 podaljških izgubili proti Portugalski, potem ko smo bili že 2x na pragu zmage, pa so se Portugalci čudežno izvlekli, tako v rednem delu, kot v 1. podaljšku. Še vedno verjamem, da smo boljši od Portugalcev, in če bi bil vsaj 1 naš branilec več na odlični pripravljenosti bi jih lahko premagali s kakšno zunanjo taktiko, kar smo že storili na prijateljski tekmi, ob povsem enaki pripravljenosti na nevtralnem igrišču. Tako, da z malo sreče bi lahko lahko bile ti uspešni sezoni še uspešnejši, prav to pa mi daje dodatno motivacijo za naprej. Realno ali pa ne, želim si, da bi naša reprezentanca v svoje vitrine prejela zgodovinsko prvo lovoriko, za kar pa potrebujemo vsaj polfinale Evropskega prvenstva, ki nas čaka to sezono.
Za vsa dodatna vprašanja pa sem vam na voljo v temi namenjeni debati o volitvah, rade volje odgovorim na vsa vprašanja povezana s prihodnostjo reprezentance :)
Pozdrav vsem!
Lp,
LA-Clementino
Last edited by Mod-Clementino at 12/7/2016 3:56:59 PM